满分5 > 初中英语试题【答案带解析】

完形填空 根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳...

完形填空

根据短文内容,从A、B、C、D四个选项中选出一个能填入相应空格内的最佳答案,并把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。

There is an old saying: “Take the time to stop and smell the flowers.” I think we should also take the time to _____ flowers.

My grandmother knew just ________ to do that. She grew flowers with earth, water and love, so her back garden was filled with beautiful flowers. She would smile when she saw the _______ shine down on them. In her front garden she planted flowers, _______. You could see red, white, and yellow flowers in it. My mom and I used to walk _______ them and enjoy their smells. Beautiful butterflies (蝴蝶) flew down on them. Grandma also cared for the wild flowers. She would send _______ and my brother out to pick flowers and would then turn them into delicious wine (酒).

Grandma not only planted flowers in the gardens _______ also planted flowers in our hearts. Her delicious dinners made with love encouraged us. Her sweet smile always made us _______. Her hugs (拥抱) and kisses were the sunshine that kept our own love _______ day after day.

Take the time to plant a few flowers yourself today. Show your smiles, kindness and love. Plant your wishes, talents and pleasure. Make this ______ brighter and brighter with your sunshine.

1. A. plant   B. water   C. buy   D. sell

2. A. who   B. when   C. how   D. where

3. A. star   B. sun   C. rain   D. wind

4. A. too   B. either   C. then   D. though

5. A. at   B. on   C. with   D. around

6. A. me   B. you   C. him   D. her

7. A. and   B. so   C. but   D. or

8. A. happy  B. hungry  C. tired   D. angry

9. A. sleeping  B. growing  C. standing  D. losing

10. A. house  B. town   C. city   D. world 

 

1.A 2.C 3.B 4.A 5.D 6.A 7.C 8.A 9.B 10.D 【解析】 试题分析:短文大意:有句老话说:“花时间停下来闻闻花香。作者认为我们也应该花时间去种植花。展示自己的微笑,善良和爱,自己的愿望,才干和乐趣。用自己的阳光让这个世界越来越明亮。 1.A考查名词及语境理解。句意:我认为我们也应该花时间去种花...
复制答案
考点分析:
考点1:人生百味类

人生百味类阅读理解:

    阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力。学习英语的一个重要目的在于获取信息。通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力。

阅读理解也是各地中考试题的必考题型之一,在中考试题中占有较大比例,主要考查学生通过文字获取信息的能力。在中考中,阅读的篇数一般是三到四篇,选材范围越来越广,除故事、幽默、人物轶事外,科普性文章也多了起来。体裁也趋于多样化,有记叙文、说明文、应用文等。还要求学生能理解及解释图表多提供的简单信息等。三四篇短文中有的难度跨度较大,以便拉开档次,体现选拔功能。并且扩大了选材范围,主要考查考生阅读所给材料,理解其中词语、句子或片段含义的能力。有时涉及对全文意思和篇章结构的理解,对一些问题作出推理和判断。阅读理解的考核中包括了对词汇、语法等语言知识的考查,要求学生具备一定的背景知识、各种常识、科普知识和一定的分析及逻辑推理能力;要求学生具有归纳段落大意、中心思想的能力。测试的方向由时间、地点、身份、人物等一些细节问题,改为测试对全文整体意义的理解程度;由考查短文的表层现象改为考对文章深层含义的理解和逻辑推断能力。另外,任务型阅读形式灵活多样,内容丰富多彩,联系实际,易考查学生的灵活运用能力和对语言的综合运用能力。在中考中占30-40分。

  
相关试题推荐

---Mrs. Black, I’m afraid that I’ll fail the exam.

---________, dear! Take it easy. I’m sure you’ll pass it.

A. Sorry to hear that   B. Come on

C. All right            D. Good job

 

查看答案

---Do you know ________?

---Let me see. I remember it was on March 18th.

A. why did they move here    B. why they moved here

C. when did they move here     D. when they moved here

 

查看答案

Don’t worry. Bill will help you look after your dog when you ________ away on business.

A. are    B. were    C. will be   D. have been

 

查看答案

---You play the piano so well. ________ do you take piano lessons?

---I go to piano lessons twice a week.

A. How long   B. How many   C. How often   D. How much

 

查看答案

---I think it’s necessary to learn how to work in groups.

---I quite agree. Sometimes it’s even ________ than grades.

A. less important

B. more important 

C. the least important 

D. the most important

 

查看答案
试题属性
Copyright @ 2008-2013 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.答案无忧