满分5 > 初中英语试题 >

Answer the questions (根据以下内容回答问题) A prof...

Answer the questions  (根据以下内容回答问题)

A professor began his speech by holding up a glass with some water in it. Then he held it up for all to see, and asked the students, “ How much do you think this glass weighs?”

“50g!””100g!””125g!” the students answered .

“ I really can’t unless I weigh it,” the professor said, “but my next question is: “ what would happen if I held it up like this for a few minutes?”

“Nothing,”the students said .

“Okay. What would happen if I held it up like this for an hour?” the professor asked.

“ Your arm could go numb. You might have serious muscles stress, or paralysis.You would have to go the hospital for sure” another student said. All students laughed.

“ Very good. But during all this, did the weight of the glass change?” the professor asked.

“No,” the student said.

“Then why do we have different results?

The students were puzzled.

“ It does not matter on the weight itself. It depends on how long you hold it.” the professor said: “ it is exactly the same weigh, but the longer I hold it, the heavier it becomes, what you have to do is to put the glass down, rest for a while before holding it up again.”

The problems in life are like this. If you just think about them for a few minutes, they might not seem so bad. Think about them for a longer time, and they begin to ache. Hold them even longer and they begin to paralyze you. You will not be able to do anything. It’s important to think about challenges in your life, but it’s even more important to“put them down” at the end of the day before you go to sleep.That way, maybe be you will ________________________ the next day.

1.What did the professor do to begin his speech?

2.Did the students know how much this glass weighted?

3.Why were the students puzzled by professor’s question?

Because ______________________________________.

4.How can professor reduce arm ache and the muscle stress?

By ____________________________________________

5.The professor made this speech to help students solve physical problems, didn’t he?

______, ________________.

6.What can be filled in the blank at the end of the speech?

Maybe you will _______________________________.

 

1.He began his speech by holding up a glass with some water in it. 2.No, they didn’t. 3.the result were different though the weight of the glass didn’t change 4.putting the glass down and rest for a while before holding it up again 5.Yeshe did 6.Any reasonable answer is acceptable. 比如:solve them 【解析】本文讲诉了一个老师给他的学生讲诉人生道理的故事。这位老师把杯子举在手中,学生们都知道,如果举的时间长对身体不好。人生中的难题也是这样,有时你需要放下。 1.题意:教授做了什么来开始他的演讲?根据第一句A professor began his speech by holding up a glass with some water in it.可知他开始演讲的时候举起了一杯水,故答案是:He began his speech by holding up a glass with some water in it. 2.题意:学生们知道这个杯子的重量吗?根据文中的句子“50g!””100g!””125g!” the students answered .可知学生们不知道这个杯子的重量,故答案是:No, they didn’t. 3.题意:为什么学生对教授的问题感到困惑?根据文中教授和学生的对话可知,虽然玻璃的重量没有改变,但结果却不同,所以学生们对教授的问题感到困惑,故答案是:the result were different though the weight of the glass didn’t change 4.题意:教授如何减轻手臂疼痛和肌肉紧张?根据文中教授所说的话“ it is exactly the same weigh, but the longer I hold it, the heavier it becomes, what you have to do is to put the glass down, rest for a while before holding it up again.”可知是把杯子放下,休息一会,然后再拿起来。故答案是:putting the glass down and rest for a while before holding it up again 5.题意:教授做这个演讲是为了帮助学生解决物理问题,不是吗?本句是一个反意疑问句,通过对本文的理解可知教授做这个演讲的目的是向学生解释生活问题,故答案是:(1). Yes(2).he did 6.题意:在演讲结束时,什么可以填补空白处?根据对整篇文章的理解可知任何合理的答案都是可以接受的,比如:solve them
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Fill the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺。每空格限填一词,首字母已给)

How do you feel when your teacher asks you to work on a group project with other students? Do you like to work together with others or work a1.?

The Programme for International Student Assessment, or PISA, carried out survey of students’ ability to work together in groups. They found that students who do well on tests by themselves are also likely to be better at working with other people.

Students in Japan, South Korea, Finland and Canada, where test scores are h2., also did well in working together to solve problems. This finding was true for many countries.

But this was not true for every country. Chinese students, who also did well on tests, s3. just average collaborative(合作的) skills.

“One r4. might be that Chinese parents and teaches focus too much on grades,"said Zhao Zhongxin, former vice president of the Chinese Family Education Association. " Students have a lot of exam pressure and they view school as a place for competition.”

