满分5 > 初中英语试题 >

Ⅸ.根据短文内容完成下列各题 Do you have any hobbies?I...

Ⅸ.根据短文内容完成下列各题

    Do you have any hobbies?If students don’t have any interests except schoolwork,they may become boring people,and this can influence(影响)their studies.

    Studying without relaxing isn’t good for health.We can’t get good grades if we don’t have good health.We should make use of our free time.We should do something we like.Some people like singing,taking photos and drawing pictures.

    ①Other people prefer collecting stamps,reading or shopping.I have a few hobbies,but my favourite one is collecting stamps.②我最喜欢它是因为我能从邮票中学到很多东西。

    Some people collect stamps because they can make money from the stamps.But I am just interested in collecting them and enjoy looking at them when I am free.Stamp collecting is becoming more and more popular all over the world.I know an Australian boy and a French girl through the Internet.They all like collecting stamps.We show our stamps to each other online.That is cool.

根据短文内容回答问题。

1.Is studying without relaxing good or bad for our health?

    __________________________________________________________________________

2.What is the writer’s favourite hobby?

    __________________________________________________________________________

3.________________________________________________________________________

4.________________________________________________________________________

5.___________________________________________________________

 

1.It is bad for our health. 2.Collecting stamps. 3.其他人更喜欢集邮、阅读或购物。 4.I like it best because I can learn a lot from the stamps. 5.My Favourite Hobby 【解析】短文谈论的话题是业余爱好。学生如果没有自己的兴趣爱好,就会影响学习,光学习而不放松自己也会不利于身体健康。作者用大量的篇幅介绍了自己最大的爱好——集邮。 1.根据短文第二段开头的句子“Studying without relaxing isn’t good for health.”可知,光学习而不放松自己对健康不好。故答案为It is bad for our health. 2.根据短文中的句子“I have a few hobbies,but my favourite one is collecting stamps.”可知,作者最喜欢的是集邮。故答案为Collecting stamps. 3.prefer doing sth.更喜欢做某事,故答案为:其他人更喜欢集邮、阅读或购物。 4.learn…from向……学习。此句是because引导的原因状语从句,故答案为I like it best because I can learn a lot from the stamps. 5.短文谈论的内容与业余爱好有关,并用大量的篇幅介绍了自己最大的爱好——集邮,故标题可以拟定为My Favorite Hobby。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Ⅷ.根据汉语意思完成句子

1.他学习好多科目,比如英语,数学和语文。

    He learns many subjects,_______ _______English,math and Chinese.

2.老师们鼓励我们写一写我们的经历。

    Teachers________ us_______ _______about our experiences.

3.当我小的时候,我奶奶经常讲有趣的故事。

    When I was young,my grandmother often_________ _________ _________

4.她的祖父母很喜欢种植蔬菜。

    Her grandparents like________ ________very much.

5.这本书在他年龄还小的时候就出版了。

    The book________ ________at his early age.

 

查看答案

Ⅶ.用方框中所给词或短语的适当形式填空

 

as a result,such as,as well as,encourage,be interested in

 

1.Jane is good at singing________dancing.

2.At our school you can try lots of new activities,__________creative writing and

     playing the piano.

3.He__________foreign culture.

4.The Harry Potter stories were very popular and_________,more teenagers began to

   enjoy reading than ever before.

5.Our teacher always________us to study hard.

 

查看答案

She can dance.I can        dance.

A. too    B. either    C. as well    D. also

 

查看答案

       a result,he became a famous doctor.His several famous papers

         have        .

A. To,came out    B. As,come out

C. As,comes out    D. To,coming out

 

查看答案

My best friend,Zhang Lei is interested      

A. at playing the basketball    B. in playing the basketball

C. at play basketball    D. in playing basketball

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.