满分5 > 初中英语试题 >

阅读下面的短文,按要求回答问题 In northern Scotland the...

阅读下面的短文,按要求回答问题

In northern Scotland there is a long deep  lake called Loch Ness.  More than 200 meters deep, it is the largest lake in the UK.  People  say  a  big monster (怪兽)  lives in its dark, cold waters. It weighs more than 1,000 kilos and is at least ten meters long. Some people say it has a head like a horse. Others say it looks like a snake. Many people travel to Loch Ness to look for this strange monster, but only a few people have seen it. At least, they say they have seen it.

The Loch Ness Monster is a famous legend (传说). The first story about a monster in Loch Ness was told over 500 years ago, but the legend of the monster spread widely only in the twentieth century. In 1933, a husband and wife reported that they saw a big monster in Loch Ness. Severa! people have taken photos, but at least one of them was a hoax (骗局). During the 1960s, a team was formed to look for the monster. They took many photos and made movies, but they were never able to find a monster.

There is no real fact that a monster lives in Loch Ness, but there is also no fact that one doesn't live. One thing is true about Loch Ness: there are a lot of tourists there.

1.Where is Loch Ness?

__________________________________________________________________________

2.What do people say about the monster's head in Loch Ness?

__________________________________________________________________________

3.When was the first story about the monster told?

__________________________________________________________________________

4.Why was a team formed during the 1960s?

__________________________________________________________________________

5.What is the passage mainly about?

__________________________________________________________________________

 

1.It's in northern Scotland 2.It has a head like a horse. 3.Over 500 years ago. 4.To look for the monster. 5.It's about the Loch Ness Monster. 【解析】本文介绍了尼斯湖和尼斯湖怪兽的传奇故事。尼斯湖在苏格兰北部,又长又深。传说里面有怪兽。人们说这个怪兽重1000多千克,至少10米长,头像马,还有人说它长得像蛇。在二十世纪六十年代,组建了一个小队为了寻找怪兽。但是,至今也没确定到底有没有怪兽.唯一确定的是那里有很多游客。 1.细节理解题。根据In northern Scotland there is a long,deep lake called Loch Ness.可知在苏格兰北部有个又长又深的湖叫尼斯湖。故答案填It's in northern Scotland. 2.细节理解题。根据Some people say it has a head like a horse.可知人们说怪兽的头像马。故答案填It has a head like a horse. 3.细节理解题。根据The first story about a monster in Loch Ness was told over 500 years ago,可知关于尼斯湖里怪兽的故事最早是在500多年前开始的。故答案填Over 500 years ago. 4.细节理解题。根据 During the 1960s,a team was formed to look for the monster.可知在二十世纪六十年代,为了寻找怪兽组建了一个小队。故答案填To look for the monster. 5.主旨大意题。根据The Loch Ness Monster is a famous legend(传说),可知本文主要讲述了尼斯湖里怪兽的传说。故答案填 It's about the Loch Ness Monster.
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

五、阅读填词。

It was a summer evening.  Rose was in the yard watching the stars with her family. Rose felt bored because all the stars were the same. As the whole family looked at the sky, Rose looked at the ground.She saw a lovely cat sitting beside her feet.  Then she gave him something to eat and called him Frank.

That summer, Rose fed Frank every day.  But she couldn't make the decision to take him into her house.  Frank just came at about six o'clock every evening.  Rose would feed him whatever she could find.  She didn't know where he went after meals, but she knew he would always come back the next day.

Though the weather changed, their routine didn't change.  Then winter came.  In the first cold month, Frank came five times a week. During the next month, he only came every three days. By the end of the year, Rose hadn't seen Frank for two weeks.  Rose was very worried. She told her mother about it.  "Don't worry, honey," said her mum.  "I think Frank will appear again when it warms up,And when he comes, I think you can invite him to move inside." "Really? Thank you, Mum!" Rose said happily.  She was so eager to see her friend again.

1.______________

2.______________

3.______________

4.______________

5.______________

6.______________

7.______________

8.______________

9.______________

10.______________

 

查看答案

用所给动词的正确形式填空。

Every year animals all around the world take part in some wonderful journeys.

Here 1. (be) the stories of two amazing animal travelers

Humpback whales prefer a Slowjourney. The humpbacks, which travel over

10,000 kilometers on their journey from Alaska to Hawaii, swim at a 2.(relax) speed of about 1.6 kilometers an hour. Although they3. (not swim) fast, humpback Whales travel farther than any other kinds of whale.

Every August a fantastic sight can4.  (see) in the skies above Ontario and Montreal--millions of amazing Monarch butterflies beginning their 4,000-kilometer journey from Canada to Central Mexico.  In fact, the journey, which   5. (take) about 3 months, is longer than the average life of the butterfly. Finally many of the butterflies reaching their final place are the great grandchildren or even the great great grandchildren of the butterflies who

6. (begin) the journey in Mexico the year before.

