满分5 > 初中英语试题 >

Long ago, there was a queen who lived in...

  Long ago, there was a queen who lived in a palace. She felt bored and said to her advisor(顾问 ),

"AIl the things around me are too boring. I need a different kind of beauty. Let everyone know that I will hold a competition for the most beautiful thing in the world. And the prize will be this crown (王冠)."

Several days later, lots of people came to the competition and showed their things. The queen was not satisfied with what she saw. The advisor suggested, "What you are looking for cannot be brought to you. You must look for it by yourself. What about a journey?"

The queen was interested in the idea, so she started immediately. As she was on top of the hill near her palace, she looked down and suddenly something cried in her heart. "Why have I never found my palace so beautiful?"

The queen spent one year travelling. She saw beauty on the farm, in the forest and even in the stars twinkling(闪烁)at night on her journey. But what was the most beautiful thing? She thought it over. Suddenly, she understood beauty was everywhere. She should learn to enjoy the world. She left the pieces of her crown at different places that she had seen. As time went by, the queen's crown got smaller and smaller until nothing was left.

She found the most beautiful thing at last. It was the world!

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂"A",错误的涂"B" )

1.The queen wanted to hold a competition for the most beautiful thing in the world.

2.Lots of people came to the competition and brought the things that made the queen satisfied.

3.On top of the hill near her palace,  the queen suddenly found her palace so beautiful.

4.the queen saw beauty on the farm, in the river and even in the night sky on her journey,

5.The passage tells us that beauty is everywhere if we learn to enjoy the world.

 

1.A 2.B 3.A 4.B 5.A 【解析】 试题分析:短文大意:该文通过很久以前的一个女王的故事,告诉人们如果我们学会享受世界,美是到处都有的。 1.1】A细节理解题。题干意思:女王想举行世界上最美好的东西比赛。根据第一段中Let everyone know that I will hold a competition for the most beautiful thing in the world.可知女王想让每个人都知道她将举行世界上最美丽的东西比赛。所以该选A。 2.2】B细节理解题。题干意思:很多人来竞争,带来了让女王满意的东西。根据第二段中Several days later, lots of people came to the competition and showed their things. The queen was not satisfied with what she saw.可知很多人来到了比赛,并展示了他们的东西。女王对她所看到的不满意。所以该选B。 3.3】A细节理解题。题干意思:在山顶上她的宫殿附近,女王突然发现她的宫殿如此美丽。根据第三段中As she was on top of the hill near her palace, she looked down and suddenly something cried in her heart. "Why have I never found my palace so beautiful?"可知在山顶上她的宫殿附近,女王突然发现她的宫殿如此美丽,所以该选A。 4.4】B细节理解题。题干意思:女王在她的旅程中看到农场的美,河边的美,甚至夜空的美。根据第四段中The queen spent one year travelling. She saw beauty on the farm, in the forest and even in the stars twinkling(闪烁)at night on her journey.可知女王花了一年的时间旅行。在她的旅程她看到农场上的美,在森林里的美,甚至星星闪烁的夜晚的美。所以该选B。 5.5】A细节理解题。题干意思:文章告诉我们如果我们学会享受世界,美是到处都有的。根据短文的描述可知该选A。 【考点定位】任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

从题中所给的A、B、C、D四个选项中选出能填入空白处的正确选项。

One Monday morning, I was standing waiting for the train and suddenly I felt ill. I couldn’t stand still, and the world began to sway(摇摆) and then went black. All I heard was “Oh, my God, she’s falling.” The next thing I ______ was that the doctor was asking me my name. This happened______ I was too tired. I was so busy cleaning my new house that I didn’t eat______last weekend.

The doctor told me that a gentleman waiting for the______saw me fall down. He got to my side ______, and told others to call 911. He stayed with me______the ambulance arrived. Then he went with me to the hospital, which made him______his train. The doctor told me the gentleman didn’t want to leave his name.

I don’t know who this gentleman is. ______if he reads this article and remembers a young lady fainting(晕倒)at the train station, I’d like______to know that I want to say “Thank you.” Whenever I met with such a thing, I will do the same as he______to me. And I’ll pass on the kindness to others.

1.A. met    B. forgot    C. said    D. remembered

2.A. so    B. because    C. though    D. however

3.A. little    B. much    C. few    D. many

4.A. train    B. plane    C. bus    D. car

5.A. at first    B. just now    C. at least    D. at once

6.A. while    B. since    C. until    D. as soon as

7.A. catch    B. miss    C. drop    D. meet

8.A. Or    B. Although    C. For    D. But

9.A. me    B. him    C. her    D. you

10.A. does    B. do    C. did    D. will do

 

查看答案

Thanks to my English teacher, I passed the final exam in the end.

A. Thanks for    B. Under the help of    C. Because    D. With the help of

 

查看答案

The young man       is a friend of mine.

A. who I had a talk    B. whom I had a talk with

C. whom I had a talk    D. which I had a talk with

 

查看答案

——Will you be able to come and help us clean the room?

——          I’m doing my homework.

A. I’d love to.    B. I hope so.    C. I don’t care.    D. I’m afraid not.

 

查看答案

Everyone except Tom and John          there when the meeting began.

A. are          B. is           C. were       D. was

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.