满分5 > 初中英语试题 >

阅读下列短文,从每小题所给的A.B.C.D四个选项中选出最佳选项。 Jenny ...

阅读下列短文,从每小题所给的A.B.C.D四个选项中选出最佳选项。

Jenny is a nice girl. She likes to playing soccer. And she watches soccer games on TV every day. But she doesn't like playing baseball. She has some friends in her class. They are Tom, Mary, Susan and Linda.

Tom likes playing ping - pong. He has some nice ping - pong bats, He usually plays ping - pong with his friends after school. Mary likes playing volleyball. She is in a volleyball club(俱乐部).But she doesn't like playing basketball. Susan likes singing. She has many CDs. They are in her desk. Linda is ten years old. She doesn't like doing any sports, but she likes making model planes.

1.What does Jenny watch on TV every day?

A. Soccer. games.       B. Baseball  games.

C. Ping - pong games.    D. Basketball  games.

2.How many friends does Jenny have in her class?

A. Two.    B. Three.    C. Four.    D. Five.

3.What does Tom usually do after school?

A. Play games with friends.

B. Play ping - pong with friends.

C. Make model planes by himself.

D. Play volleyball with classmates.

4.Where are Susan's CDs?

A. In the drawer.    B. On the bed.

C. In the desk.      D. On the bookcase.

5.Which of the following is True?

A. Jenny likes to play baseball.

B. Mary is in a basketball club now.

C. Susan likes singing and dancing.

D. Linda doesn't like playing soccer.

 

1.A 2.C 3.B 4.C 5.D 【解析】 试题分析:这篇短文给我们介绍了Jenny以及她的四个朋友的爱好。Jenny喜欢踢足球,她经常在电视上看足球比赛;Tom喜欢乒乓球,他经常和朋友们一起打乒乓球;Mary喜欢打排球;Susan喜欢唱歌;Linda喜欢制作飞机模型。 1.A细节理解题。根据短文的开头She likes to playing soccer. And she watches soccer games on TV every day可知,Jenny每天在电视上看足球比赛。因此应选A。 2.C细节理解题。根据短文中She has some friends in her class. They are Tom, Mary, Susan and Linda可知,Jenny的朋友有Tom, Mary, Susan和Linda四个,故应选C。 3.B细节理解题。根据短文中Tom likes playing ping - pong. He has some nice ping - pong bats, He usually plays ping - pong with his friends after school可知,Tom放学后经常和他的朋友们一起打乒乓球。因此应选B。 4.C细节理解题。根据短文中Susan likes singing. She has many CDs. They are in her desk可知,Susan的光盘都在她的桌子里面。因此应选C。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

补全对话

根据对话内容,从方框中的选项中选出能填入空白处的最佳选项,有两项是多余选项。

A:_ 1.           

B :My favorite subject is music. What about you?

A:I like P. E. best. Why do you like music?

B:_ 2.            

A:_ 3.    

A:My music teacher is Miss Li.

B:_ 4.        

A:No,l don't like math. 5.         

B:I agree with you.

满分5 manfen5.com

 

 

查看答案

完形填空

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Look at the girl. Her name is Lucy. And this lovely girl is her twin sister Lily. ________ parents are both (两者都)teachers. They work hard.

Lucy and Lily ________ at No.4 Middle School. They go to school ________  Monday to Friday. They have no classes on Saturdays and Sundays. They have breakfast at 6:30. They go to school at 7:00. Classes

________ at eight. They have four ________ in the morning and three in the afternoon. They have  ________ at 12: 15. At 3:50,they have sports.

Lucy and Lily study Chinese, math, English, geography, physics, history and other lessons. Lucy's favorite ________ is music,_________  it's relaxing. Lily likes science best. She thinks it's difficult ________ interesting.

Their parents like reading. They often read books at home. Their parents are strict(严厉地)with  them, but sometimes they are very kind and friendly to their children. Lucy and Lily love their ________ very much.

1.A. She         B. His    C. They       D. Their

2.A. study       B. teach    C. work       D. play

3.A. on        B. about    C. from       D. for

4.A. begin       B. finish    C. take       D. play

5.A. lesson      B.lessons   C. students  D. eggs

6.A. breakfast B. lunch    C. dinner     D. dessert

7.A. food       B. color    C. movie      D. subject

8.A. though    B. if       C.because    D. when

9.A. and       B. but      C. or         D. so

10.A. mother   B. father    C. teacher    D. parents

 

查看答案

- Let's go to see the new film Boonie Bears III!

-                              .

A.I don't know          B. You' re welcome

C. That sounds great    D. Yes, you' re right

 

查看答案

-                 

- Because he is a fun boy.

A. Why do you like Tim

B. Does Tim like sports

C. Is Tim's class interesting

D. How old is Tim

 

查看答案

You don't have to         every new word in the dictionary while reading.

A. look for    B. look up

C. look at   D. look after

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.