满分5 > 初中英语试题【答案带解析】

In some provinces of Canada,people celeb...

In some provinces of Canada,people celebrate Family Day on the second Monday of February. It is a holiday that gives families the chance(机会)to ______together.

On Family Day,many people plan and take part in(参加)activities such as visiting art museums,watching movies,playing games and holding parties,with their families. Some communities(社区)plan special public _______too.

______ the weather is usually very cold in February,some people _______choose to stay at home. Hot chocolate and freshly made cookies are the most popular snacks for

___.Other people use the long weekend as a chance to take a short winter break,or to travel to visit friends.

On Family Day,most people have a day off work or school. Many stores and supermarkets are _______,but post offices may be open. Buses run ______their usual timetables(时刻表).

Family Day was first ______in Alberta,Canada in 1990.It was held to show the importance of family and home that were important to people in Alberta. Later,Family Day was ______to other provinces,such as Ontario and Saskatchewan. British Columbia celebrated Family Day as a(n) _______for the first time in 2013.One of the reasons for introducing Family Day was that there were no holidays from New Year's Day to Good Friday(受难节).It was such a long time.

1.A. work    B. discuss    C. exercise    D. stay

2.A. events    B. secrets    C. memories    D. interests

3.A. So    B. Because    C. But    D. Although

4.A. never    B. just    C. ever    D. still

5.A. her    B. him    C. us    D. them

6.A. enough    B. open    C. closed    D. free

7.A. thanks to    B. because of    C. instead of    D. according to

8.A. held    B. controlled    C. studied    D. borrowed

9.A. created    B. continued    C. introduced    D. admired

10.A. success    B. holiday    C. weekend    D. invention

 

1.D 2.A 3.B 4.B 5.D 6.C 7.D 8.A 9.C 10.B 【解析】试题分析:短文讲述了加拿大一些省份过家庭日的情况。为了让家人有机会呆在一起,人们在二月的第二个星期一庆祝家庭节。在家庭日,大多数人有一天不工作或上学。许多人和家人一起参观艺术博物馆、看电影、玩游戏和举办派对,一些社区也开展特殊的公共活动。其他人会利用...
复制答案
考点分析:
考点1:日常生活类

日常生活类阅读理解:

    阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力。学习英语的一个重要目的在于获取信息。通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力。

阅读理解也是各地中考试题的必考题型之一,在中考试题中占有较大比例,主要考查学生通过文字获取信息的能力。在中考中,阅读的篇数一般是三到四篇,选材范围越来越广,除故事、幽默、人物轶事外,科普性文章也多了起来。体裁也趋于多样化,有记叙文、说明文、应用文等。还要求学生能理解及解释图表多提供的简单信息等。三四篇短文中有的难度跨度较大,以便拉开档次,体现选拔功能。并且扩大了选材范围,主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力。有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断。阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力。测试的方向由时间、地点、身份、人物等一些细节问题,改为测试对全文整体意义的理解程度;由考查短文的表层现象改为考对文章深层含义的理解和逻辑推断能力。另外,任务型阅读形式灵活多样,内容丰富多彩,联系实际,易考查学生的灵活运用能力和对语言的综合运用能力。在中考中占30-40分。

相关试题推荐

---- Could you tell me where the bookstore is?

----- ____________?  I didn’t hear clearly.

A. How are you ?    B. Yes, please    C. Pardon    D. Excuse me

 

查看答案

—Can you tell the difference between these two pictures?

—Difference? Oh, no. They look quite       .

A. similar       B. different

C. strange     D. Interesting

 

查看答案

I’d like to know _____. ______ –Maybe in the forest.

A. whether we will go camping

B. where we will go camping

C. whether will we go camping

D. where will we go camping

 

查看答案

Peter likes pop musicbut _____ his father _______ his mother likes it.

A. both; and    B. not only; but also

C. neither; nor    D. either; or

 

查看答案

— If we want to be a _____ visitor in a foreign country, it is important to know how to ask for help ________.

A. politely, polite    B. polite, politely

C. politely, politely    D. polite, polite

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