满分5 > 初中英语试题 >

Answer the questions(根据短文内容回答下列问题) Mrs B...

Answer the questions(根据短文内容回答下列问题)

Mrs Burt was walking along a San Francisco street. Suddenly a man took her purse and ran. She was very angry. She had ten dollars, her bus pass, and the key to her house in her purse. Mrs Burt ran after the thief.

The thief ran one block, two blocks, three blocks. The thief was a young man, so he could run fast. Mrs Burt was not a young woman—she was 73 years old—but she could run fast, too. Mrs Burt stayed right behind the thief.

Mrs Burt was wearing two chopsticks in her hair. The chopsticks had sharp ends. Mrs Burt took the chopsticks out of her hair. "Maybe I can stab(刺)the thief with these chopsticks," she thought. "Then he will drop any purse."

The thief ran into an apartment building. Mrs Burt followed him. "Help! Stop him!" she shouted. "He has my purse!"

Two police officers were walking near the apartment building. They heard Mrs Burt and ran to help her. One police officer stayed with Mrs Burt. The other police officer chased the thief.

The police officer found the thief on the roof of the apartment building. The thief was looking in Mrs Burt's purse. When he saw the police officer, the thief dropped the purse and jumped off the building. The building was two storeys high.

A few minutes later the police officer caught the thief. He was hiding under a car. He couldn't run because he had broken his legs. The police took the thief to jail. The thief will stay in jail for a long time. But the thief was lucky. He was lucky that the police caught him. He was lucky that Mrs Burt didn't catch him!

1.What happened to Mrs Burt while she was walking along a San Francisco street?

___________________________________________________________

2.What did Mrs Burt do then?

________________________________________________________

3.What was Mrs Burt going to do with the thief?

_________________________________________________________

4.Who helped Mrs Burt to catch the thief?

____________________________________________________________

5.What did the thief do when he saw the police officer?

____________________________________________________

6.The thief was lucky that Mrs Burt didn't catch bin. Why?

____________________________________________________

 

1.A man/thief suddenly took her purse and ran(away). 2.She ran after the thief/him. 3.She was going to stab the thief with the chopsticks in her hair(so that he could drop her purse). 4.A police officer did. 5.He dropped the purse and jumped off two-storey building. 6.He would be stabbed and hurt by Mrs Burt(with her chopsticks). 【解析】 文章大意:本文讲述的是伯特夫人在旧金山大街上行走时被一个小偷抢走了钱包,然后伯特夫人就开始拼命地追赶小偷,最后警察帮伯特夫人抓住了小偷,并把小偷关进了监狱。 1.细节理解题。题意:伯特夫人在旧金山大街上行走时发生了什么事?根据Mrs Burt was walking along a San Francisco street. Suddenly a man took her purse and ran.伯特夫人正走在旧金山的一条街上。突然一个男人拿了她的钱包就跑了。可知是伯特夫人在旧金山大街上行走时一个男人(小偷)突然拿了她的钱包就跑,故答案为A man/thief suddenly took her purse and ran(away). 2.细节理解题。题意:伯特夫人后来做了什么?根据She was very angry….Mrs Burt ran after the thief.伯特夫人非常生气,…就开始追赶小偷,故答案为She ran after the thief/him. 3.细节理解题。题意:伯特夫人打算拿小偷怎么办?根据Mrs Burt took the chopsticks out of her hair. "Maybe I can stab the thief with these chopsticks," she thought. "Then he will drop any purse." 伯特太太把筷子从头发上拿下来。“也许我可以用这些筷子刺小偷,”她想。“那样他就会丢掉钱包。可知,伯特太太打算用她头发上插着的两根筷子去刺小偷,以便使小偷把钱包扔到地上,故答案为She was going to stab the thief with the chopsticks in her hair(so that he could drop her purse). 4.细节理解题。题意:谁帮助伯特夫人抓住了小偷?根据The other police officer chased the thief.另一个警察追赶小偷。以及A few minutes later the police officer caught the thief.几分钟后警察抓住了小偷。可知是一名警察帮助伯特夫人抓住了小偷。故答案为police officer did. 5.细节理解题。题意:小偷看到警察时做了什么?根据When he saw the police officer, the thief dropped the purse and jumped off the building. The building was two storeys high.当小偷看到警察时,他扔下钱包从楼上跳了下来。这座建筑物有两层楼高。可知当小偷看到警察时扔下钱包,从两层楼上跳了下去。故答案为He dropped the purse and jumped off two-storey building. 6.细节理解题。题意:小偷很幸运,伯特夫人没有抓住他。为什么?根据Mrs Burt took the chopsticks out of her hair. "Maybe I can stab the thief with these chopsticks," she thought. 伯特夫人把簪子从头发上拿下来。“也许我可以用簪子刺小偷,”她想。可知小偷没有被伯特夫人抓住应该是幸运的,因为伯特夫人打算用簪子刺伤小偷,以便抓住他。故答案为He would be stabbed and hurt by Mrs Burt(with her chopsticks).
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Read the passage and fill in the blanks with proper words (在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给):

As most kids were spending their spring break playing, Ashima  Shiraishi was busy breaking some world records. The 13-year-old girl successfully climbed a difficult rock wall in Santa Linya, •Spain  (西班牙圣塔利亚,攀岩胜地)• She became the f1.woman and the youngest person ever to finish climbing that wall. And it only took her just ten minutes.

