满分5 > 初中英语试题 >

Everybody has one of those days when eve...

Everybody has one of those days when everything goes wrong. This is what happened to Harry.

He got up one morning very late because he had forgotten to wind up his alarm clock(闹钟). He tried to shave(刮脸) quickly and cut himself. When he got dressed, he got blood all over his clean shirt, so he had to find another one. The only other shirt that was clean needed ironing(), so he ironed it. While he was ironing it, there was a knock at the door. It was the man to read the electricity meter(). He showed him where the meter was, said good-bye and found that the iron had burnt a hole in his shirt. So he had to wear the one with the blood on it after all. By this time it was very late, so he decided he couldn’t go to work by bus. He telephoned for a taxi to take him to work. The taxi arrived and Harry got in and began to read the newspaper.

In another part of the town, a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi. When Harry’s taxi stopped outside his office, a policeman happened to be standing there. He saw the blood on Harry’s shirt, and took him to the police station. He was kept till 3 o’clock in the afternoon before the police were sure that he was not the man they wanted. When he finally arrived at the office at about four, his boss took a look at him and told him to go away and find another job.

1.Harry had     .

A.a lucky day B.an unlucky day

C.a busy day  D.a good day

2.Put the following sentences into correct order according to the passage.

a. The man who read the electricity meter came.

b. Harry ironed his shirt.

c. Harry got blood all over his clean shirt.

d. There was a knock at the door.

e. Harry wore the shirt with blood on it.

A.a, b, c, d, e B.b, a, d, c, e

C.b, a, c, d, e D.c, b, d, a, e

3.Why did Harry wear the shirt with blood on it?

A.The iron had burnt a hole in his clean shirt.

B.The only other needed ironing.

C.He had only one shirt.

D.He cut himself and got blood all over his shirt.

4.Harry was taken to the police station because     .

A.his taxi stopped outside his office and a policeman happened to be there

B.there was blood on his shirt and he was in a taxi

C.a man killed a woman with a knife

D.the murderer was seen to run away in a taxi

 

1.B 2.B 3.A 4.C 【解析】 试题分析:生活中,每个人都会遇到不顺利的时候。有一天,亨利起晚了,他在刮脸时不小心伤到了自己。结果,他的衬衫上沾满了血渍。仅有的一件可以更换的衬衫也被亨利烫坏了,他只好穿着带血渍的衬衫去上班。不幸的是,警察把亨利当成了杀人犯带回了警局。最后,亨利因为迟到时间太长而丢掉了工作。 1.B细节理解题。根据第一段“Everybody has one of those days when everything goes wrong. This is what happened to Harry.”可知,每个人都有不顺利的时候,亨利也不例外,说明亨利经历了不幸的一天,故选B。 2.D推理判断题。根据第二段“...cut himself. When he got dressed, he got blood all over his clean shirt, ...The only other shirt that was clean needed ironing(熨), so he ironed it.”可知,亨利刮脸时划伤了自己,衣服上沾满了血渍,他不得不换一件新的,然而,那件新的衬衫需要熨烫,根据“While he was ironing it, there was a knock at the door.”可知,正在熨衣服时,有人敲门,因此,顺序是c, b, d,由此可知答案,故选D。 3.A细节理解题。根据第二段第五行“He showed him where the meter was, said good-bye and found that the iron had burnt a hole in his shirt.”可知,亨利带工作人员抄电表,在此期间,他的衬衫被烫了一个洞,他只好穿着带有血渍的那件衬衫去上班,故选A。 4.B推理判断题。根据第二段“So he had to wear the one with the blood on it after all. ...He telephoned for a taxi to take him to work.”和第三段“a man had killed a woman with a knife and was seen to run away in a taxi”可知,一个杀人犯乘坐出租车逃跑,而亨利身上有血渍,巧合的是他乘坐的也是出租车,说明警察误把亨利当成了杀人犯,故选B。 考点:生活类短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you feel lonely when your best friend isn’t around? Here’s our advice to you-- and to all kids who feel lonely sometimes.

It’ s hard when a best friend isn’t around—maybe because he or she moved to a different school or a different class. You may feel left out at break or lunchtime. You want to have new friends, but how do you make them? Maybe it seems like everybody else already has his or her friends. But remember, there’s always room for more friends.

Start by looking around your classroom—think about which kids you’d like to play with at break. Look for chances to say hi to them, smile, and be friendly. Offer to share something or express your appreciation (欣赏) to them. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When you’re at break, walk over to kids you want to play with, act friendly, and say “Hi, can I play, too?” or just join in.

