满分5 > 初中英语试题 >

Today, an increasing number of people ar...

Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the “Heads-down Tribe(低头族)”. Are you a heads-down tribe member? Heads-down tribe members now can be seen everywhere.

More and more traffic accident are happening because drivers use mobile phones when they are driving. In order to make drivers pay more attention to driving, some new traffic rules have been made. For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined ¥200.

As we can see above, using mobile phones may cause accidents and even cost money. Besides, more and more interesting things happen to the “Heads-down Tribe”. According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped(撞上) into a big lost bear. When he lifted his eyes from the phone, he was so scared that he ran away as quickly as possible.

Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones. It’s strange that they don’t talk to the ones who sit opposite to them during the meal. Some of them even have fun communicating with others on the phone all the time.

Mobile phones are helpful and necessary tools for modern life. Are mobile phones good or bad? It depends on how people use them. Let’s be “healthy” users and try not to be the “ Heads-up Tribe”.

1.Who are called the “ Heads-down Tribe” according to the passage?

A. People who are always looking for something with their heads down.

B. People who are always looking at their mobile phones with their heads down.

C. People who are always sad with their heads down.

D. People who are always thinking with their heads down.

2.What will happen to heads-down tribe members if they use mobile phones while driving?

A. They will be fined.    B. Their phones will be taken away.

C. They will be given ¥200.    D. Their driving license will be taken away.

3.Where did the American probably bump into the bear?

A. At a zoo.    B. In the street.    C. In his house.    D. In the mountains.

4.When heads-down tribe members eat in a restaurant,_____________.

A. they don’t use their mobile phones    B. they don’t talk to the people who sit opposite

C. they talk to the strangers all the time    D. they eat food all the time

5.What is the main idea of the passage?

A. Mobile phones are helpful and necessary.    B. Let’s try to be the “Heads-down Tribe”.

C. We should use mobile phones right.    D. We shouldn’t use mobile phones any more.

 

1.B 2.A 3.B 4.B 5.C 【解析】今天,许多人总是低头看着自己的手机,成为了"低头族",因为越来越多的驾驶员开车时用手机,造成了更多的交通事故,也闹出了一些笑话。所以作者提议:健康地使用手机,做"抬头族"。 1.细节理解题。由短文第一自然段Today, an increasing number of people are always looking at their mobile phones with their heads down. These people are called the“Heads-down Tribe”可知,人们把总是看着手机的人们称为"低头族",故答案选B。 2.细节理解题。根据第二段中的句子“For example, heads-down tribe members who use mobile phones while driving will be fined ¥200.”可知,低头族在驾驶中使用手机会被罚款200元,故答案为A。 3.细节理解题。根据文中句子“According to a piece of interesting TV news, a man in America kept using his mobile phone on his way home. Suddenly, he bumped(撞上) into a big lost bear.”可知,美国人可能会在街上撞到熊身上。故答案为B。 4.细节理解题。由短文倒数第2自然段句子“Another fact is that we can often see people in the restaurant eating face to face but looking at their own mobile phones. It’s strange that they don’t talk to the ones who sit opposite to them during the meal.”可知,在饭店吃饭时,好玩手机的人老是盯着手机,不与人说话,故答案选B。 5.主旨大意题。根据文章内容可知短文说明了过度地、不恰当地玩手机给人们生活带来的一些问题,告诫人们要恰当地使用手机,故选C。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There was a very rich man named Mike. In his house, he had a very large room. “If anyone can fill my room in one day, I will give him 20,000 dollars.” he said. Everyone in the town wanted to have a try.

Mark tried to fill the room with stones. At the end of the day, he was very tired, but the room was still not full.

Martin tried to fill the room with wood. He worked all day, but the room was not full. “That room is too big, no one can do this.” he said.

Alan said, “I can do it. It’s easy.” Everyone laughed. They thought he could not do it. Then, he went to the park and played all day. His friend asked him, “Why are you playing, you should be working.” The man said, “Don’t worry.” At 8:00 at night, the man came to the room with a small bag. The rich man said, “That bag is too small. How will you fill the room?” The man took a candle out of the bag. He lit the candle and said, “You see, the whole room is filled with light!”

1.Mike wanted someone to fill his large room in ________.

A. one day    B. two days    C. three days    D. half a day

2.Martin tried to fill the room with ________.

A. stones    B. earth    C. wood    D. water

3.What was in Alan’s bag?

A. An apple.    B. A candy.    C. A bottle.    D. A candle.

4.Why did Alan play all day instead of filling the room?

A. Because he didn’t know how to fill the room.

B. Because he liked playing better than working.

C. Because he wasn’t allowed to work in the daytime.

D. Because he had already had a good idea to fill the room.

5.How much money will Alan get from Mike?

A. Two thousand dollars.    B. Twenty thousand dollars.

C. Two million dollars.    D. Twenty million dollars.

 

查看答案

The umbrella is a very common object. It keeps the ________and the sun off the people.  Most umbrellas can folded up so it is_______to carry them.

However, the umbrella has not always been as_______as it is now. In the past, it was a symbol of importance. Some African countries still use umbrellas in this_______. Someone carries an umbrella and walks behind the king or important person.

Umbrellas are very old. People in different parts of the world began to______umbrellas at different times. The Chinese had them more than 3,000 years ago. From there, umbrellas_______to India  and Egypt. In Greece and Rome,______wouldn’t use them. They believed umbrellas were only for women.

England was_______the first country in Europe where common people used umbrellas against rain. The weather there is very______and umbrella are very useful.

Everybody uses umbrellas today. The next time you_______one, thinking that for centuries only great men and women used them, you’ll feel you are important people, too.

1.A. rain    B. cloud    C. air    D. water

2.A. lovely    B. cheap    C. hard    D. easy

3.A. light    B. heavy    C. common    D. special

4.A. way    B. size    C. reason    D. place

5.A. discover    B. use    C. examine    D. discuss

6.A. walked    B. spread    C. rode    D. flew

7.A. children    B. parents    C. men    D. women

8.A. probably    B. already    C. suddenly    D. immediately

9.A. sunny    B. rainy    C. snowy    D. carry

10.A. sell    B. return    C. borrow    D. carry

 

查看答案

---Excuse me.Do you know____________?

---Well,go along this street and turn right.There’s one on the left.

A. how can I get to the bank    B. where I can find a restaurant

C. when he usually gets to work    D. where is the police station

 

查看答案

Ms Green gave us a very useful_______on how to prepare for the coming exam.

A. advice    B. information    C. experience    D. suggestion

 

查看答案

I prefer______at home rather than______shopping on weekends.

A. to stay;to go    B. to stay;go    C. staying;going    D. stay;going

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.