满分5 > 初中英语试题 >

Michael Jordan is the most famous basket...

Michael Jordan is the most famous basketball player in the world.He was born in Brooklyn,New York.He was very short,so he didn’t play very well when he was in his high school at first.But the next year things changed as he grew much taller.

    Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina.He played so well that people called him“Air Jordan”.After college(大学),he became a basketball team member in the Chicago Bulls.The NBA was very surprised at this high—flying player.He was named“Rookie(新秀)”of the year in 1985 and “Most Valuable Player”in 1987.He once set a record (纪录)by getting 63 points in one game.

1.Jordan is a basketball superstar in       .

A. England    B. America    C. Canada    D. Japan

2.When he was in his high school,he       at first.

A. didn’t play very well    B. played very well

C. grew much taller    D. set a record

3.He began to become famous in      

A. the Chicago Bulls    B. the NBA

C. the university basketball team    D. his high school

4.He was often called“      ”.

A. Rookie    B. the NBA

C. Most Valuable Player    D. Air Jordan

5.The NBA was very surprised at the superstar when       

A. he was young

B. he joined the basketball team in his high school

C. he joined the university basketball team

D. he joined the Chicago Bulls

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.D 【解析】这篇短文给我们介绍了著名的NBA篮球运动员—乔丹,他被人们称为“飞人”,但是他一开始打球的时候,打得并不好,在他加入了大学篮球队之后,他出名了。后来他加入了芝加哥公牛队,他曾经在一场比赛中得到63分。 1.细节理解题。根据短文的开头Michael Jordan is the most famous basketball player in the world.He was born in Brooklyn,New York可知,Jordan出生在纽约州,布鲁克林,我们知道纽约在美国,故应选B。 2.细节理解题。根据短文中He was very short,so he didn’t play very well when he was in his high school at first可知,乔丹在一开始打球的时候,因为个子矮,他打得并不好,由此可知应选A。 3.细节理解题。根据短文第二段中Michael Jordan became famous when he joined the university basketball team in North Carolina可知,在乔丹加入了大学篮球队以后,他变得出名了。故应选C。 4.细节理解题。根据短文第二段中He played so well that people called him“Air Jordan”可知,因为乔丹打球如此好以至于人们都叫他“飞人乔丹”。故应选D。 5.细节理解题。根据短文第二段中After college(大学),he became a basketball team member in the Chicago Bulls.The NBA was very surprised at this high—flying player可知,大学毕业后,乔丹加入了芝加哥公牛队,NBA看到这个能飞得如此高的乔丹的时候,感到非常惊讶。由此可知应选D。 点睛:这篇短文给我们介绍了著名的NBA篮球运动员—乔丹。短文的内容比较简单,学生们应该能掌握它的大意。而且后面题目的设置都是细节理解题,题目的答案都可以在文章中找到。例如第2小题,我们可以根据题目中at first这个短语去寻找原文,看一看乔丹在刚一开始打球的时候是怎么样的,在第一段的第三行我们可以找到相关的内容,通过阅读可知应选A。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Ⅱ.完形填空

   I was born here 20 years ago.It is quite______now.Let’s______around.On our right there is a school.It was______a school then.At that time,there were not many students in the school.The teachers were very______and nice,but they were______

with us.There____  two houses next to the school.The small one was my friend Zhao Yi’s house.The big one______a small garden was my teacher’s house.Behind the house,______the right,there were rice fields.My home was______the other side of the road.There was a small park to the west of our house.We liked playing there____.

1.A. different    B. the same    C. like    D. same

2.A. take    B. show    C. make    D. walk

3.A. too    B. also    C. either    D. and

4.A. friendly    B. happily    C. carefully    D. friend

5.A. angry    B. comfortable    C. happy    D. strict

6.A. was    B. are    C. were    D. is

7.A. have    B. with    C. has    D. was

8.A. to    B. on    C. in    D. at

9.A. in    B. on    C. to    D. of

10.A. many    B. a lot of    C. a lot    D. very

 

查看答案

----Why don’t you go out to play , Rose?
----I’m afraid I can’t I have much homework ____
A do     B does   C doing   D to do

 

查看答案

It’s great    on the beach.

A. to playing    B. plays    C. to play    D. played

 

查看答案

Tony has nothing to do.He is   

A. tired    B. interesting    C. bored    D. interested

 

查看答案

--Do your parents let you watch TV in the evening?

        --No,they don’t.They are       with me.

A. busy    B. strict    C. good    D. kind

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.