满分5 > 初中英语试题 >

Mr Ling lives in China. He worked in a f...

Mr Ling lives in China. He worked in a factory and last year he retired. His wife died five years ago and his son works in Japan. He always has sports and he is in good health.

One day his son called him and asked him to have a journey to Tokyo. He was very happy. He was afraid to travel by plane and took the ship.

On the first morning on the ship Mr Ling met an Englishman at table. The man said to him, “Good morning!”

He thought the Englishman told his name to him. So he stood up and said, “Ling Bing!”

And it was repeated a few mornings and Mr Ling told a teacher about it. Hearing him, the teacher began to laugh and said, “He says hello to you in the morning.”

The next morning, when Mr Ling met the Englishman, he said, “Good morning!”

And the Englishman stood up and said, “Ling Bing,sir.”

1.What does Mr Ling do?

A.Sports lover.   B.A farmer.

C.A worker.       D.In good health.

2.The old man stays at home ________.

A.with his wife     B.with his son

C.with his daughter  D.by himself

3.Mr Ling went to Japan by ship because ________.

A.he thought it was safer

B.he wanted to have sports on the ship

C.he had little money to take a plane

D.he had enough time to do so

4.The old man told his name to the Englishman because ________.

A.he hoped to make friends with him

B.he wanted to say hello to him,too

C.he wanted him to teach him English

D.he thought “Good morning” was the Englishman’s name

5.Which of the following is right?

A.Mr Ling began to study English on the ship.

B.The Englishman thought “Ling Bing” meant “Good morning” in Chinese.

C.The Englishman learned much Chinese on the ship.

D.The teacher began to teach Mr Ling English.

 

1.C 2.D 3.A 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文讲述的是一位退休工人去日本旅游时,在轮船上遇到的有趣的故事。有轮船上的第一个早上,当他在早餐桌旁遇到一位英国人时,英国人对他说“早上好”,不懂英语的他以为英国人在做自我介绍,于是站起来说出自己的名字“凌冰”。后面他从一位老师处知道了英国人的意思,于是主动给英国人用英语打招呼“早上好”,而这位英国人也站起来说“凌冰”。 1.C推理判断题。题意:凌先生是做什么的?A.Sports lover.运动爱好者;B.A farmer.农民;C.A worker.工人;D.In good health.身体健康。由第二句:He worked in a factory and last year he retired.可知,他在工厂工作,是一位工人。故选C。 2.D推理判断题。题意:老人怎样呆在家里?A.with his wife和他的妻子一起;B.with his son和他的儿子一起;C.with his daughter 和他的女儿一起;D.by himself单独。由第一段里的:His wife died five years ago and his son works in Japan. 可知,他的妻子去世了,而他的儿子远在日本工作。可以推测出他独自一人生活。故选D。 3.A细节理解题。题意:凌先生坐轮船去日本是因为什么?A.he thought it was safer它以为那样更安全;B.he wanted to have sports on the ship他想在轮船上运动;C.he had little money to take a plane他没有钱坐飞机;D.he had enough time to do so他时间充足。由第二段中的:He was afraid to travel by plane and took the ship.可知,因为他害怕坐飞机,所以他坐轮船。故选A。 4.D细节理解题。题意:老人为什么告诉英国人自己的名字?A.he hoped to make friends with him 他希望和他交朋友;B.he wanted to say hello to him,too他也想和他打招呼;C.he wanted him to teach him English 他想要他教他英语;D.he thought “Good morning” was the Englishman’s name他以为Good morning是那个英国人的名字。由第四段里的:He thought the Englishman told his name to him. So he stood up and said, “Ling Bing!”可知,他以为英国人在介绍自己的名字,所以他也作了自我介绍。故选D。 5.推理判断题。题意:哪一个是对的?A.Mr Ling began to study English on the ship.凌先生在轮船上开始学英语;B.The Englishman thought “Ling Bing” meant “Good morning” in Chinese.英国人以为在汉语里“凌冰”意思是“早上好”;C.The Englishman learned much Chinese on the ship.轮船上的英国人懂的汉语多;D.The teacher began to teach Mr Ling English.老师开始教凌先生英语。根据短文内容,每当英国人给凌先生讲“早上好”时,凌先生就回复“凌冰”,因此英国人一定认为“凌冰”和“早上好”句义相当。所以当老人用英语向他问候“早上好”时,他回复了“凌冰”。故选B。 考点:考查故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

