满分5 > 初中英语试题 >

Remember Tony and Peter.the twin brother...

Remember Tony and Peter.the twin brothers who started singing at the age of five?The little boys are now twenty—five years old and will come back home for the first time since they left ten years ago.They will sing to celebrate the 100th birthday of our beautiful town.

    Tony and Peter are famous for their wonderful voices.They are popular with both young and old people.Three years ago,the brothers organized the Garbage Can with their three cousins.The five of them started to write their own songs and have become successful.In the coming concert in Green-town,the Garbage Can is going to sing their best-loved songs and several new ones.

    The concert will be at Apple Park at 7 pm on 10th October.Fans who do not want to miss it should get to the park as early as possible.

1.Tony and Peter started singing when they were      years old.

A. 5    B. 10    C. 15    D. 25

2.Tony and Peter are famous because they have     

A. good looks    B. beautiful songs

C. wonderful voices    D. best—loved books

3.After reading the passage,we can know that the Garbage Can is     

A. a singer    B. a song    C. a band    D. a place

4.We can know the information EXCEPT     of the concert.

A. the time    B. the date    C. the goal    D. the price

5.What’s the main idea of the passage?

A. It’s about twin brothers and their large family.

B. It’s about a concert to celebrate the birthday of a town.

C. It’s about a famous singer’s birthday celebration.

D. It’s about Green-town and its beautiful views.

 

1.A 2.C 3.C 4.D 5.B 【解析】这篇短文给我们介绍了一对双胞胎兄弟和他们的三个表兄弟组成的乐队,将会在他们家乡的小镇进行一次演唱会,庆祝这个小镇的100岁生日。 1.细节理解题。根据短文的第一句话Remember Tony and Peter.the twin brothers who started singing at the age of five可知,Tony和Peter,这对双胞胎兄弟在5岁的时候开始唱歌。由此可知选A。 2.细节理解题。根据短文第二段的第一句话Tony and Peter are famous for their wonderful voices可知,Tony和Peter因为他们美妙的声音而出名。由此可知选C。 3.推理判断题。根据短文第二段中Three years ago,the brothers organized the Garbage Can with their three cousins.The five of them started to write their own songs and have become successful可知,Tony和Peter,和他们的三个表兄弟们一起写自己的歌,由此可知他们组成了一个乐队,Garbage Can是这个乐队的名字。故应选C。 4.细节理解题。根据短文第一段They will sing to celebrate the 100th birthday of our beautiful town可知,这次音乐会的目的是庆祝小镇100岁生日。根据短文第三段中 The concert will be at Apple Park at 7 pm on 10th October可知,演唱会的时间和日期是在10月10号晚上7点。文章中并没有这次演唱会的价格,故应选D。 5.主旨大意题。根据短文第一段The little boys are now twenty—five years old and will come back home for the first time since they left ten years ago.They will sing to celebrate the 100th birthday of our beautiful town可知,这篇短文给我们介绍了一对双胞胎兄弟和他们的三个表兄弟组成的乐队,将会在他们家乡的小镇进行一次演唱会,庆祝这个小镇的100岁生日。由此可知应选B。 点睛:这篇短文是一篇记叙文,文章的内容比较容易理解。后面的题目中考查了细节理解、推理判断和主旨大意。细节理解题侧重对文章某一句话、某一段落的理解,题目的答案一般都可以在原文找到,是比较简单的一类题目;推理判断考查学生根据文章所给信息进行合理推测和判断的能力,属于较难一点的题目,例如第3小题,根据Garbage Can这个名词所在的句子,the brothers organized …,以及下句话The five of them started to write their own songs可知,这五个兄弟开始自己写歌,所以他们是组成了一个乐队,因此Garbage Can是乐队的名字。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Michael Jordan is the most famous basketball player in the world.He was born in Brooklyn,New York.He was very short,so he didn’t play very well when he was in his high school at first.But the next year things changed as he grew much taller.

    Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina.He played so well that people called him“Air Jordan”.After college(大学),he became a basketball team member in the Chicago Bulls.The NBA was very surprised at this high—flying player.He was named“Rookie(新秀)”of the year in 1985 and “Most Valuable Player”in 1987.He once set a record (纪录)by getting 63 points in one game.

1.Jordan is a basketball superstar in       .

A. England    B. America    C. Canada    D. Japan

2.When he was in his high school,he       at first.

A. didn’t play very well    B. played very well

C. grew much taller    D. set a record

3.He began to become famous in      

A. the Chicago Bulls    B. the NBA

C. the university basketball team    D. his high school

4.He was often called“      ”.

A. Rookie    B. the NBA

C. Most Valuable Player    D. Air Jordan

5.The NBA was very surprised at the superstar when       

A. he was young

B. he joined the basketball team in his high school

C. he joined the university basketball team

D. he joined the Chicago Bulls

 

查看答案

Ⅱ.完形填空

   I was born here 20 years ago.It is quite______now.Let’s______around.On our right there is a school.It was______a school then.At that time,there were not many students in the school.The teachers were very______and nice,but they were______

with us.There____  two houses next to the school.The small one was my friend Zhao Yi’s house.The big one______a small garden was my teacher’s house.Behind the house,______the right,there were rice fields.My home was______the other side of the road.There was a small park to the west of our house.We liked playing there____.

1.A. different    B. the same    C. like    D. same

2.A. take    B. show    C. make    D. walk

3.A. too    B. also    C. either    D. and

4.A. friendly    B. happily    C. carefully    D. friend

5.A. angry    B. comfortable    C. happy    D. strict

6.A. was    B. are    C. were    D. is

7.A. have    B. with    C. has    D. was

8.A. to    B. on    C. in    D. at

9.A. in    B. on    C. to    D. of

10.A. many    B. a lot of    C. a lot    D. very

 

查看答案

----Why don’t you go out to play , Rose?
----I’m afraid I can’t I have much homework ____
A do     B does   C doing   D to do

 

查看答案

It’s great    on the beach.

A. to playing    B. plays    C. to play    D. played

 

查看答案

Tony has nothing to do.He is   

A. tired    B. interesting    C. bored    D. interested

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.