“However, collaborative skills are very important for p5. students for today’s society,”he added."Luckily, more Chinese educators are realizing the importance of this and are thinking of ways to help students improve this skill.

Another interesting finding from the PISA survey was that girls tend(趋向于)to be better than boys at working together. They said girls show more active attitudes(态度) towards relationships, which means they are much e6.to communicate with.

PISA also found that the classroom environment tends to e7. students to collaborate. In classes where there are a lot of activities that require communication, such as class debates, students tend to have better attitudes toward collaborating.

 

查看答案

Choose the best answer and complete the passage  (选择最恰当的选项完成短文)

I went with some friends from my office for a dinner in a very popular local restaurant. It was regular business time and the restaurant was crowded. We ____________ found a table in a comer for three after waiting for an hour.

As soon as we sat down, we heard a loud noise when a young waiter hit the floor with all the plates he was carrying. There was _______________and no one was saying or doing anything.

In a flash, I remembered my experience many years ago, Once, I fell down on the ground in the airport because I had rushed to the airport on my own on an empty stomach. I was picked up and looked after by two ____________ This was my chance to pay it forward.

I ran to the young man's side. I turned him on his back and shouted for someone to bring a hot drink Soon people started asking if I was a doctor I said I was not, but I was skillful at blacking out(晕厥)。

The kid soon opened his eyes and started saying that he didn't know what had happened. I comforted him by saying it was OK and I had had a ___________ experience. He had not eaten, I held the warm drink to his mouth till he finished it and sat with him till he felt OK By then the_______________had arrived, I asked her to let the kid lie down for a little while until he was steady on his feet, and to give him something to cat, I offered to pay.

The lady was kind enough to refuse the payment and agreed to make sure the kid ate before he went home. By the time all this was over it was too late for my friends, We hadn't ordered anything yet, so we decided to go home.

I slowly walked home, not hungry any more, and my heart was thankful for the opportunity to pay forward the ______________ I had received many years ago.

1.A. actually    B. finally    C. carefully    D. quickly

2.A. silence    B. danger    C. shout    D. laugh

3.A. friends    B. strangers    C. relatives    D. policemen

4.A. wonderful    B. personal    C. similar    D. common

5.A. mother    B. waitress    C. manager    D. ambulance

6.A. service    B. wish    C. education    D. kindness

 

查看答案

Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的解答)

Everyone surfing the web has billions of choices on what they can be viewing. And always we can find many different kinds of ads. Some of them are futile, but some of them are helpful Here are some ads from the Internet. May they can help you.

House For Sale

Century Garden, Jiading, Shanghai

2-storey house, 509 ㎡ total land area, 428.8 ㎡ build-in, 312.2 ㎡garden,

¥15.8 million

If you are interested in the house, please contact the Housing Center.

Ph:13861973547

Fax:021-89609728

Job Wanted

Stella, 24, a shining girl, is good at oral English and Putonghua. Now

she is an office lady in a trade company in Shanghai. She is kind-hearted,

hard-working and healthy. She would like a part-time weekend job offering

Putonghua lessons to foreign friends.

@Stella 6868@126.cont

Ph:13032788622

Damingshan Mountain Ski Park

Address: Linan, Zhejiang

Price: 55 yuan (admission ticket)

Ski: 50 yuan/hour on weekdays and 70 yuan/hour on weekends

120 yuan/four hours on weekdays and 190 yuan/four hours on weekend

Ph:0211-8519161782380055

QQ:22380055

1.We can find the advertisements above_______.

A. in a magazine    B. in a shop    C. on the Internet    D. on TV

2.The underlined word "futile” means

A. useful    B. useless    C. precious    D. colorful

3.The total land area of the house for sale is_______

A. 509㎡    B. 4288㎡    C. 3122㎡    D. 80.2㎡

4.A French student can________if he wants to learn Chinese.

A. call13861973547    B. fax021-89609728

C. email to Stella-6868@ 126.com    D. chat with 22380055 on QQ

5.Stella is now working in_______.

A. a housing center    B. a ski park

C. a language school    D. a trade company

6.You should pay at least ________if you want to ski for four hours on weekdays!

A. 105 yuan    B. 125 yuan    C. 175 yuan    D. 245 yuan

 

查看答案

A:would you mind my finishing here?

B:         .look at the sign. It says, “No fishing here!”

A. You are welcome    B. No, you would not

C. You had better not    D. Certainly not

 

查看答案

A:I am sorry to hear that our women badminton player lost the match last month.

B:         .Failure is the mother of success.

A. Never mind    B. It is hard to say

C. With pleasure    D. No problem

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.