满分5 > 初中英语试题 >

One day,a rich boy bought a magic mirror...

One day,a rich boy bought a magic mirror(魔镜).When he got home,he looked in the mirror.His face looked sad.He tried to smile and make funny faces.His face looked still sad.Then he did many happy things,but his face always looked sad.

    “Oh,what a terrible mirror!It doesn’t work!”he said angrily.

    The next day,on his way to buy some chocolate,he saw a little girl crying sadly.The rich boy went up to her and asked what had happened.The little girl said she couldn’t find her parents.“Don’t worry.I’ll help you,”the rich boy said.So they went to look for them together.Finally,they found her parents.They were so thankful for his help.After the rich boy arrived home,he looked in the mirror as usual.To his surprise,his face looked very happy.The boy understood the magic of the mirror.The mirror could show the true feelings of its owner.

This was true——the rich boy had helped that little girl so he felt really happy.

1.One day,a rich boy bought      

A. a magic mirror    B. a normal mirror

C. a small mirror    D. a magic book

2.The boy’s face always looked        in the mirror on the first day.

A. happy    B. sad    C. terrible    D. funny

3.On his way to buy some chocolate,the rich boy saw      crying sadly.

A. a little boy    B. a little girl    C. a little dog    D. a little cat

4.Finally,the rich boy      

A. lost his parents

B. bought a new mirror

C. helped the little girl find her parents

D. bought a mirror for the little girl

5.From the story,we know the boy was        .

A. brave    B. foolish    C. clever    D. helpful

 

1.A 2.B 3.B 4.C 5.D 【解析】一个富有的小男孩买了一个魔镜,但是在镜子里他总是看起来伤心的。一次小男孩在路上帮助了一个小女孩,回家照镜子的时候,他发现他是开心的。原来这个魔镜的魔力就是能展示它的主人的真实的感情。 1.细节理解题。根据短文的开头One day,a rich boy bought a magic mirror可知,一个富有的男孩买了一个魔镜。由此可知选A。 2.细节理解题。根据短文的第一段中His face looked sad.He tried to smile and make funny faces.His face looked still sad.Then he did many happy things,but his face always looked sad可知,不管这个男孩怎么做,他的脸在镜子里看起来都是很伤心的。由此可知应选B。 3.细节理解题。根据短文第三段中The next day,on his way to buy some chocolate,he saw a little girl crying sadly可知,第二天,男孩在去买巧克力的路上,看到一个小女孩在伤心地哭。由此可知应选B。 4.细节理解题。根据短文第三段中“Don’t worry.I’ll help you,”the rich boy said.So they went to look for them together.Finally,they found her parents.可知,这个男孩帮助小女孩找到了她的父母,故应选C。 5.推理判断题。根据文意可知,这个小男孩帮助小女孩去找她的父母,所以他是乐于助人的,故选helpful。brave勇敢的;foolish愚蠢的;clever聪明的,这三个词不符合文意。 点睛:这个故事讲述了一个乐于助人的小男孩去帮助小女孩找到了她的父母。故事的内容比较容易理解。下面题目的设置也以细节理解题为主,答案都可以在原文找到。例如第1小题、第2小题,答案在短文的第一段中;第3小题和第4小题,答案在第三段中。这几个题目都非常简单。第5小题需要我们在理解文意的基础上做出判断,短文的第三段讲述了小男孩帮助小女孩找到了父母,所以他是乐于助人的,其他三个形容词在文章中都没有体现。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

This happened about one thousand and seven hundred years ago.One day somebody sent Cao Cao,the king of Wei an elephant.Cao Cao wanted to know its weight(重量).“Who can think of a way to weigh it?”he asked.But nobody knew what to do.because there was nothing big enough to weigh it.

    Then Cao Chong,one of the king’s young sons,came up and said,“Father,I’ve got an idea.Let me have a big boat and a lot of heavy stones,and I’ll be able to find out the weight of the elephant.’’

    Cao Cao was surprised,but he told his men to do as the boy asked.When the boat was ready,the boy told a man to lead the elephant down into it.The elephant was very heavy,and the water came up very high along the boat’s side.Cao Chong made a mark along the water line.

    After that the man drove the elephant onto the bank.Cao Chong then told the men to put heavy stones into the boat until the water again came up to the line.

    Cao Chong then told the men to take the stones off the boat and weigh them one by one.He wrote down the weight of each stone and then added up all the weights.In this way he got the weight of the elephant.

1.From the passage.we know Cao Cao was      of Wei country.

A. the father    B. the king    C. a farmer    D. an elephant keeper

2.        found out the way to weigh the elephant.

A. Cao Cao    B. A man    C. Cao Chong    D. Nobody

3.The underlined word“mark”in the passage means       .

A. 成绩    B. 分数    C. 标准    D. 记号

4.According to the passage,which of the following is NOT true?

A. Cao Chong was the son of the king.

B. Cao Chong weighed the elephant with a boat and some heavy stones.

C. Cao Cao knew his son could weigh the elephant.

D. Cao Chong got the weight of the elephant by weighing the weight of the

5.Which is the best title of this article?

A. Cao Chong Weighs the Elephant

B. The King and His Son

C. Cao Cao and the Elephant

D. The Clever Cao Chong

 

查看答案

There was once a little monkey in the forest. He liked to        everyone. He jumped from tree to tree, called all the other       bad names and threw bananas or stones at them.

One day he saw a baby elephant near the river. “Hey, baby elephant, you are so    ,  and you’ll never catch me.” said the monkey.

        do you have to laugh at me?” the baby elephant asked. “I     make trouble or make anyone upset.”

“It’s so fun.” said the monkey.

The monkey    , jumping from tree to tree. Then he saw a turtle(乌龟)      with his mouth open. The monkey thought it would be a lot of fun putting his finger     the turtle’s mouth. He did so,     the turtle shut his mouth just at that time. The monkey shouted        .The nice turtle woke up and let the monkey go. The monkey climbed up a tree and shouted all the way.

1.A. look at      B. laugh at         C. smile at         D. point at

2.A. animals      B. monkeys           C. babies           D. elephants

3.A. quick        B. smart             C. slow             D. ugly

4.A. How          B. What              C. When            D. Why

5.A. always        B. sometimes          C. ever              D. never

6.A. came back     B. fell asleep      C. went away         D. sat down

7.A. sleeping      B. playing            C. living             D. walking

8.A. from          B. off                C. for               D. into

9.A. because       B. but                C. if                D. so

10.A. in trouble   B. in peace         C. in pain           D. in danger

 

查看答案

--- Look! What’s on the ground?

--- Oh, it’s my sweater. Please       .

A. pick it up     B. put it on

C. give it out     D. take it off

 

查看答案

Tony doesn’t like this book and I don’t like it     

A. too    B. also    C. all    D. either

 

查看答案

--       is in the classroom.Where are they?

        --All of them are in the library.

A. Somebody    B. Everybody    C. Anybody    D. Nobody

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.