满分5 > 初中英语试题 >

完形填空 通读下面的短文,掌握其大意,在每小题所给的四个选项中,选出最佳答案,并...

完形填空 通读下面的短文,掌握其大意,在每小题所给的四个选项中,选出最佳答案,并将答案写在答题卷上。

The world of out-of-doors is full of secrets. And they are so interesting that quite a lot of people are busy studying them. All around us are birds, animals, trees and flowers. The facts about how they _________ and grow are as interesting as anything could be.

Do you know that one of the great Presidents of the USA spent hours and hours __________birds? A businessman who lives near New York city became so__________ in insects that he began to collect them. He now has more than one thousand different kinds carefully__________ in glass boxes.

Come then with me, and I will help you find some of nature’s secrets. Let us go__________through the woods and fields. Here we shall find now a rabbit tells the other rabbits that there is danger. We shall __________a mother bear and her young ones as they look for__________ and get ready for winter sleep. We shall watch bees dancing in the air to let other bees know__________ they can find food. I will show you many other interesting things, but the thing that I can___________ you is to keep your eyes and ears __________ when you go out of doors. Nature tells her secrets only to people who look and listen carefully.

1.A. bear        B. live        C. speak       D. fly

2.A. studying    B. eating      C. learning  D. finding

3.A. friendly    B. carefully    C. busy      D. interested

4.A. locked       B. kept        C. put        D. filled

5.A. near         B. quickly      C. quietly     D. politely

6.A. hear         B. follow      C. catch       D. help

7.A. food        B. fruit      C. vegetables  D. water

8.A. how         B. why         C. where      D. when

9.A. make        B. pass        C. give        D. teach

10.A. closed     B. open        C. safe        D. Clean

 

1.B 2.A 3.D 4.B 5.C 6.A 7.A 8.C 9.D 10.B 【解析】 试题分析:本文主要讲述野外充满了秘密。许多人去研究。一个美国总统和纽约的一个富商对此感兴趣,花很多时间去研究他们。例如,一只兔子发现危险会告诉其他兔子。蜜蜂跳舞告诉其他蜜蜂哪儿有食物。大自然只把它的秘密告诉仔细看和用心听的人。 1.B考查动词和细节理解题。句意:关于它们怎样生活和成长的事实与事物可能的样子一样有趣。根据上文内容The world of out-of-doors is full of secrets. And they are so interesting that quite a lot of people are busy studying them. All around us are birds, animals, trees and flowers.可知答案为B,表示居住的意思。 2.A考查动名词和细节理解题。句意:你知道美国最伟大的总统之一,花了大量时间研究鸟类。根据上文的内容And they are so interesting that quite a lot of people are busy studying them.,可知答案为A,表示研究的意思。 3.D考查形容词和细节理解题。句意:一个住在纽约附近的商人对昆虫变得如此感兴趣,以致于他开始收集它们。Be/become interested in表示对••••感兴趣,为固定词组搭配,故选答案为D 4.B考查动词和细节理解题。句意:他现在有超过一千种被仔细饲养在玻璃盒子里面。A. locked 锁;B. Kept饲养;C. put 放;D. Filled装。这里是过去分词作后置定语,结合句意可知填B。 5.C考查副词和细节理解题。句意:让我们悄悄地通过森林和田野。根据前一句Come then with me, and I will help you find some of nature’s secrets.可知,发现秘密需静悄悄地走,不让发现,故选C。 6.A 考查动词和细节理解题。句意:我们将跟随一个熊妈妈和它的孩子。A. Hear听说,听见;B. Follow跟随,follow sb,表示跟随某人;C. Catch抓住;D. Help帮助。结合句意和上下文语境,可知选答案为A 7.A考查名词和细节理解题。句意:在他们寻找食物准备冬眠的时候。look for 表示寻找的意思,根据上文的内容,可知答案为食物及food,故选答案为A。 8.C考查疑问词和细节理解题。句意:我们将观察蜜蜂在空中跳舞,让其他蜜蜂知道它们在哪里能找到食物。A. How怎样;B. Why为什么;C. Where在哪里;D. When什么时候。根据上下文的内容可知蜜蜂跳舞是要告知其他伙伴在什么地方可以找到食物,故选答案为C 9.D考查动词和细节理解题。句意:我将展示给你许多其他有趣的东西,但是我能教你的事情是当你走出家门时,睁开你的眼睛和打开你的耳朵。A. make 做,使; B. Pass经过;C. give 给;D. Teach教。根据句意可知选D。 10. 考点:考查科普类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

---Don’t play with fire. It’s dangerous.  --- __________

A. Yes, I do         B. Yes, I will

C. No, I don’t      D. Sorry, I won’t

 

查看答案

Look at these ____ animals. They often hurt people but they themselves can be___.

A. danger, dangerous        B. danger, in danger

C. dangerous, in danger    D. in danger, dangerous

 

查看答案

I find _____ not easy to answer this question in English.

A. that           B. it       C. its       D. this

 

查看答案

I like reading very much because reading can bring me____________ .

A. happy        B. unhappiness      C. unhappy D. happiness

 

查看答案

You can call me_______58848312 or email me______ Lucy @ sina. com .

A. at, on        B. by, on        C. on, at        D. on, on

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.