满分5 > 初中英语试题 >

Ann wanted to play in the city orchestra...

Ann wanted to play in the city orchestra (管弦乐队), but she was nervous (紧张的). She thought it might be too difficult. The first day she was so nervous, and she could hardly breathe. After a few rehearsals (排练), she could comfortably play along with everyone else. She found that there was no reason to be nervous and began to enjoy herself.

    In rehearsals, Ann became friends with Danny. Danny sat next to her and always helped her. Ann often asked him questions about music. Danny’s parents were musicians. They started teaching Danny music when he was only five years old. Ann couldn’t imagine playing the violin at that age.

    Ann’s another friend in the orchestra was Marie. After rehearsal, Marie would tell Ann funny stories. Though Marie was much older than Ann, the two became good friends.

    The orchestra was rehearsing music for a concert. Ann invited some of her friends at school to come. Though they didn’t understand music, they promised to come. They all liked Ann and wanted to cheer her. Ann’s family also planned to go to the concert. Ann looked forward to the event, and she hoped it would not rain on the night of the concert.

    On the night of the concert, Ann was excited. Danny and Marie both told her that the concert would be fun. Ann knew that she would enjoy it. The conductor (指挥) Mike was nervous. Ann was surprised because she knew that he conducted many big concerts all over the world. After the concert was over, the conductor seemed happy. He said the orchestra gave a fine performance.

1.From the first paragraph we can learn that Ann _____.

A. didn’t want to learn music

B. was excited to try new things

C. thought there was no reason to be nervous

D. wasn’t interested in playing in the orchestra

2.Ann made _____ friends in the orchestra.

A. 2    B. 3    C. 4    D. 5

3.Some of Ann’s friends promised to come to the concert because _____.

A. they enjoyed the music

B. they wanted to cheer her

C. they wanted to learn to play

D. they wanted to make new friends

4.How did Ann feel on the night of the concert?

A. Excited.    B. Tired.    C. Nervous.    D. Sad.

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Ann’s parents were musicians.

B. Marie was two years older than Ann.

C. Danny started playing the piano at age 5.

D. Mike had much experience in conducting concerts

 

1.C 2.A 3.B 4.A 5.D 【解析】这篇短文主要介绍了安刚刚在管弦乐队演奏时感到紧张,经过几次排练她发现没有必要紧张,她能和其他人配合的很好,而且在排练时她还交到了两个朋友。最终他们的乐队在音乐会表演成功。 1.细节理解题。根据第一段最后She found that there was no reason to be nervous and began to enjoy herself.可知安认为没有理由紧张。故选C。 2.细节理解题。根据第二段In rehearsals, Ann became friends with Danny.及第三段Ann’s another friend in the orchestra was Marie.可知安在管弦乐队交到两个朋友,故选A。 3.细节理解题。根据第四段They all liked Ann and wanted to cheer her.,故选B。 4.细节理解题。根据第五段On the night of the concert, Ann was excited.,故选A。 5.推理判断题。根据The conductor (指挥) Mike was nervous. Ann was surprised because she knew that he conducted many big concerts all over the world.可以推断迈克有指挥的经验,故选D。 点睛:这篇短文内容比较简单,前四题主要是细节理解题,有的可以从文中直接找出依据,有的稍加归纳理解就可以找到答案。如:2题,根据第二段In rehearsals, Ann became friends with Danny.及第三段Ann’s another friend in the orchestra was Marie.就可以判断出安在管弦乐队交到两个朋友。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Early to bed, early to rise, makes a man healthy, wealthy and wise.

This is an old English saying. Have you heard of it before? It means that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall also be rich (wealthy) and clever (wise).

This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young age should have ten hours’ sleep every night. Children who do not have enough sleep cannot do their work very well. They will not be wise and they may not become wealthy!

The body also needs exercise. Walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercise. Exercise keeps the body strong. Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood .Exercise helps us to think better!

1.If we get up early and go to bed early , we’ll _________ .

A. have enough exercise

B. be healthy

C. think better

D. have strong blood

2.If a child doesn’t have 10 hours’ sleep, maybe he _____ .

A. becomes wise

B. won’t do well in his work

C. goes to school in time

D. has enough sleep

3.A person needs exercise because _______ .

A. it makes him healthy

B. he has a lot of homework to do

C. he is strong enough

D. he does exercise

4.Exercise makes the ______ move quickly and smoothly(流畅)

A. body    B. blood    C. children    D. head

5.Which of the following is Not TRUE?

A. Exercise does good to a person’s head

B. A student should have 10 hours’ sleep

C. It’s good for you to get up early and go to bed early.

D. If you have enough blood, you’ll be wise.

 

查看答案

二. 完形填空。(每题2分,共30分)

    A farmer had some little dogs to sell. As he was putting up an advertisement on the fence of his yard, a _____ happened to pass by.

    “I want to ________ one of your dogs, sir.”

    “Well, " said the farmer, "these dogs come from fine parents and cost a lot of ________.”

    The boy ________ his head for a moment. Then he reached deep into his ________ and pulled out(退) some change(零钱). “I've got thirty-nine cents(美分). Is that ________ to take a look?”

    “________," said the farmer. And with that he let out a whistle(口哨),“Here, Dolly!”

    Dolly ran out of the dog house ________ by four little dogs. The boy's eyes danced with joy.

    As the dogs made their way to the fence(栅栏), the little boy noticed something else moving inside the ________. Slowly another little dog ________: this one much smaller. It was doing its best to ________.

    “I want that one, "the little boy said.

    The farmer said, "Boy, don't want that dog. He will ________ be able to run and play with you like the other dogs would.”

    The boy rolled up(卷起)one leg of his pants and showed a steel(钢)________. Looking back up at the farmer, he said, “You see, sir, I don't ________ too well myself, and he will need someone who ________.”

1.A. boy    B. dog    C. farmer    D. son

2.A. sell    B. see    C. buy    D. feed

3.A. time    B. money    C. work    D. study

4.A. shook    B. covered    C. knocked    D. dropped

5.A. pocket    B. yard    C. heart    D. mouth

6.A. enough    B. easy    C. necessary    D. simple

7.A. No    B. Sure    C. Sorry    D. Thanks

8.A. sent    B. driven    C. followed    D. taught

9.A. farm    B. fence    C. advertisement    D. doghouse

10.A. died    B. shouted    C. appeared    D. watched

11.A. catch up    B. go away    C. give up    D. look out

12.A. sometimes    B. always    C. often    D. never

13.A. hand    B. back    C. arm    D. leg

14.A. speak    B. run    C. jump    D. swim

15.A. asks    B. understands    C. thinks    D. succeeds

 

查看答案

Anna _____ me _____ her party last night.

A. invited; for    B. invited; to    C. inviting; to    D. inviting; for

 

查看答案

----Could you help me with the math problem? -----________. I'm too busy now.

A. Yes, please    B. No, sure    C. Yes, you could    D. Sorry, I can't

 

查看答案

-----Lucy, do you like playing basketball?     ---No, I _____ it.

A. hate    B. need    C. forget    D. enjoy

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.