满分5 > 初中英语试题 >

Do you know the movie I, Robot? It tells...

Do you know the movie I, Robot? It tells us a story about the future. The year is 2035 and robots are just as common as mobile phones. People depend on their robots to do lots of things, such as babysitting, cooking, doing chores and taking their dogs for a walk. Robots have to obey(顺从)humans' orders, because their designers make them do so, A police officer called Spooner hates robots. He doesn’t think humans can get on well with their robots at all. But the scientist Susan has different opinions.  Susan works on robots’ mind and she thinks one day robots will become more powerful (强大的) than humans and help humans to make progress (进步)

When Spooner and Susan work together, they find that something is wrong with the worlds robots, A few robots have their own thoughts and they're trying to get out of humans: control(控制)!Of course these robots' dream doesn’t come true. Humans work hard to control their robots again and they succeed at last.

1.The story happens in __________.

A. 2010    B. 2020    C. 2035    D. 2040

2.The phrase “depend on” in this article means __________.

A. 依靠    B. 悬挂    C. ……的影响    D. 取决于

3.Spooner is a __________ and Susan is a __________

A. scientist, professor           B bank clerk, police officer

4.Susan thinks that one day

A. robots can’t get on well with humans

B. robots will help humans to make progress

C. robots will have their own thoughts

D. robots will control the world

5.Which of the following is NOT TRUE according to this passage?

A. The movie I, Robot talks about the future

B. People use their robots to do everything

C. A few robots want to get out of humans 'control

D. At last humans succeed in controlling the robots again.

 

1.C 2.A 3.D 4.B 5.B 【解析】本文介绍了《我,机器人》这部电影的内容。 1.C 推理判断题。根据The year is 2035 and robots are just as common as mobile phones.可知这个故事发生在2035年,故选C。 2.A 词义猜测题。根据People depend on their robots to do lots of things, such as babysitting, cooking, doing chores and taking their dogs for a walk.可知像照看孩子,做饭,做家务和遛狗这些事,应是机器人去做,故表示人们依靠机器人,故选A。 3.D 细节理解题。根据A police officer called Spooner hates robots.和But the scientist Susan has different opinions.可知Spooner是一名警官,Susan是一名科学家,故选D。 4.B 细节理解题。根据Susan works on robots’ mind and she thinks one day robots will become more powerful (强大的) than humans and help humans to make progress (进步)可知Susan认为总有一天机器人将帮助人类取得进步,故选B。 5.B 推理判断题。根据People depend on their robots to do lots of things,可知人们使用机器人做很多事情,但是不是所有的事,故选B。 点睛:根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题3,根据A police officer called Spooner hates robots.和But the scientist Susan has different opinions.可知Spooner是一名警官,Susan是一名科学家,故选D。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Many people like to watch TV, There are all kinds of programs on TV. The soap opera is one of them.

The soap opera was first on the radio in the 1920s, then it started on TV in the 1940s. Why do so many people like to watch soap operas on TV, especially young people? What makes soap operas popular? Let’s find out.

First, what's happening in the soap opera is very different from our lives. Everything is perfect in the play, People don’t need to worry about almost anything. People don’t have more Problems.

Second, there are many beautiful girls and handsome boys in the soap opera. They are cool. They make young people crazy. They make young people happy.

Third, the story in the soap opera is usually interesting. It makes people relaxed after a days hard work. Even some old people like to watch it, too.

But some people don't like it, they think the show is too slow and too long. Do you like to watch soap operas? What do you think of them?

1.The soap opera started on TV __________.

A. in the 192    B. in the 1930s

C. in the 1940s    D. in the 1950s

2.The soap opera is __________ our lives.

A. very different from    B. the same as

C. as interesting as    D. crazier than

3.__________ in the soap opera make young people crazy.

A. The money problem    B. The perfect stories

C. The interesting    D. The beautiful girls and handsome boys

4.People like soap operas because

A. they are too slow and too long    B. they can make people

C. they cam make people relaxed    D. they started on TV early

5.Which of the following is NOT true according to the passage

A. The people in the soap opera don’t need to worry about almost anything.

B. All people like soap operas.

C. The story in the soap opera is usually interesting.

D. The girls and the boys in the soap opera are usually cool.

 

查看答案

Do you like banana cake?Do you know how to make it?The following can help you.

What to need

3 bananas

2 eggs

2 spoons of baking powder(发酵粉)

1/4 spoon of baking soda(小苏打)

2 cups of flour(面粉)

1/2 spoon of salt

2/3 cup of sugar

1/3 cup of vegetable oil()

What to do

Make the oven to 180.

Mix up the flour,baking powder,baking soda and salt in a large bowl.

Add the vegetable oil.Add the sugar a little at a time,and beat(搅拌) it.

Pour the eggs into the bowl and beat well.

Add the bananas a little at a time and beat some more.

Pour the mixture into the oven.Bake it for twenty minutes.

Get the cake out of the oven,and cut it into pieces to eat!

 

 

1.We don't need ________ to make the banana cake.

A. flour    B. sugar    C. eggs    D. yogurt

2.We need ________ of salt to make the banana cake.

A. 1/3 cup    B. 2/3 cup

C. 1/4 spoon    D. 1/2 spoon

3.We have to bake the mixture in the oven for ________ minutes.

A. 30    B. 12    C. 20    D. 18

4.Which is the right order to make the banana cake?

Add the eggs and the bananas.

Add the vegetable oil into the bowl.

Put the mixture into the oven.

Put the flour,baking powder,baking soda and salt into the bowl.

A. ④②①③    B. ④②③①    C. ②①④③    D. ③②①④

5.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. We need a large bowl to make the banana cake.

B. To make the banana cake,we need eight ingredients.

C. There are seven steps(步骤) to make the banana cake.

D. After adding vegetable oil and sugar,we beat them and the eggs.

 

查看答案

听一段较长的对话,回答以下小题

1.What does Anna like?

A. Playing the piano    B. Traveling    C. Singing

2.Where is Anna going next year?

A. To America    B. To Australia    C. To England

3.What is Dave's dream job?

A. A tour guide    B. A reporter    C. A pianist

4.How long does Dave practice the piano every day?

A. For one hour    B. For one and a half hours.    C. For two hours

 

查看答案

听一段较长的对话,回答以下小题

1.When will the basketball game begin?

A. At 7: 00 p.m.    B. At 8: 00 p.m.    C. At 9: 00 p.m.

2.Who wants to be a basketball player?

A. Johnny    B. Lisa    C. Johnny’s uncle

3.What will Lisa have to do this evening?

A. To clean her room.    B. To do the dishes    C. To study for her math test

 

查看答案

Where is Jack going to study?

A. In Tokyo    B. In London    C. In Paris

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.