满分5 > 初中英语试题 >

Mr. Hunt came from a poor family. He had...

Mr. Hunt came from a poor family. He had three brothers and two sisters. His father worked hard but wasn’t paid much. And his mother did all the housework at home. They were both able but they couldn’t get enough money for their family.

Mr. Hunt was in school for only three years and he had to stop to help his parents though he was good at his lessons. When he was sixteen, he came to the city and began to work in a small factory. He learned from an old worker and became a skilled worker. The old worker liked him and married his daughter to him. The young man did not have his own house and had to live with his parents-in-law(岳父母). His mother-in-law always thought he was poor and often chattered(唠叨). So the young man tried to save everything and hoped to have his own house.

It was one fine Sunday. The old woman wanted to have a picnic on the top of the hill. She told Mr. Hunt to drive her car. But sometimes she told him to turn left and sometimes to turn right. The young man had to listen to her. At a crossing the lights were red but she made him turn left. The policeman stopped them and told the young man to give his license to him.

“If I did wrong, sir,” said Mr. Hunt, “It was my mother-in-law’s fault(过错). She was driving the car though she sat behind me!”

根据短文内容,选择最佳答案。

1.The Hunts were poor because ____.

A. they were lazy    B. they were too weak to work

C. they couldn’t make enough money

2.Mr. Hunt left the school because ____.

A. he didn’t like studying    B. his family was poor

C. he wasn’t clever

3.____, so the old man married his daughter to him.

A. Mr. Hunt became a skilled worker and the old man liked him

B. Mr. Hunt was friendly to him

C. Mr. Hunt was paid much in the factory

4.The old woman was ____ to Mr. Hunt.

A. good    B. bad    C. friendly

5.Which of the following is wrong?

A. The old woman herself drove the car that day.

B. It was the old woman’s fault. .

C. The old woman told Mr. Hunt to run the red lights.

 

1.C 2.B 3.A 4.B 5.A 【解析】这篇短文主要介绍了亨特先生虽然小时候学习很好但是因为家境贫寒不得不很早就参加工作。结婚后和岳父母一起生活,他的岳母因为他的贫穷而经常唠叨,甚至在亨特开车时也要指挥亨特。 1.细节理解题。根据His father worked hard but wasn’t paid much. And his mother did all the housework at home.及They were both able but they couldn’t get enough money for their family.可知赚的钱不够。故选C。 2.推理判断题。根据第一段They were both able but they couldn’t get enough money for their family.及第二段Mr. Hunt was in school for only three years and he had to stop to help his parents though he was good at his lessons.可以推断Mr. Hunt离开学校是因为家里太穷了。故选B。 3.细节理解题。根据He learned from an old worker and became a skilled worker. The old worker liked him and married his daughter to him.故选A。 4.细节理解题。根据His mother-in-law always thought he was poor and often chattered(唠叨).及第三段描述,可知他的丈母娘对他不好,故选B。 5.是非判断题。根据第三段及最后一段,可知那个老妇人没有亲自开车,但是不停指挥驾驶。故选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

A Menu for a Fast Food Restaurant

Here is a menu for a fast food restaurant. The prices are in American money, called dollars and cents. There are 100 cents in a dollar.

Main meals

Small

Large

Drinks

Small

Large

Hamburger

2.1

2.6

Coca cola

0.6

0.8

Hamburger with cheese

2.6

3.1

Apple juice

0.8

1.0

Chicken burger

1.8

2.5

Tea

0.8

1.2

Vegetable burger

2.2

2.8

Coffee

0.7

1.1

  Slide dishes

Small

Large

Sweets

Small

Large

Fries

0.8

1.2

Ice cream

1.3

1.8

Salad

0.9

1.3

Apple pie(hot)

1.2

/

Chicken wings

1.5

1.8

Jam(果酱)

0.6

/

 

 

1.How much does a small hamburger cost according to the menu?

A. two hundred and ten dollars    B. twenty-one dollars    C. two dollars and ten cents

2.What can you buy if you have only 3 dollars?

A. A large vegetable burger and a cup of coffee.

B. An apple pie and a small hamburger with cheese.

C. A small chicken burger and a small cup of tea.

3.What you can’t find in the menu is _________.

A. Coffee    B. Fries    C. Wine(酒)

4.A thirsty girl may ask for _________.

A. Coca cola.    B. Pancake    C. A chicken burger

5.If you order three large vegetable burgers, a small glass of apple juice, and two small cups of tea. You should pay ________ for them.

A. ten dollars and eighty cents    B. ten dollars    C. ten dollars and forty cents

 

查看答案

II. 完型填空。(15分,每小题1.5分)

    Life is not easy, but I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.”

When I was young, I was__________ nervous that I couldn’t talk to anyone. My classmates often laughed at me. I was __________ and couldn’t do anything. Later, one thing changed my life. My mother asked me to __________ an English speech contest (比赛). What a(n)__________ idea! It meant I had to speak in front of many teachers and students!

“Come on, dear. Believe in yourself. You are sure to succeed(成功).” Then, mother and I __________ many different topics(话题). __________, I chose the topic “Believe in yourself”. I _____________ to remember the whole speech and practiced it over 100 times.__________my mother’s great love, I was successful. When I heard the news, I almost couldn’t believe my __________, when the news came that I had won the first place. I heard the cheers from the teachers and students. Some students looked down on (瞧不起) me before, but they all said “Congratulations!” to me. My mother cried excitedly and__________.

   Since then, when I do anything, I try to tell myself to be confident.

1.A. so    B. too    C. very

2.A. popular    B. upset    C. lively

3.A. do well in    B. take part in    C. look forward to

4.A. interesting    B. good    C. terrible

5.A. talked to    B. talked with    C. talked about

6.A. In a word    B. In a hurry    C. In the end

7.A. tried my best    B. cheered up    C. went out

8.A. With    B. Under    C. From

9.A. ears    B. nose    C. eyes

10.A. sadly    B. happily    C. angrily

 

查看答案

“The food tastes delicious.” The structure of the sentence is:

A. S+V+O    B. S+V+P    C. S+V+IO+DO

 

查看答案

请找出下列单词划线部分读音不同的一个选项。

A. silent    B. rich    C. single

 

查看答案

I’m glad to ______________ my friend Jenny. She told me something funny in the letter.

A. get from    B. hear from    C. hear of

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.