满分5 > 初中英语试题 >

We are always using body language in our...

We are always using body language in our daily life. When we have a conversation with someone, we may be using more body language than words. However, the same body language may mean different things in different countries. That’s why people sometimes do not understand each other correctly. Pointing to one part of the body can mean differently in different cultures. For example, in the USA people point to their heads when they think someone is clever. However, in Europe(欧洲) it means ‘He or she is stupid or something is wrong with his or her head’. In our Chinese culture, nodding our head up and down means ‘yes’ and shaking our head from side to side means ‘no’. However, in parts of India, Greece and Turkey, it means just the opposite(相反). In England or the USA, when you raise your hand and make a circle with the thumb and the second finger, it means ‘You’re all right or Everything is OK’. However, if we do this in France or Belgium, it means ‘You’re worth zero’. In Greece or Turkey, we should not make this gesture(手势). Or we are thought to be very rude.

The meaning of gestures can also change over time. In the 1960s, the V sign meant ‘peace’. However, during World War II, it meant ‘victory’. In Greece, it is a very insulting(污辱性)sign. Though the meaning of body language is different, there are some expressions having the same meaning throughout the world, such as smiling and crying.

1.In England, if people point to their heads it means they think someone is _________.

A. clever        B. stupid  C. headache     D. angry

2.In India, if one nods his head up and down, it means he ______.

A. doesn't agree B. agree C. is happy    D. is sad

3.In France, if you raise your hand and make a circle with the thumb and the second finger, it means ________.

A. you are clever            B. everything is OK

C. it is true               D. you are worth nothing

4.Which country's body language is most different from our usual thinking?

A. France    B. England    C. Greece    D. India

5.V sign meant _______________ about fifty years ago.

A. victory  B. killing  C. festival D. peace

 

1.B 2.A 3.D 4.C 5.D 【解析】 试题分析:这篇文章介绍了不同的肢体语言在不同国家可能意味着不同的事情。 1.1】B细节理解题。根据文章内容For example, in the USA people point to their heads when they think someone is clever. However, in Europe(欧洲) it means ‘He or she is stupid or something is wrong with his or her head’.可知在英格兰来说指着头是说这个人是愚蠢的或者他的头有问题。故选B。 2.2】A细节理解题。根据In our Chinese culture, nodding our head up and down means ‘yes’ and shaking our head from side to side means ‘no’. However, in parts of India, Greece and Turkey, it means just the opposite(相反).可知在中国点头是同意,而在印度点头是不同意。故选A。 3.3】D细节理解题。根据文章内容In England or the USA, when you raise your hand and make a circle with the thumb and the second finger, it means ‘You’re all right or Everything is OK’. However, if we do this in France or Belgium, it means ‘You’re worth zero’.可知,在英国或美国,当你举起你的手,用拇指和食指做一个圆圈时,这意味着“你没事,一切都很好”。然而,如果我们在法国或比利时这样做,这意味着“你是值得的”。故选D。 4.4】C细节理解题。根据文章内容In the 1960s, the V sign meant ‘peace’. However, during World War II, it meant ‘victory’. In Greece, it is a very insulting(污辱性)sign.可知在希腊的手势不同于我们的思考。故选C。 5.D 细节理解题。根据In the 1960s, the V sign meant ‘peace’.可知在五十年前V代表和平。故选D。 考点:考查社会现象类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Have you ever noticed how busy our roads are becoming? Every year more and more cars are using them. Already in such countries as America, almost every family has a car. Many accidents happen because cars are now made to travel very fast. Also, people waste time and money every day as long lines of cars move slowly into towns and cities. In most big towns it is very hard to find parking spaces.

Wide, smooth (平的), straight (直的) roads must be built now in place of the old and narrow roads. These roads must not pass through towns and cities. They must not be crossed by other roads.

Today such roads are being built(在建造中) in many countries in the world. These roads have at least two lanes(车道), one for slow-moving traffic and the other for fast-moving traffic.

These roads do not pass through town and cities; horses and bikes are not allowed on them.

Accidents do not usually happen. Cars can travel hundreds of miles without having to stop.

But these modem roads often cannot be built in towns and cities. Before a road in a town can be made wider, many buildings have to be pulled down.

Some people feel that more car-parks should be built outside a city, then the drivers should leave their cars and catch a bus or take a taxi to their offices.

1.The writer thinks that many accidents happen because___________.

A. roads are old and narrow

B. roads go across each other

C. people drive their cars too fast

D. all of the above

2.How are the new roads different from old roads?

A. They have at least two lanes.

B. They cross over one another.

C. They have no fast cars.

D. They pass through towns.

3.New roads must be built because_________.

A. cars can not travel any longer

B. people are very busy

C. the old roads are too straight

D. the old roads are too busy

4.It is hard to build new roads in towns because__________.

A. horses and bikes go there

B. there are too many cars

C. there are too many people

D. many buildings have to be pulled down

5.The passage (文章)  is mainly(主要的) about ____________.

A. the old roads

B. roads of the future

C. how to build the modem roads

D. roads in towns and in the country

 

查看答案

完形填空

Did you sleep well last night? Maybe many people will answer: No. In fact, about one third of the world’s population (人口) do not have _____ sleep. If you say you do not sleep well, it means: _____ up early and not getting back to sleep. You may get tired or _____ in the daytime. Your memory and ability to remember things will get_____.

Then what should you do when you have the _____? Do not worry about it too much. Let’s see if you can help _____. The ways are as follows:

First, make sure that your bedroom isn’t too cold or too hot.     it tidy and quiet.

Second, check your _____: Do not drink tea, coffee, Cola or chocolate four hours before bedtime. Drink less water and avoid(避免)_____ visits.

Third, develop a relaxing bedtime _____. Read or listen to music, then take a warm bath. If you really cannot sleep, try some bread, rice or milk. They will help you fall asleep.

1.A. good             B. bad            C. enough         D. much

2.A. sleeping         B. getting        C. looking       D. waking

3.A. excited         B. worried       C. bored         D. active

4.A. away             B. back           C. worse          D. better

5.A. trouble          B. chance        C. time          D. plan

6.A. others           B. yourself       C. it             D. them

7.A. To keep          B. Keeping      C. Keep           D. Keep to

8.A. drinks           B. health        C. diet           D. lifestyle

9.A. kitchen          B. toilet         C. bedroom        D. balcony

10.A. habit (习惯) B. experience(经历) C. feeling    D. activity

 

查看答案

---_______I come back before five o’clock?

---No, you ________. But you________ be back later than seven o’clock

A. Need; must; mustn’t    B. May; mustn’t; can’t

C. Can; can’t; can’t     D. Must; needn’t; can’t

 

查看答案

---Miss Zhang, I can’t find my pen.

--- If you can’t find _____, you can borrow _____ from your classmate

A. it; it      B. one; one      C. it; one        D. one ; it

 

查看答案

Our school _________ be an old shoe factory, now we ___________studying here. It is a good place to study.

A. used to , used to              B. is used to , are used to

C. is used to, used to           D. used to, are used to

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.