满分5 > 初中英语试题 >

阅读理解。 Tom and Mike were good friends. So...

阅读理解

Tom and Mike were good friends. Sometimes they were kind to each other, sometimes they were not. But all of their classmates said they were like brothers.

One day they went out for a walk together. At noon they were very hungry and they went into a restaurant to have lunch. The waiter came up to them and asked,"What can I do for you?"

"Please bring us two apples first.” said Tom.

When the waiter put two apples on the table, Mike took the bigger one at once. Tom got angry,

“You are impolite,Mike. Why don’t you take the smaller one?" Tom said.

“But I am right.”said Mike with a smile,“if I let you take first, which one will you choose?"

“Of course I’11 take the smaller one. "said Tom.

“Yes.”Mike said,“If you take the smaller one,the bigger one will still be mine. Don’t you think so?"

“Oh!"Tom couldn’t answer.

1.Tom and Mike were______

A. always kind to each other

B. sometimes kind to each other

C. dear brothers

D. friends of different school

2.Mike thought only about______ when they were having lunch.

A. himself               B. Tom

C. his parents            D. his friends

3.The waiter gave them_______

A. two eggs               B. two apples

C. three oranges         D. some milk

4.Tom took the_______ apple.

A. better                B. bigger

C. smaller              D. worse

5.Who took the apple first? ______

A. Mike                    B. Tom

C. Both Tom and Mike      D. The waiter

 

1.B 2.A 3.B 4.C 5.A 【解析】 试题分析:本文讲述了一对好朋友汤姆和迈克去一个饭店点了两个苹果,为了苹果的大小而引出争论的故事。 1.细节理解题。根据Sometimes they were kind to each other可知,本题应该选B。 2.细节理解题。根据Mike took the bigger one at once可知,迈克只想着自己,所以本题选A。 3.细节理解题。根据When the waiter put two apples on the table可知,本题应该选B。 4.细节理解题。根据文章的意思可知,大苹果已经被迈克拿去了,汤姆只能拿小苹果了。所以本题选C。 5.归纳理解题。根据Mike took the bigger one at once可知,迈克首先拿的苹果。所以本题选A。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

通读下面的短文, 掌握其大意, 然后从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。

Charlie is twenty-three now. He_________ a university(大学) and found work in a factory last year. It’s ________ and there are no more than fifty workers in it. And only he ________ in a university. So he looks down upon (瞧不起) his ________ . He always thinks he’s right and never agrees with ________ . He likes to say, “I’ve never made a mistake!”

But once the young man couldn’t ________   a foreign instructions (说明书). An old worker studied it for two days and ________  Mr. White, the boss of the factory, ________ it meant. The boss asked Charlie why. He made a few excuses to say for ________  . And he didn’t agree with the old man. The boss became angry and asked, “ Is it ________  that you’ve never made a mistake?”

The young man wouldn’t make Mr. White ________  and had to say, “No, it isn’t, sir.”

Having ________ this, the workers were happy. One of them asked,"It means that you also make some mistakes!"

Charlie ________  his mind at once and said, “ I made only one mistake in my  ________  !”

“When?” the boss asked in surprise.

“ Just now, sir.” Answered the young man. “When Mr. White ________  me acknowledge (承认)I was wrong!”

1.A. visited          B. left        C. built        D. reached

2.A. small            B. big          C. new          D. old

3.A. lived            B. traveled    C. arrived      D. studied

4.A. parents          B. teacher       C. workmates    D. classmates

5.A. another         B. other      C. the other    D. others

6.A. see              B. write        C. understand   D. read

7.A. told            B. asked          C. taught       D. laughed at

8.A. when              B. what           C. how          D. where

9.A. him               B. himself      C. them         D. themselves

10.A. clever         B. sure         C. true         D. able

11.A. sad            B. sadder        C. angry        D. angrier

12.A. heard          B. listened      C. guessed      D. reported

13.A. lost            B. hated          C. changed      D. thought

14.A. life            B. office        C. family       D. bedroom

15.A. helped           B. made           C. watched      D. asked

 

查看答案

Health is important for us teenagers, so we should eat more  vegetables such as _____to keep healthy.

A. tomatoes and potatoes

B. tomatos and potatos

C. tomatos and potatoes

 

查看答案

I paid ¥10 for _______ this morning.

A. 4 bottle milks               B. 4 bottles of milk

C. 4 bottles of milks            D. 4 milk

 

查看答案

The boy is sleeping. Please ______ the radio.

A.turn up             B.turn off           C.turn on

 

查看答案

–Why didn’t you buy any bread?

--Sorry, I     _____.

A. forget              B. forgot

C. remember             D. remembered

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.