满分5 > 初中英语试题 >

Swimming is very popular in the world. M...

Swimming is very popular in the world. Many people like swimming in summer, even in the other three seasons. Water makes people feel cool and swimming makes people keep fit.

If you swim in a wrong place, it may not be safe. A lot of people died when they were enjoying themselves in water, and most of them were students. Now some people are not careful enough in swimming. They often think they can swim so well that nothing will happen to them in water. If you go swimming in summer, don’t forget that a lot of good swimmers have died in water. They died not because they couldn’t swim, but because of their carelessness(粗心). Don’t get into water when you are alone. If there is a “ No Swimming” sign, don’t swim there. If you  remember these, swimming will be safe and enjoyable(舒服的).

1._________like swimming in summer.

A. Few people     B. Lots of people

C. Only students   D. Only swimmers

2.Swimming can make people keep_________.

A. clean        B. fat        C. healthy        D. ill

3.It’s _________ to swim in a wrong place.

A. Wonderful     B.interesting

C.not safe        D.not careful

4.Some swimmers died in water because they were_________.

A.students       B.children

C.not strong      D.too careless

5.If you go swimming, you shouldn’t_________when you are alone.

A.get into water   B.die in water

C.swim too long    D.swim too badly

 

1.B 2.C 3.C 4.D 5.A 【解析】 试题分析:本文叙述了游泳的好处以及应注意事项。水使人凉爽,游泳使人们保持健康。但是在错误的地方游泳是不安全的。很多人在水中游泳时死去,不是因为他们不会游泳,而是因为他们的粗心。当你一个人时,不要去水里游泳。 1.B细节理解题。根据Many people like swimming in summer,可知在夏天许多人喜欢游泳,故选B。 2.C细节理解题。根据swimming makes people keep fit.可知游泳使人们保持健康。故选C。 3.C细节理解题。根据If you swim in the wrong place,it may not be safe.可知在错误的地方游泳是不安全的,故选C。 4.D细节理解题。根据They died not because they couldn’t swim, but because of their carelessness.可知他们会死不是因为他们不会游泳,而是因为他们的粗心,故选D。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Do you want to be in good health? Try to do the following things! You can become stronger.

Drink eight cups of water every day. Water helps your body in many ways.

Don’t forget to eat your breakfast. Breakfast gives you energy your body needs for the morning.

Go for a walk every day after meals. Walking is a good exercise, and people need exercise for good health.

Stretch for five minutes after sitting for one or two hours.Stretching your arms and legs is good foe your body.

Have a rest about twenty minutes when you are tired. You may do something different to take a rest. For example, get up and walk, sit down to listen to music and so on.

根据短文内容判断正确(T)错误(F)。

1.Drink eight cups of water every day is good for us.

2.Go for a walk every day before meals.

3.Stretch for five minutes after sitting five hours.

4.Have a rest when you are tired.

5.You can listen to music to have a rest.

 

查看答案

完形填空。

I like doing exercise very much. I think sports and games are good_____ our health. They can_____ us strong, they can stop us from getting_____ fat, and they can help us to keep____ and happy. What’s more, they can help people who work with their brains(大脑)most of the day to work_____, for sports and games make people_____ their body.

Sports make our life richer and more colorful. If we_____ have a strong body, we can not do things_____. So people of all ages enjoy_____and taking part in____ kinds of sports-track and field(田径), swimming, skateboarding and ball games.

1.A.at        B.in           C.for

2.A.make      B.find          C.do

3.A.to        B.too           C.a lot

4.A.health     B.unhealthy     C.healthy

5.A.good      B.better        C.worse

6.A.exercise  B.to exercise    C.exercising

7.A.are        B.aren’t      C.don’t

8.A.good       B.beautiful   C.well

9.A.look      B.watching      C.to watch

10.A.different  B.the same    C.difficult

 

查看答案

补全对话

Jim: ____1.__, Kate?

Kate: I don’t feel well.

Jim: do you have a headache?

Kate: __2.__.

Jim: _______3._______?

Kate: Three days.

Jim. 4.__. I think you should go to see a doctor.

Kate: Yes, I think so.

Jim: I hope you ’ll get well soon.

Kate: ___5._

 

查看答案

情景交际。

A.选择正确的答句。

1.would you like to join us?        A Don’t worry. I can help you

2.I have a bad cold.                  B. At my house

3.How are you feeling today?          C.Yes, I’d love to

4.Where shall we meet?                D.I am sorry to hear that

5.I am worried about my lessons.     E.Much better

 

查看答案

—Oh, you have a headache and a cough. _______ have you been like this?

—Three days.

A. How long B. How soon C. How often

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.