If you have trouble doing this or if you’re feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, share, say nice things, offer to help—and pretty soon, you’ll have one, or two, or even more new friends.

You might still miss that special best friend. But when you see each other, you can share something you didn’t have before he or she left: You can introduce him or her to your new friends!

1.Which of the following can explain the expression “feel left out”?

A.Feel homesick.    B.Feel lonely.

C.Leave home alone. D.Be hungry.

2.According to the writer, some kids feel lonely at break because they   .

A.have trouble with their studies

B.don’t have their best friends around

C.need their parents to be with them

D.are too young to look after themselves

3.The underline word “this” in Paragraph 4 means    .

A.sharing your ideas

B.talking in front of many people

C.studying better at school

D.developing new friendship

4.Some kids need help from teachers to make friends because   .

A.they miss their old friends a lot

B.they have no time to stay with others

C.teachers know who wants a new friend

D.they are shy or not good at making friends

 

查看答案

NOTICE (Monday)

DIRECTIONS:

Each student will be on a team of three classmates.

●The team’s task is to work together on a storybook project.

●Each team will choose a favourite storybook.

●One student will be chosen to dress the storybook covers (封面).

●The other two students will dress like characters in the storybook.

HOW TO MAKE THE STORYBOOK COVERS:

满分5 manfen5.com

●Cut two large pieces of cardboard (硬纸板). They will be used as the front and the back covers of the storybook.

●Paint one side of each cardboard yellow or blue.

●Paint the name of the storybook black and it should be in huge, clear letters.

●Make small holes in the top of the cardboard. Use rope to tie the front and the back covers together.

ATTENTION:

●Bring the clothes and the storybook covers before eight o’clock on Friday morning.

●Get dressed before classes start.

1. There will be ________ student(s) on one team.

A. one    B. two    C. three    D. four

2.The name of the storybook should be painted ________.

A. blue    B. white    C. yellow    D. black

3.When will the storybook projects be examined?

A. On Monday morning.      B. On Monday afternoon.

C. On Friday morning.      D. On Friday afternoon.

4.Where can you most probably find the notice?

A. In a classroom.

B. In the school library.

C. In the teachers’ office.

D. In the school playground.

 

查看答案

完型填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从1-10各小题的A、B、C三个选项中选出最佳答案,并在答题卡选择题答题区将相应的字母编号涂黑。

Although it is cold outside, I enjoy the beautiful view in the park when I am free. Walking through the ________  park, the trees stand cold and bare. The wind has shaken their yellow leaves to the ground. As I keep walking, a noise in the background is becoming________ and clearer. Now, 100 meters ahead, is a group of women at the side of a path. In the cold wind of winter, they are moving their arms and legs to the music. They are dancing aunties.

It seems that if you go to any ________ place around China, you’re likely to see these dancing aunties. When I first came to China, it was one of the first things that________me. That’s because in Britain ________ in public is not a cultural habit. You won’t see any age group swinging their arms and tapping their feet in a park. Usually, people just ________ for exercise.

Now and again the dancing aunties have hit the headlines. Some people find them ________ , because they make too much ________, but others respect their right to dance in public. Most of them are middle-aged. They have some free time to do what they like. There is no more work for them, and their kids have left.

Personally, I like seeing these women enjoying themselves. They remind us of the ________of exercise as we get older. Besides, most of them have raised the whole ________ . Now it’s their time to have fun and enjoy some peace.

When you meet those dancing aunties one day, please join them and I believe you will love them.

1.A. summer        B. winter         C. spring

2.A. noisier       B. lower           C. louder

3.A. public       B. private         C. open

4.A. taught        B. surprised       C. annoyed

5.A. running       B. walking         C. dancing

6.A. take a walk  B. tap their feet  C. move their arms

7.A. exciting      B. annoying       C. boring

8.A. noise        B. laughter       C. music

9.A. preference  B. responsibility  C. importance

10.A. country     B. family          C. life

 

查看答案

You should ________ yourself for being so rude to Sally.

Sorry. I won’t do that again. I will ________ to her.

A. be accused of; challenge

B. feel ashamed of; apologize

C. be bored with; listen

 

查看答案

Have you ________ the life in Canada?

I think so. I no longer feel ________ among the local people.

A. used to; out of date

B. taken care of; out of shape

C. got used to; out of place

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.