满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容,判断正误。正确“T”,错误“F”,并将所选答案涂到答题卡的相应位置...

根据短文内容,判断正误。正确“T”,错误“F”,并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。

One day a woman came out of her house and saw three old men standing in her front yard. She invited them in to have something to drink, but they told her that they didn't go into a house together. The women felt very surprised and asked why.

One of the old men pointed to his friends and explained, "His name is Success," he said and pointed to the other friend, "He is Love, and I am Wealth." He asked her to go in and discuss with her family which one of the three they want to invite.

The woman went in and told her husband what happened. Her husband was very happy, "Great!" he said, "Let us invite Wealth to come in and we'll be very rich!"

His wife disagreed, "My dear, why don't we invite Success?"

Their daughter jumped in with her idea. "It's better to invite Love. Our home will be filled with love. "

"Good idea!" said the husband to his wife. "Go out and invite Love to be our guest."

The woman went out and invited Love in. Love started walking towards the house. The other two old men also followed him. The woman asked them in surprise, "I only ask Love. Why are you all coming in?"

The old men answered together. "If you invited Wealth or Success, the other two of us would stay outside, but since you invited Love, wherever there is Love, there is also Wealth and Success!"

1.When the woman came out, the three old men were standing in her front yard.

2.The wife wanted to invite Wealth to come in at first.

3.There are six people in the passage.

4.Wealth and S uccess didn’t come in with Love.

5.The passage mainly tells us that love is the most important thing in the world.

 

1.T 2.F 3.T 4.F 5.T 【解析】 试题分析:本文讲述了一个关于财富、成功和爱的故事。三个白胡子老人分别是“财富”、“成功”和“爱”,人们一次只能邀请他们中的一个到他们家里做客。如果邀请“财富”或“成功”中的一位,其他两位将留在外面。但是当“爱”被邀请时,剩下的两位也会跟着“爱”走。故事告诉我们,有爱的地方就会有成功和财富。 1.T 细节理解题。句意:When the woman came out, the three old men were standing in her front yard.当女士出来时,三个老人正站在她的前院里。由短文第一句:One day a woman came out of her house and saw three old men standing in her front yard.可知,一天,当一位女士从房间里出来时,看到了三位老人正站在她的前院里。故本句正确。 2.2】F 细节理解题。句意:The wife wanted to invite Wealth to come in at first.开始时,妻子想要邀请“财富老人”进来。由第四段里的:His wife disagreed, "My dear, why don't we invite Success?"可知,她想要先邀请“成功”。故本句错误。 3.3】T 推理判断题。句意:There are six people in the passage.短文中有六个人。根据短文内容,这位女士家有她的丈夫、女儿和她,门外有财富、智慧和爱三位老人。共六人。故本句正确。 4.4】F 细节理解题。句意:Wealth and Success didn’t come in with Love.财富和成功没有随着爱进来。根据倒数第二段里的:Love started walking towards the house. The other two old men also followed him.可知,财富和成功跟着爱进来了。故本句错误。 5.5】T 主旨大意题。句意:The passage mainly tells us that love is the most important thing in the world.短文主要告诉我们,爱在世界上是最重要的事。短文主要告诉我们:有爱的地方就会有成功和财富。所以爱是最重要的事。故本句正确。 考点:考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

Teddy’s Bear

The story of how the teddy bear was invented is an interesting one. In 1902, American president Theodore (Teddy) Roosevelt was hunting (打猎) in the forest    _______ several of his friends. Almost everyone had    _______ shot an animal, but the president had not. Nobody wanted to make the president look sad, so they tied an American black bear to a tree. They wanted the president to shoot    _______.

The president was very _______   to see the bear tied to a tree. He felt it was unfair to shoot the bear, because it couldn't _______  . He refused to shoot it, and the story of his decision went all over the country. Everybody was moved by the president's beliefs (信念). There was   _______  a cartoon showing the president refusing to shoot a cute bear.

It was this cartoon and the story behind the president's hunting trip that gave Morris an _______  to make a new toy. He made a small, soft bear and showed it in his shop window. Next to the bear he made a sign that read, "Teddy's Bear". The new toy was a big success and it   _______ Morris with the money to create a toy company.

Teddy bears have been popular _______   they were first made. A teddy bear would be the first choice when people think about children's toys. Theodore Roosevelt's famous _______ on a hunting trip in 1902 brought millions of soft, stuffed (填满填充物的) bears. They are being loved by people across the world.

1.A. for        B. with       C. without          D. by

2.A. succeed     B. success   C. successful     D. successfully

3.A. it         B. one         C. ones            D. those

4.A. interesting B. interested  C. surprising    D. surprised

5.A. shout at    B. shout out   C. run away        D. run after

6.A. once       B. only        C. even             D. ever

7.A. dream      B. idea        C. hope            D. reason

8.A. provided   B. offered    C. gave             D. sent

9.A. before     B. since      C. after           D. when

10.A. direction B. responsibility C. pronunciation D. decision

 

查看答案

The cat _______ played with you just now is _______.

A. which; I  B. what; me C. that; mine D. who; my

 

查看答案

The light in her room is still on. Do you know _______?

Maybe at midnight again.

A. if she is busy studying

B. what’s she doing

C. why does she stay up so late

D. when she will stop working

 

查看答案

I’m going to take this summer holiday in Phuket.

Oh, really? Phuket is_____ a beautiful island that _____people in Yunnan go to visit it every year.

A. so; thousand of   B. so; many thousand

C. such; thousands of D. such; two thousands

 

查看答案

—I hear________ your grandpa______ your grandma enjoy watching Beijing Opera.

Right, just as many old people do.

A. either; or   B. both; and

C. neither; nor D. not only; but also

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.