满分5 > 初中英语试题 >

Joe is a taxi driver. Now, after working...

Joe is a taxi driver. Now, after working for a long time, he is very tired. So he lies down on the chair in his car, and wants to have a sleep.

But a man comes up to his car, and asks, “Excuse me, what's the time, please?”

Joe is a little unhappy(不高兴),but he looks at his watch ,and says, “It's 10:15.”

The man thanks Joe and goes away. Joe says to himself, “Now I can go back to sleep again.”

But at 10:20,another man comes up and asks the same question, Excuse me, sir, what's the time, please?”

Joe can't sleep again. He has to tell his man the time. In ten minutes, four people come to his car and ask the time. He is very friendly, but he wants to sleep. So he writes “I don't know the time.” on a piece of paper and puts the paper outside the window of his car.“Now no one will come and ask me the time.”

But he is wrong! Look, another man is coming up to his car. He is knocking loudly at the window of Joe's car. Joe wakes up. The man says, “It's 10:50 now, sir!”

1.Joe is a ________

A. watch maker   B. taxi driver     C. farmer     D. policeman

2.Joe can't go to sleep because _______.

A. some people ask him the time.

B. people want to talk to him.

C. people don't want him to sleep.

D. people know him well.

3.Joe _____.

A. doesn't know the time.

B. doesn't tell people the time.

C. wants to sleep.

D. sleeps well.

4.Joe puts the paper outside his car, because _____.

A. he wants to know the time.

B. he doesn't want people to ask him the time.

C. he knows someone will tell him the time.

D. he has no watch .

5.When the man tells him the time, Joe is very _____.

A. angry(生气的)  B. happy      C. helpful    D. friendly

 

1.B 2.A 3.C 4.B 5.A 【解析】 试题分析:这篇文章讲的是Joe是一名出租车司机,由于工作很累他想睡会觉休息一下,结果被人干扰的无法入睡的故事。 1.B细节理解题。根据文中信息Joe is a taxi driver.可知他是一名出租车司机,故选B。 2.A细节理解题。根据文中信息描述可知有人不断来问时间,所以他无法入睡,故选A。 3.C细节理解题。根据文中信息He is very friendly, but he wants to sleep.可知此题应选C。 4.B细节理解题。根据文中信息So he writes “I don't know the time.” on a piece of paper and puts the paper outside the window of his car.“Now no one will come and ask me the time.”可知他不想让人们来问时间,故选B。 5. 考点:故事类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完型填空

从短文后所给的四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

A couple(夫妻) have a son and a daughter, and they are twins. They live in a ________ near Nanjing. Their house is very small with only three rooms. No washing machine, and no   ________ to keep food in.

The twins are   ________ students. They are in the ________ grade this year. They must do a lot of homework at home. But they don't have a ________ . They have to do their homework at the dining table. Every morning, they go to school on one bike. And when they are   ________ from school, they do a lot of housework for their parents.

They live a hard life. But the family is always________of fun. They often sit on their old sofa and ________ about school life and the children's beautiful future there.

The family becomes famous ________ it donates(捐赠) 2,000 Yuan to Project Hope. When people ask them why they are so generous(慷慨), the father always says, “We know ________ people feel when their children can't go to school.”

1.A. river         B. town            C. palace          D. field

2.A. bridge        B. TV              C. fridge          D. room

3.A. both          B. all            C. not            D. no

4.A. nineth       B. nine           C. ninety         D. ninth

5.A. bed           B. study          C. book          D. teacher

6.A. back          B. go             C. come           D. be

7.A. full         B. many            C. have        D. has

8.A. chats       B. is chatting     C. chat         D. chat

9.A. so           B. because         C. but             D. /

10.A. how         B. why             C. what         D. Whose

 

查看答案

--Our school has __________ students.   --Really? It is so large.

A. two thousand and fifty five

B. two thousands fifty-five

C. two thousand and fifty-five

D. two thousands and fifty-five

 

查看答案

The boy isn't       his mother, but he      his mother very much.

A. like; likes       B. like; like

C. look like; likes  D. looks like; like

 

查看答案

--Hello, may I speak to Tom?  --Yes, ___________________.

A. I'm Tom                B. I am busy now.

C. speaking, please       D. My name is Tom

 

查看答案

--Where will they go next Sunday?  --They _______ to the Great Wall.

A . will go    B. go      C. goes      D. are go

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.