 

查看答案

 

Libraries

Public libraries

Most towns in Britain have a public library. A library usually has a large selection of books and other resources, which library members can use and borrow for free.

Britain’s First Public Library

The first public library in Britain opened in Manchester in1852. It’s first librarian was a man called Edward Edwards, Edwards attended the library’s opening ceremony and two famous writers called Charles Dickens and William Thackeray were there too.

How to Join a Library

To join a library, go to your local library and fill in a form. you’ll receive a library card which is needed when using library services

Mobile Libraries

    Not everyone can get a library. Some people live far away from towns and cities. Other people find it difficult to go out because they have an illness or a disability .Thanks to mobile libraries, these people can still borrow books.

Unlike most libraries, which store books in buildings, mobile libraries usually keep their books in a mini-bus. The back of the mini-bus has shelves for the books, and it is big enough for borrowers to step inside and look around. A driver takes the mini-bus to a certain place at a certain time, so people know when to expect it. They can then return their books and borrow some more.

All Aboard the Library

A school in London didn’t have space for a library inside the building. However, everybody agreed that it was still important to have a school library. So the head of the school, Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library. Pupils helped to paint the bus, and after eight months, the new library was ready.

 

 

1.Who was the first librarian of the first public library in Britain?

A. Charles Dickens.    B. William Thackeray.

C. Edward Edwards.    D. Graham Blake.

2.Who can use public library services?

A. CD or DVD sellers.

B. Anyone living in Britain.

C. A person with a library card.

D. Newspaper or book writers.

3.What is special about the mobile library?

A. Keeping books in buildings.

B. Returning books to readers.

C. Offering special services to pupils.

D. Going to a certain place at a certain time.

4.Why did the school in London build its library on an old bus?

A. Because parents offered the school an old bus.

B. Because pupils thought it was fun to read on a bus.

C. Because the school didn’t have enough money to buy books.

D. Because the school didn’t have enough space inside the building.

5.What can we learn from the passage?

A. Schools in London like mobile libraries.

B. Public library services in the UK are free.

C. People living far away can’t use libraries.

D. Many famous British writers lived in Manchester.

 

查看答案

2014广东广州)

 I had hidden the long black bag in the garage for the past two daysTonightin the darkI would finally take it awayIf everything went OKit would be done by morningBut I had to be sure no onenot even my wifesaw me

 It was more difficult to get away from the party than I expectedI said that the children were tired and needed to get to bedIt was partly trueBut the main reason for leaving was that I wanted to complete my plan

 First I had to get the kids to sleepThat was never easy at any time and tonight it was even more difficultThe eldest one wanted to know why we left the party earlyI told him 10:30 pm was not earlyAs usualI read them a bedtime storybut I had to stop myself reading too quickly or they would learn my secret

 Silence finally cameand feeling like a thief in the nightI went out of the house and into the garageTaking one endI dragged the bag out from its hiding place and took it into the gardenI was worried that my neighbours might see me and call the police

 It was already eleven o’clockBy the light of the moon I started workingtrying to make as little noise as possibleAnd that was not easy with a saw(锯子)and a hammer

 After much effortmy work was finally completedI looked down at my watchIt was exactly 4:00 amThen I went inside to have a shower and get a few hours of sleepIt wouldn’t be long now before the kids would rush into my room and wake me up to tell me about the new tree house Father Christmas had brought them this year

1.Why did the man feel nervous?

A. He left the party too late

B. He was afraid of the darkness

C. He didn’t know where the black bag was

D. He worried that others would discover his secret

2.The underlined word“they”in Paragraph 3 refers to________

A. thieves

B. parents

C. children

D. neighbours

3.In what order did the man do the following?

aRead the kids a story

bHad a shower

cWorked in the moonlight

dDragged the bag from the garage

eWent to a party

A. edabc

B. eadcb

C. abedc

D. aedcb

4.What did the man want to do after finishing his plan?

A. Go to sleep

B. Wake up his children

C. Open the bag

D. Call the police

5.How would the children feel when they saw the man’s work?

A. Confused

B. Excited

C. Tired

D. Angry

 

查看答案

Facing the Sea with Spring Blossoms

By Haizi

From tomorrow on. I will be a happy man

Grooming, chopping and travelling all over the world.

From tomorrow on. I will care about food and vegetables.

Living in a house towards the sea with spring blossoms.

From tomorrow on. I wil1 write to each of my dear ones.

Telling them of my happiness, which is the happiest lightening told me.

I will spread it to each one of them, giving every river and every mountain a warm name.

Strangers, I will also wish you happy.

May you have a brilliant future!

May you lovers eventually become spouses!

May you enjoy happiness in this earthly world!

I only wish to face the sea, with spring blossoms.

1.From the poem we can infer that Haizi might be a _______.

A. farmer    B. fisherman

C. poet    D. traveler

2.What do you think of the sentence "face the sea. with spring blossom"?

A. The author likes sea and flowers.

B. The author is feeling blue.

C. The author's description of dream life.

D. The author is an energetic and creative man.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.