满分5 > 初中英语试题 >

Passage 1 The Shenzhen Railway Station ...

 

Passage 1 The Shenzhen Railway Station and the Shenzhen East Railway Station will add six temporary (临时的)trains between Friday and Monday during the coming festival. The Shenzhen Railway Station will add train K6604 and K6606 to Guiyang, K6512 to Shantung, K6552 to Yongzhou and K9088 to Zhangjiajie. The Shenzhen East Railway Station will add K6532 to Nanxiong in Guangdong Province.

 

Passage 2 The 2016 Shenzhen Fashion Week began at OCT Bay in Nanshan District last Friday. Over 100 brands and designers (设计师)from more than 10 countries put on over 60 fashion shows during the week. A number of well-known designers attended Fashion Week. The event will end tomorrow.

 

Passage 3 Shenzhen became No.7 in traffic jams among Chinese cities, according to a quarterly report made by amap.com and Tsinghua University. Jinan City in Shandong Province passed Beijing for the second time to become the most congested(拥堵 的)Chinese city. Beijing, Hangzhou, Harbin and Chongqing were among the top five.

 

Passage 4 Zhang Yuetoiig, a 12-year-old girl from Shenzhen, won the Guangxi leg (赛区) of the National Rock-climbing Competition, which was held on Tuesday. She is the youngest winner in the history of the rock-climbing competition. She started training at the age of 4.

 

1.According to Passage 1,how many temporary trains will the Shenzhen Railway Station add?

A. 1    B. 5     C.6     D. 7

2. From the report in Passage 3, we know that _______ became No. 1 in traffic jams.

A. Beijing  B. Shenzhen  C. Jinan  D. Hangzhou

3. Which of the following statements is TRUE?

A. The Shenzhen Railway Station will add Train K6512 to Yueyang.

B. There were more than 100 fashion shows during the fashion week.

C. You seldom get caught in a traffic jam in Shenzhen.

D. Zhang Yuetong has been trained to do rock-climbing for 8 years.

4.The four short passages probably come from_______.

A. tales  B. newspapers  C. storybook  D. novels

 

1.B 2.C 3.D 4.B 【解析】 试题分析:这篇短文介绍了四个报纸上的信息,第一篇介绍的是深圳火车站和深圳北站增开临时列车的消息;第二篇短文是关于深圳时装周;第三篇短文是全国最拥堵城市的排名;第四篇是关于一个攀岩冠军。 1.B 细节理解题。根据第一篇短文中The Shenzhen Railway Station will add train K6604 and K6606 to Guiyang, K6512 to Shantung, K6552 to Yongzhou and K9088 to Zhangjiajie.可知,深圳火车站将会增加5趟临时列车。因此应选B。 2.C 细节理解题。根据第三篇短文中Jinan City in Shandong Province passed Beijing for the second time to become the most congested(拥堵 的)Chinese city.可知,济南市第二次成为全国最拥堵的城市。由此可知应选C。 3.D推理判断题。根据第一篇短文中The Shenzhen Railway Station will add train K6604 and K6606 to Guiyang, K6512 to Shantung,…可知A选项不正确;根据第二篇短文 中Over 100 brands and designers (设计师)from more than 10 countries put on over 60 fashion shows during the week.可知,深圳时装周上有超过60场时装展览,不是超过100场,故B也不对;根据第三篇短文中Shenzhen became No.7 in traffic jams among Chinese cities可知,深圳是全国第7最拥堵的城市,故C不对;根据第四篇短文中Zhang Yuetoiig, a 12-year-old girl from Shenzhen以及She started training at the age of 4可知,Zhang Yuetoiig这个女孩今年12岁了,她从4岁开始练习攀岩,一共有8年的时间了,故D是正确的,选D。 4.主旨大意题。这篇短文中包含了四篇小短文,第一篇介绍的是深圳火车站和深圳北站增开临时列车的消息;第二篇短文是关于深圳时装周;第三篇短文是全国最拥堵城市的排名;第四篇是关于一个攀岩冠军。这些短文的内容涉及了方方面面,因此它应该是来源于报纸,故选B。tales传说;storybook故事书;novels小说。 考点:新闻类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

阅读下面短文,从短文后所给的A、B、C三个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项,并在答题卡上将相应的字母编号涂黑。

When I was ten, my mother worked all day, so I had to take care of my younger brother. At that time, my little brother was about four years old and he   mum all the time.

One day, after I had given him his dinner, he started crying for mum. He was so young and really needed mum. So I dressed him, put on his    , carried him on my back and walked out. Soon he fell asleep. About half an hour later, I found that he lost a shoe while he was    . I took him off my back and put him    . I knew we needed to find that shoe, for our mother couldn't afford new shoes. I had to    to find it, so I told my brother to wait right there. A man heard it and stopped me just    I walked off. He asked me, “You are leaving your brother here to find the shoe? What will you do if he is not here when you return?” I didn't know   to answer that question. He continued, “It's OK if you cant find the shoe, but it is not OK to lose your    ." Then he sent us to mum's workplace by taxi.

During my whole life I have received the     from many strangers. I feel sorry that I can't find them and say "     ". I do not even remember what their faces looked like, but they taught me a lesson—people are more important than things.

1. A. loved B. missed C. called

2. A. clothes B. coat C. shoes

3.A. sleeping B. running C. walking

4. A. down B. up C. on

5.A. get up B. go out C. go back

6. A. after B. before C. until

7.A. how B. what C. when

8. A. dad B. mum C. brother

9.A. happiness B kindness C sadness

10. A. Thank you B Never mind C You're welcome

 

查看答案

—I had a quarrel with my friend Jim yesterday, and now I_______it.

—Why not go and say sorry to him at once? It's never too late to mend.

A. feel ashamed of  B. am proud of  C. am interested in

 

查看答案

What about going to see Captain America: Civil War (《美国队长3》)this Tuesday?

—I,d love to, but I'm very busy on weekdays._______,I can go only on weekends.

A. For example  B. Since then  C. That is

 

查看答案

—This summer a lot of athletes will go to Brazil to_______the 2016 Rio Olympics.

—I love sports and I can't wait to enjoy the exciting moments.

A. take part in  B. take pride in  C. take in

 

查看答案

—It is reported that many wild animals in the world are_______because of human behavior.

—We must do something to stop people from hunting and selling these animals.

A. in danger  B. in public  C. in silence

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.