I was on holiday in a strange place.One morning I got up early and went off into the forest looking for beautiful birds.But I lost my way,and don’t know how to come back.I took a cell phone with me,but it didn’t work there.It was night and I was frightened because I was alone and there were full of dangerous animals.I climbed up to a tree and was afraid of sleeping.Next morning I was tired.I thought what I should do to save myself.I tore my clothes into small pieces and tied them to the trees that I passed.At last my friend found me according to the pieces that I left.I was saved.That is an unforgettable experience in my life.

1.Did the writer take a cell phone with him?

A.Yes,he did.      B.No,he didn’t.

C.Yes,he didn’t.   D.No,he did.

2.What’s wrong with his mobile phone?

A.It’s broken.    B.He lost it.

C.We don’t know.   D.He didn’t take it.

3.Where did he stay at that night?

A.In the tree.      B.On the tree.

C.Under the tree.   D.Near the tree.

4.Who saved the writer?

A.His father.       B.His friend.

C.His mother.       D.None.

5.The writer is ________.

A.clever   B.lazy    C.careless    D.unhealthy

 

查看答案

完形填空

All over the world people enjoy sports. Sports are  _________  people’s health. Many people like to watch _________ play sports games. They buy tickets _________ turn on their TV sets to sit  _________ them.

Sports  _________ with the seasons. People play _________ games in different seasons. Sometimes they play inside the room, sometimes they play outside. We can _________ sports here and there. Some sports are rather interesting. _________  people _________  different countries cannot understand each other, but after a game they often become very_____________ to each other.

1.A. good for       B. good at         C. good         D. good to

2.A. other          B. others        C. the other      D. the others

3.A. and          B. but            C. or              D. so

4.A. in front      B. in the front   C. in the front of D. in front of

5.A. change        B. are            C. play            D. start

6.A. same       B. different       C. the same      D. the different

7.A. see         B. look           C. find          D. watch

8.A. Sometimes    B. When            C. Or            D. So

9.A. from          B. to             C. outside         D. inside

10.A. friend       B. friendly        C. friends         D. more friendly

 

查看答案

书面表达

童年是快乐、精彩的。七年级的你们即将迎来最后一个儿童节,如果你有一天的假期,你会做什么让自己的最后一个“六一”过得更快乐、难忘?根据表格内容写一篇约60字题为“My plans for Children’s Day”的短文。开头已给出。可适当发挥联想,增加内容。

When

What to do

In the morning

watch the school talent show

In the afternoon

visit a park, have a picnic,

In the evening

My plans for Children’s Day

Time flies! Children’s Day is coming soon.________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

 

查看答案

单词拼写

根据下列句子及所给单词的首字母,写出各单词的完全形式(每空限填一词)。

1.Peter is fat because he only eats fast food for meals and never e_______.

2.Fifteen minutes is a q      .

3.Jack’s father usually drives to work b________ Monday and Friday.

4.My mother makes soup for me. It tastes d__________.

5.Beethoven(贝多芬) is the best m_______ in the world.

6.Tom’s clothes get dirty after one day’s work. He is w_______ his dirty clothes at home now.

7.Although my grandfather is n_______, he is still strong and healthy.

8.The baby is sleeping. Please be q________.

9.We have to f_______ the rules in the library.

10.-- We can’t always stay at home.

-- Of course. We can learn a lot from the o______ world.

 

查看答案

语法填空阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

What do you want to be when you grow up? Different children have different answers, and my answer is 1.________ (be) an engineer.

I am always 2.________ (interest) in different kinds of machines. And I always want to find out 3. ________ they work. It is fun. And I am also good at 4.________ (fix) small things. You can come to me5._______ there is something wrong with your watches or6.________ (radio). My classmates often ask me 7. ________ help when their bikes are broken.

After 6 years of middle school, I will go to a college 8.________ (study) mechanical engineering (机械工程学). I want to be a great engineer. I hope I can design 9. ________ coolest things in the world in the future. It is like a dream, right? But I will try my best to make it come 10. ________ (true).

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.