满分5 > 初中英语试题 >

Dear Abby, I'm a helpless mother. My son...

Dear Abby

I'm a helpless mother. My son Tom is 15 years old. I find that the older he grows the less we talk. I feel very sad and I really need help.

My first problem is about his hobbies. He spends almost all his spare time on computer games. When he gets home he always turns on the computer and closes the door. I'm getting worried about him especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.

Second he likes new technology but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.

Recently I've found that he is always alone. I've never seen him talking to his friends on the phone or going out with anyone on weekends. That is the last problem I have.

What should I do to help him? Please give me some advice.

A helpless mother

根据短文内容,选择正确答案。

1. The helpless mother has _______ problems.

A. two                  B. three               C. four

2.Tom_______ for almost all his spare time at home.

A. plays computer games

B. talks with his mother

C. does his homework

3. From the passage we know that Tom's mother _______.

A. is not worried about Tom

B. likes new technology

C. is not rich

4. The helpless mother asks Abby to  _______.

A. buy what Tom wants

B. talk to Tom

C. give her some advice

5.Which of the following is TRUE about Tom?

A. He likes going out on weekends.

B. He is not good at English.

C. He often phones to his friends.

 

1.B 2.A 3.C 4.C 5.B 【解析】 试题分析:这是一封关于一位妈妈很担心他的儿子的问题而写的一封求助信。文中说明了她的儿子所出现的问题,希望得到很好的建议和帮助。 1.1】B细节理解题。根据文中信息这位无助的妈妈一共有三个问题,所以选B。 2.2】A细节理解题。根据原文信息He spends almost all his spare time on computer games.可知汤姆用所有的空闲时间玩电脑游戏,故选A。 3.3】C推理判断题。根据文中信息Second, he likes new technology, but I don't have enough money and I can't afford all the things he wants.可知汤姆的妈妈不是很富有,故选C。 4.4】C 细节理解题。根据原文信息 What should I do to help him? Please give me some advice.可知这位妈妈想寻求一些建议,故选C。 5.5】B细节理解题。根据文中信息especially when his English teacher tells me he always gets low marks in the English exams.可知答案B是正确的。 考点:日常生活类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Everyone likes living in a clean and comfortable environment. If the environment(环境) are bad it will affect our body and make us not feel well. Sometimes we may be terribly ill. At that time we don’t want to work and we have to stay in bed and rest at home. So the environment is very important to us.

It’s germs(微生物) that makes us ill. There are germs everywhere. They are very small and you can’t find them with your own eyes but you can see them with a microscope(显微镜)They are very small and there may be hundreds of them on a very small thing Germs can always be found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope we shall see them in it. Germs can also be found in air and dust(灰尘). If you cut your finger some of the dust from the floor may go into it and you will have much pain in it. Sometimes the germs will go into all of your bodies and you will have pain everywhere.

To keep us healthy we should try our best to make our environment cleaner and tidier. This needs us to work together.

阅读材料,根据材料内容回答问题。

1.What does the underlined word “affect” mean in Chinese?

______________________________________________

2.What are germs?

______________________________________________

3. Where germs can be found?

______________________________________________

4. How will you feel if germs go into the finger that is cut?

______________________________________________

5.To keep us healthy what should we do?

______________________________________________

 

查看答案

Mom and dad are the most important people in your life. They have been looking after you since you were born you should always love them. You should also get on well with them. But some children don't know how to do this. Here are some ways to help you.

Spend more time with your parents. Don't spend too much time playing computer games or  watching TV. Ask your parents to play with you. Talk or go outside with them.

Be kind to your parents. You can make them happy with a smile when you come home. You can send your mother a card on Mother’s Day or tell your father a joke on his birthday. You can also clean your room by yourself.

Work hard. If you do your best in your studies your parents will be proud of you.

阅读材料,根据材料内容判断正(T)误(F)

1.You should love your parents sometimes.

2.It is not right for you to play computer games or watch TV.

3.A smile can make your parents happy.

4.Your parents will be proud of you if you do your best.

5.T he passage is mainly about how to get on well with your parents.

 

查看答案

完形填空

Peng Jiangya was born in a poor family of Guizhou. ____ she was a child she fell into a fire stove(火炉) at home. She lost her ____ .

“In order to hold chopsticks(筷子)my parents taught me to use them for a long time. It was really ____ but I did my best to solve it. From then on I knew if I wanted to succeed(成功) I had to put great efforts into what I was doing Jiangya said.

Life was   _____to her but nothing could ______ her. With the help of her teachers she____ learned how to hold a pen and managed to finish junior high school. One day Jiangya saw others   ________ cross—stitch(十字绣) outside their doors. She decided to try it for ____. Holding a needle(针) without fingers(手指)was not easy but she never  ____ . Now she can do it well and take good care of her family.

As for her future Jiangya said “I will work____ some other people to embroider (绣) the beautiful scenery of our hometown for tourists. At the same time we can make more money.”

1.A. Because B. When C. Before

2.A. fingers B. legs C. ears

3.A. interestingB. happy C. difficult

4.A. hard B. easy C. kind

5.A. refuse B. stop C. save

6.A. slowly B. easily C. quickly

7.A. cut B. wash C. make

8.A. himself B. yourself C. herself

9.A. gave up B. cheered up C. got up

10.A. for B. with C. without

 

查看答案

When the teacher asks him he always ____.

A. keep silent

B. keeps silently

C. keeps silent

 

查看答案

He feels lonely because he has no close friends_______.

A. to talk B. to talk with    C. talking

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.