满分5 > 初中英语试题 >

Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案) ...

Choose the best answer(根据短文内容,选择最恰当的答案)

In the 1920s, scientists found a collection of bones near Beijing,China. They believed that the bones were human and that they were about 500,000 years old. They also believed the bones were important because they were form a little-known stage in the evolution of human beings.

The bones were kept in Beijing until 1941. Then because the Japanese army was advancing towards the city, the scientists decided to send the bones to the US for safety.

Dr Harry L.Shapiro, former Professor of Anthropology(人类学)at Columbia University, has been searching for them ever since. He believes they were stolen by the American army officer whose job was to take them to the US. He could be right.

After the war, a Chicago businessman offered $5,000 to anybody with information about the bones. A woman phoned him and told him she knew where the bones were. He arranged to meet her on the 102nd floor of the Empire State Building in New York. They met and she told him that her husband had come home from China with fossils(化石)of a prehistoricof the time before recorded historyman. She showed him photographs of them. Then she walked away and was never heard from again.

A few years later, however, a Sydney businessman reported that he had the bones and that he had buried them in a forest in Tasmania. He offered to say where for a large sum of money. Then he, too, was never heard from again. Someone, somewhere, has the bones but nobody seems to know who or where.

1.How old were the bones thought to be?

A.Five thousand years old. B.Fifty thousand years old.

C.About half a million years old. D.A million years old.

2.The scientists thought the bones were important because ________.

A.they were human B.they were found on a state

C.they had a history of 50,000 years D.they were from an important evolution period

3.Why were the bones sent to the USA?

A.Because Americans liked collecting old things.

B.Because the bones might fall into the hands of Japanese invaders.

C.Because they could be sold for a lot of money.

D.because the Chinese didn't need them.

4.What happened to the Chicago businessman when a person contacted him about the bones?

A.He made friends with the woman. B.He only talked to her on the phone.

C.He has never been heard from again. D.He met her and saw the photos of some bones.

5.What happened a few years later?

A.A Sydney businessman offered to buy them for much money.

B.Nobody heard anything more about them.

C.A Sydney businessman took them to a forest in Tasmania.

D.An Australian said they were buried in Tasmania.

6.From the passage we can conclude that ________.

A.the woman was sure to know where the bones were B.the bones have not been returned to China

C.the bones must have been in the Australian's hands D.the Sydney businessman must have told a lie

 

1.C 2.D 3.B 4.D 5.D 6.B 【解析】 文章大意:本文讲述了20世纪20年代,科学家在北京附近发现了一批骨头。他们认为这些骨头是人类的,大约有50万年的历史。这些骨头很重要,因为它们来自一个重要的进化时期。这些骨头一直保存在北京,直到1941年,因为日军向北京这座城市推进,为了防止这些骨头落入日本侵略者手中,科学家们决定把这些骨头送到美国以保安全,但战争结束后,大家一直都在寻找这些骨头,但却一直没有找到。 1.细节理解题。根据They believed that the bones were human and that they were about 500,000 years old. 他们认为这些骨头是人类的,大约有50万年的历史。可知C选项符合题意,故答案选C。 2.细节理解题。根据They also believed the bones were important because they were form a little-known stage in the evolution of human beings. 他们还认为,这些骨骼之所以重要,是因为它们在人类进化过程中形成了一个鲜为人知的阶段。可知,科学家们认为这些骨头很重要,因为它们来自一个重要的进化时期,故答案选D。 3.推理判断题。根据Then because the Japanese army was advancing towards the city, the scientists decided to send the bones to the US for safety. 后来,因为日军正向这座城市推进,科学家们决定把这些骨头送到美国以保安全。可推知这些骨头被送往美国是因为怕这些骨头落入日本侵略者的手中,故答案选B。 4.细节理解题。根据They met and she told him that her husband had come home from China with fossils of a prehistoric(of the time before recorded history)man. She showed him photographs of them. 他们见面了,她告诉他,她的丈夫从中国带回来一个史前(有记载的历史之前的时间)人的化石。她给他看了他们的照片。可知,当有人联系这位芝加哥商人时,他会见了她,并看到了一些骨头的照片;故答案选D。 5.细节理解题。根据A few years later, however, a Sydney businessman reported that he had the bones and that he had buried them in a forest in Tasmania. 然而,几年后,一位悉尼商人报告说,他找到了遗骨,并把它们埋在了塔斯马尼亚的森林里。可知,几年后,一位澳大利亚人说那些遗骨被埋在塔斯马尼亚的森林里;故答案选D。 6.推理判断题。通读全文可知,中国科学家在北京附近发现了大约50万年前人的骨头,这些骨头很重要,因为它们来自一个重要的进化时期。1941年,因为日军向北京这座城市推进,为了防止这些骨头落入日本侵略者手中,科学家们决定把这些骨头送到美国以保安全,但战争结束后,大家一直都在寻找这些骨头,但却一直没有找到。由此可以推知,这些骨头没有归还给中国,故答案选B。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Rewrite the following sentenced as required(根据所给要求,改写下列句子。每空格限填一词)

1.There was a nice atmosphere.(改为一般疑问句)

________ ________ a nice atmosphere?

2.Lucy bought a new computer last week.(改为反意疑问句)

Lucy bought a new computer last week, ________ ________?

3.The students have worked on the survey since yesterday morning.(对画线部分提问)

________ ________ have the students worked on the survey?

4.We were so excited that we couldn't say a word when we got the prize.(保持句意基本不变)

We were ________ excited ________ say a word when we got the prize.

5.Can you tell me what I should do next? (改为简单句)

Can you tell me ________ ________ do next?

6."Will you come to play with me his weekend?" Tom asked Jack.(改为复合句)

Tom asked Jack ________ he ________ come to play with him this weekend.

7.singing, is, the, baby, her, son, to, young mother, softly, now(连词成句)

___________________________________________________________________

 

查看答案

—I passed the SAT(美国高考)last month!

—________

A.That's very kind of you B.Congratulations

C.Have a good time D.What a shame

 

查看答案

—I feel a bit hungry now.

—Why not ________ for dinner with me?

A.to go B.going C.go D.gone

 

查看答案

For the time being, I haven't got enough money to buy a flat here. The underlined part means ___.

A.At that moment B.At present

C.Right now D.Just now

 

查看答案

If you work hard, ________.

A.you will win a scholarship B.you won a scholarship

C.will you win a scholarship D.you have won't scholarship

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.