Ashima was b2.on April 3, 2001, in the United States. Her parents are from Japan. She started climbing when she was just six. She p3.climbing almost every day after school. She likes climbing b 4. she feels good when she gets to the top. She has traveled around the world to climb the most difficult rock walls in her s 5. time.

“I was r 6.excited and happy,” said Ashima after her big climb in Spain. “For every hard climb, the hardest part is the mental game. I am glad that I held on to the last." Like most kids in her age, she celebrated her s7.with an ice-cream.

 

查看答案

Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词组完成短文)

What do you think of a forest, what do you see? Just trees? Or do you see many other things, such as singing birds, colourful plants and wild flowers?

The forest is a whole world of its own. It is ______ many different living things. But even though they are all different, they have one thing in common: they all need each other in order to live on.

The trees feed the forest "people" by making food in their leaves; by using sunlight to join water and minerals from the soil and air. Their deep network of roots joins the soil together and prevents it from dying out, making it possible for living things to live in it.

Human beings ______ the living things in the forest. We need one another in order to live. We need the farmers to grow our food, railroad and truck drivers to bring it to our shops and clerks to sell it to us. We need people to prepare our food and cook it and others to take our waste things away. Then, of course, we need doctors, nurses, government leaders, mail men, telephone operators, and many ______.

We need other human beings in another way. We need people for ______, to talk over our problems, or exchange ideas. Think how lonely and unhappy you would be if you lived all alone.

Life is a matter of ______ and taking. We need to help other people as much as we need other people to help us. Think what a good feeling you have ______ you have done something for someone else. You know, being a volunteer(志愿者)is so great!

1.A.covered with B.full of C.made of D.used to

2.A.are fond of B.dream of C.are like D.worry about

3.A.other B.others C.another D.people

4.A.peace B.competition C.study D.friendship

5.A.bringing B.giving C.borrowing D.returning

6.A.when B.where C.why D.how

 

查看答案

Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

In the 1920s, scientists found a collection of bones near Beijing,China. They believed that the bones were human and that they were about 500,000 years old. They also believed the bones were important because they were form a little-known stage in the evolution of human beings.

The bones were kept in Beijing until 1941. Then because the Japanese army was advancing towards the city, the scientists decided to send the bones to the US for safety.

Dr Harry L.Shapiro, former Professor of Anthropology(人类学)at Columbia University, has been searching for them ever since. He believes they were stolen by the American army officer whose job was to take them to the US. He could be right.

After the war, a Chicago businessman offered $5,000 to anybody with information about the bones. A woman phoned him and told him she knew where the bones were. He arranged to meet her on the 102nd floor of the Empire State Building in New York. They met and she told him that her husband had come home from China with fossils(化石)of a prehistoricof the time before recorded historyman. She showed him photographs of them. Then she walked away and was never heard from again.

A few years later, however, a Sydney businessman reported that he had the bones and that he had buried them in a forest in Tasmania. He offered to say where for a large sum of money. Then he, too, was never heard from again. Someone, somewhere, has the bones but nobody seems to know who or where.

1.How old were the bones thought to be?

A.Five thousand years old. B.Fifty thousand years old.

C.About half a million years old. D.A million years old.

2.The scientists thought the bones were important because ________.

A.they were human B.they were found on a state

C.they had a history of 50,000 years D.they were from an important evolution period

3.Why were the bones sent to the USA?

A.Because Americans liked collecting old things.

B.Because the bones might fall into the hands of Japanese invaders.

C.Because they could be sold for a lot of money.

D.because the Chinese didn't need them.

4.What happened to the Chicago businessman when a person contacted him about the bones?

A.He made friends with the woman. B.He only talked to her on the phone.

C.He has never been heard from again. D.He met her and saw the photos of some bones.

5.What happened a few years later?

A.A Sydney businessman offered to buy them for much money.

B.Nobody heard anything more about them.

C.A Sydney businessman took them to a forest in Tasmania.

D.An Australian said they were buried in Tasmania.

6.From the passage we can conclude that ________.

A.the woman was sure to know where the bones were B.the bones have not been returned to China

C.the bones must have been in the Australian's hands D.the Sydney businessman must have told a lie

 

查看答案

Rewrite the following sentenced as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词)

1.There was a nice atmosphere.(改为一般疑问句)

________ ________ a nice atmosphere?

2.Lucy bought a new computer last week.(改为反意疑问句)

Lucy bought a new computer last week, ________ ________?

3.The students have worked on the survey since yesterday morning.(对画线部分提问)

________ ________ have the students worked on the survey?

4.We were so excited that we couldn't say a word when we got the prize.(保持句意基本不变)

We were ________ excited ________ say a word when we got the prize.

5.Can you tell me what I should do next? (改为简单句)

Can you tell me ________ ________ do next?

6."Will you come to play with me his weekend?" Tom asked Jack.(改为复合句)

Tom asked Jack ________ he ________ come to play with him this weekend.

7.singing, is, the, baby, her, son, to, young mother, softly, now(连词成句)

___________________________________________________________________

 

查看答案

—I passed the SAT(美国高考)last month!

—________

A.That's very kind of you B.Congratulations

C.Have a good time D.What a shame

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.