满分5 > 初中英语试题 >

VI.根据短文内容完成下·列各是 Famous Cartoon The Lion...

VI.根据短文内容完成下·列各是

Famous Cartoon The Lion King

      Mufasa,the king of the lions,has a baby son called Simba.Mufasa has a brother,Scar,who hates Simba and his father because he wants to be a king.With the help of some hyenas(土狼),Scar kills Mufasa,but very cleverly makes Simba believe that he himself killed his father.Simba leaves and goes far away,and Scar becomes the

king.But as Simba becomes older,he understands what really happened,and returns home with his friends.He fights with Scar and becomes the king of the lions.

回答下列问题。

1.Who iS Simba’S father?

2.Why does Scar kill Mufasa?

    _______________________________________________________________________

3.Why does Simba leave home?

    _________________________________________________________________________________

4.As Simba becomes older,he understands it is Scar that killed his father,

         Mufasa.

5.Scar becomes the king of the lions at last.

 

1.Mufasa. 2.Because he wants to be a king. 3.Because Scar makes Simba believe that he killed his father. 4.T 5.F 【解析】短文介绍了著名的卡通片《狮子王》的故事情节。辛巴的叔叔Scar想要当狮子王,就设计害死了辛巴的爸爸并栽赃给辛巴。辛巴被迫远走他乡,长大了的辛巴在了解了真相之后,返回家乡和叔叔决斗,在朋友们的帮助下,获胜成为了狮子王。 1.根据短文中的句子“Mufasa,the king of the lions,has a baby son called Simba.”可知,辛巴的爸爸是Mufasa。 2.根据短文中的句子“Mufasa has a brother,Scar,who hates Simba and his father because he wants to be a king.”可知,Scar想当国王,因此害死了辛巴的爸爸Mufasa。 3.根据短文中的句子“but very cleverly makes Simba believe that he himself killed his father.”可知,辛巴被栽赃,认为是自己杀死了爸爸,因此辛巴被迫远走他乡。答案为Because Scar makes Simba believe that he killed his father. 4.细节判断题。根据短文中的句子“But as Simba becomes older,he understands what really happened”可知,辛巴长大后知道了事情的真相,故答案为T。 5.细节判断题。根据短文中的句子“He fights with Scar and becomes the king of the lions.”可知,辛巴战胜了叔叔,成为狮子王。故答案为F。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

V.句型转换

1.They have swept the floor and cleaned the window.(改为否定句)

    They_______swept the floor_______cleaned the window.

2.He draws very funny pictures.(改为现在完成时)

    He_______ _______very funny pictures.

3.Tintin has been popular for 75 yea rs.(对画线部分提问)

    ______ ______has Tintin been popular?

4.He writes well.His brother writes better.(合并为一句)

    His brother writes______ _______him.

5.He studied in this school in 2010.(改为一般疑问句)

    _______he_______in this school in 2010?

 

查看答案

--he visited Japan before?

         --Yes,he       there two years ago.

A. Did,visited    B. Has,has visited

C. Has,visited    D. Did,has visited

 

查看答案

Tony said he would be here at four 0’clock。but he didn’t      until half

          past six.

A. go    B. appear    C. move    D. start

 

查看答案

--How long has he owned the company?

         --      1987.

A. Since    B. In    C. From    D. For

 

查看答案

If you the library book,you wilt have to pay for it.

A. fall    B. forget    C. lose    D. leave

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.