满分5 > 初中英语试题 >

There are many things we need to know th...

There are many things we need to know that we do not learn at school. For example, if we want to use our money wisely, we need to shop carefully. We need to know how to compare the prices of the things in different shops. We need to be able to compare the quality of different brands. We need to know how to make a choice when we shop.

Knowing how to make such choices is a “life skill”, and we need life skills if we are to live useful and happy lives.

Some of these choices are small. For example, will I take an apple for lunch or pear? Will I go to school by bus or on foot? Will I wear the red T-shirt or the blue one to the movies? Other choices are more important. For example, will I eat healthy food for lunch or will I eat junk food because it is tastier? Will I work hard in all my classes or will I only work hard in the classes I enjoy? We make choices like this every day.

We have to realize that the choices we make can affect the rest of our lives. Just as importantly, our choices can also affect other people. The next time you decide to waste time in class, play a joke on someone or talk loudly at the movies, think about this: Who else does your choice affect?

1.This passage mainly tells us that it’s important to _____.

A. make the right choices    B. know how to compare prices

C. know how to shop carefully    D. learn everything at school

2.We need “life skills” _____.

A. to know how to choose a part-time job    B. to compare brands and prices

C. to live useful and happy lives    D. to learn things at school

3.According to this passage, we make choices _____.

A. once a year    B. some days    C. once a month    D. every day

4.Which choice is more important according to this passage?

A. Which fruit to take for lunch.    B. Which subjects to work hard at.

C. Which T-shirt to wear to the movies.    D. How to get to school.

5.From the passage we know that our choices can affect ____.

A. nobody    B. the people around us    C. just ourselves    D. the prices of the things

 

1.A 2.C 3.D 4.B 5.B 【解析】这篇短文主要介绍了我们每天都面临着这样那样的选择。选择也是一种生活技能。选择不仅影响我们的生活的其他部分也会影响周围的人。 1.主旨大意题。根据文章的主要内容及第二段 Knowing how to make such choices is a “life skill”, and we need these skills if we want to live useful and happy lives.可知,故选A。 2.细节理解题。根据第二段 Knowing how to make such choices is a “life skill”, and we need these skills if we want to live useful and happy lives.描述,知道怎样作出那样的选择是一种生活技能,如果我们想过有用而快乐的生活我们就需要这种技能。故选C 3.细节理解题。根据本文叙述,我们每天都要做出选择。故选D。 4.细节理解题。根据第三段Other choices are more important. For example, will I eat healthy food for lunch or will I eat junk food because it is nicer?其他的选择更重要,例如,午饭我是吃健康的食物还是因为好吃而吃垃圾食品?。进行比较四个选项后,可知选B 5.细节理解题。根据第四段Just as importantly, our choices can also affect other people.描述,同样重要的是,我们的选择也会影响别人。故选B。 点睛:这篇文章告诉我们选择的重要性。在做细节判断题时,首先我们要仔细研读题干中每个句子的意思,带着问题阅读原文,在原文中找出相对应的句子,只有完全符合文章意思的句子,才可判断为正确,需要学生认真仔细地去推敲。如2,3题都是根据文中的真实句子判断选出正确答案。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。

A new law (法律) in New York allows people to bring their dogs to restaurants. Some people ____eating with dogs is great. They argue that it's good for dogs. They say owners don't have to leave their pets home alone or in cars while they eat out. But some people are ____about eating next to dogs. They say dog hair can create unclean conditions. Also, dogs can annoy (烦扰) customers_____barking (吠叫) or making a mess.

Should dogs be ____in restaurants? Here is what two students think.

YES! As long as dogs are well-behaved (很乖的) and clean, there's no____why they shouldn't be allowed in restaurants with their owners. When restaurants allow dogs, people can spend more time with their ____. That will make them both happier. If someone doesn't want to eat near dogs, they can eat in the indoor part of the restaurant. ____they can go to a restaurant that doesn't allow dogs.

 Victoria Gonzalez, North Carolina

NO! Dogs _____be allowed in restaurants. They can cause health problems. Some people are allergic (过敏的) to dogs, so being around dogs could be ____for them. Also, some dogs could annoy customers by jumping on them or stealing their food. Some dogs might even hurt customers. If that ____, restaurants may end up losing customers and money.

Josh Cramer,Wisconsin

1.A. hope    B. think    C. hear    D. see

2.A. happy    B. sure    C. worried    D. honest

3.A. by    B. in    C. on    D. with

4.A. allowed    B. eaten    C. drawn    D. hidden

5.A. time    B. place    C. problem    D. reason

6.A. kids    B. pets    C. customers    D. parents

7.A. But    B. If    C. Or    D. So

8.A. would    B. wouldn't    C. should    D. shouldn't

9.A. safe    B. easy    C. dangerous    D. difficult

10.A. happens    B. remains    C. fails    D. stops

 

查看答案

—Could I copy your homework? I think it's too difficult.

—_____ You should try to do it on your own.

A. Not at all.    B. No problem!    C. Never mind.    D. No way!

 

查看答案

—Today young men between 25 and 30 years old _____ tickets for the film Captain America: Civil War.

—Really? You mean I can see the film for free?

A. need buy    B. need be bought    C. needn't buy    D. needn't be bought

 

查看答案

Students shouldn't be allowed to get their ears ______.

A. to pierce    B. pierced    C. piercing    D. pierce

 

查看答案

Would you please ______ my baby when I am cooking.

A. take out of    B. take care of    C. take part in    D. take away from

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.