满分5 > 初中英语试题 >

Li Chuang is 15-year-old boy, but he has...

Li Chuang is 15-year-old boy, but he has been a smoker for three years .His teeth and  fingers have turned a bit yellow.

“I first tried smoking after watching TV. It makes me feel excited and I think it looks cool. ”he said.

Not all students smoke as much as Li but there are lots of child smokers.

A report says 32 % of boys and 13% of girls in middle schools in China have  smoked. Some  are as young as 11 when they first try!

May 31st is World No-Tobacco Day. Health experts(专家)are asking young people not to smoke.

Doctors say smoking can make people get illnesses, like lung cancer.

Not only that, smoking costs a lot of money too.

Stop smoking, children! It's bad for your health!

满分5 manfen5.com

1.Li Chuang began to smoke when he was 12.

2.Li Chuang first learned smoking from other boys.

3.More girls have smoked than boys in middle schools in China.

4.The words “World  No-Tobacco Day” means“世界无烟日” in Chinese.

5. Smoking doesn't cost much money.

 

1.T 2.F 3.F 4.T 5.F 【解析】 1.T细节理解题。根据文章的第一句 Li Chuang is 15-year-old boy, but he has been a smoker for three years .可知,李闯是15岁的男孩,但他已吸烟三年了,所以是12岁开始吸烟的。故本题应写T。 2.F推理判断题。根据文章第三行I first tried smoking after watching TV.可知,李闯跟电视学的吸烟,所以不是向其他男孩学的。故本题应写F。 3.F推理判断题。根据短文第五行A report says 32 % of boys and 13% of girls in middle schools in China have smoked.可知,吸烟的女孩并不比男孩多。所以应该写F。 4.T细节理解题。根据倒数第四行May 31st is World No-Tobacco Day. Health experts(专家)are asking young people not to smoke.可知,应是“世界无烟日”的意思。故应该写T。 5. smoking costs a lot of money too不仅如此, 吸烟需要花费很多钱。所以应写F。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

阅读下列短文,从每小题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。

Everybody dreams. Some people think dreams can tell us about the future. Other people think dreams tell us about ourselves. It's like our ________ is talking to us. Why are dreams________ strange and hard to understand? Some people think our brain uses ________to talk to us. When we fly, swim, or fall down in our dreams, it has a ________meaning. Lots of doctors help people________  their dreams. They find that dreams tell us about our________and fears.

   These days, many scientists ________ that dreams are very important. During the day, we have many ________, and our brain receives a lot of information. When we dream, our brain ________ information that is not important, and puts the most important information into our ________. As we learn more about the brain, we may find answers to our questions about dreams.

1.A. body               B. heart              C. brain

2.A. never              B. seldom             C. often

3.A. symbols            B. examples           C. numbers

4.A. special            B. serious            C. similar

5.A. finish             B. forget             C. understand

6.A. hopes             B. rights             C.  abilities

7.A. worry            B. believe            C. doubt

8.A. experiences       B. dreams             C. mistakes

9.A. passes on         B. asks for           C. throws away

10.A. feelings         B. memories          C. lives

 

查看答案

This book is bad. It is ______interesting ______exciting.

A. either…or       B. both…and     C. neither…nor

 

查看答案

-- Could you tell me something about the boy who helped you just now?

-- Sorry, I know nothing about him. We are______.

A. friends              B. strangers       C. classmates

 

查看答案

There are so many kinds of computers in the shop. I really don't know ______ to choose.

A. what                B. which              C. where

 

查看答案

- Excuse me. May I use your eraser, please?

-- Sure. ______

A. Watch out!

B. Well done!

C. Go ahead.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.