满分5 > 初中英语试题 >

There are many things we need to know, b...

There are many things we need to know, but we do not learn them at school. For example, if we want to use our money wisely, we need to shop carefully. We need to know how to compare(比较) the prices of things in different shops. We need to be able to compare the quality of different brands (品牌). We need to know how to make sensible choices when we shop.

Knowing how to make such choices is a “life skill”, and we need the skill if we want to lead a useful and happy life.

Some of these choices are small. For example, will I have an apple for lunch or a pear? Will I take a bus to school today or will I walk? Will I wear the red T- shirt or the blue one to go to the movie? Other choices are more important. For example, will I eat healthy food for lunch or will I eat junk food? Will I work hard on all my classes or will I work hard only in the classes I enjoy? We make choices like these every day.

Making wrong choices can cause unhappiness. We have to realize that the choices we make can affect the rest of our life. And our choices can also affect other people. If you decide to waste time in class, play a joke on someone or talk loudly at the movie, consider this: who else does your choice affect?

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案(10分)。

1.    can help us use our money wisely when we shop.

A. Choosing good brands

B. Comparing the price and quality

C. Going to big shops

D. Learning business at school

2.What does the underlined word “sensible” mean in Chinese?

A. 明智的           B. 敏感的      C. 不同寻常的       D. 愚蠢的

3.According to the passage,     doesn’t belong to “life skills”.

A. knowing how to spend money wisely

B. knowing how to compare different things

C. knowing how to get good grades at school

D. knowing how to make right choices in life

4.Which of the following choices is more important than others according to the passage?

A.Will I have an apple for breakfast?

B.Will I walk to school today?

C.Will I study harder at English?

D.Will I wear my blue jeans to go to the party?

5.Which of the following is NOT true according to the passage?

A. We can’t learn all the things at school.

B. Making wrong choices in life is necessary.

C. There are many choices for us to make in life.

D. We should consider how others feel while making choices.

 

1.B 2.A 3.C 4.C 5.B 【解析】 试题分析:如果想要过得有意义而又快乐,就要学会选择,这是必备的一个生活技能。 1.B细节理解题。根据文章第一段可知,如果我们想要明智的使用钱,我们需要很认真的去逛商店,而且要比较不同商店的物品价钱和质量。故选B。 2.A词义猜测题。第一段举出的例子是如何明智的使用钱,去不同的商店比较价钱和质量,然后做出一个选择,这个选择应该是明智的。故选A。 3.C细节理解题。根据“Knowing how to make such choices is a “life skill”.”这句话可知,“life skills”指的是在生活中如何做出明智的选择。而C选项“如何在学校取的好成绩”是文章中没有提到的。故选C。 4.C推理判断题。文中提到了生活中的一些小选择,例如“will I have an apple for lunch or a pear? Will I take a bus to school today or will I walk? Will I wear the red T- shirt or the blue one to go to the movie?”。还提到了一些更加重要的抉择,例如“will I eat healthy food for lunch or will I eat junk food? Will I work hard on all my classes or will I work hard only in the classes I enjoy?”。根据这些可知,A、B、D都属于小的决定,而C属于重要的抉择。故选C。 5.推理判断题。根据“here are many things we need to know, but we do not learn them at school.”可知,A选项是正确的;根据“Making wrong choices can cause unhappiness.”可知,做出错误的决定是生活中应当避免的,而不是必要的,故B的表述需错误;由第三段的例子可知,生活中处处有选择,因此C是对的;根据最后一段可知,如果你做出了错误的决定,也会影响其他人,所以D是对的。 考点:社会类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What is the hottest topic at your school? In Hangzhou Yongjin Middle School, it’s money.

The school had an activity called “making a living” recently. About 800 Junior 1 and Junior 2 students were divided into 112 teams. They went out to make money by selling things.

What did they choose to sell? Some sold newspapers; some chose bottled water; some sold environmentally friendly shopping bags and bamboo baskets.

Huqi’s team decided to sell educational books in front of the Children Activity Centre. They thought parents would like to buy books for their children. But unfortunately(不幸地), they came across urban management officers(城管). The officers asked them to leave. “We played hide-and-seek with the officers for the whole morning,” said Hu. “Finally we gave up and moved to other place.

Wang Yongyi and her team sold ice cream in a square. They didn’t meet any officers. But few people were interested in what they were selling. The team then put up a board saying the money was to help the “Project Hope” for country kids. It worked. More people came to their stall. A foreigner even gave them 100 yuan.

Meng Zhaoxiang and his team were luckier. They sold all their cakes in four hours, spending 39.5 yuan and getting back 80 yuan. “It was not easy to make the money,” said Meng. “Some people just looked. Others just tasted but didn’t buy. Now I know how hard it is for our parents to earn the money we need to lead happy lives.”

1.The students in Hangzhou Yongjin Middle School had an activity about         .

A. earning money         B. passing exams

C. helping Project Hope  D. selling books

2.Who took part in the activity?

A. All the students.

B. About 800 students of the three grades

C. Some teachers.

D. Part of Junior 1 and Junior 2 students.

3.How did the students get money according to the article?

A. By selling bags, baskets and books.

B. By putting up a board in a square.

C. By asking people to donate money.

D. By playing hide-and-seek with urban management officers.

4.We can infer(推断) from the story that         .

A. a foreigner even gave them 80 yuan

B. Huqi’s team got little money the whole morning

C. Wang Yongyi and her team sold newspapers in a square

D. the urban management officers wanted to help them with Project Hope

5.According to the passage, the students learn ___________.

A. it’s impossible for them to make money

B. it’s necessary for school to hold more activities

C. it’s very important for them to make a living

D. it’s not easy for their parents to make money

 

查看答案

Linda Evans was my best friend—like the sister I never had. We did everything together: piano lessons, movies, swimming, horseback riding.

When I was 13, my family moved away. Linda and I kept in touch through letters, and we saw each other on special time—like my wedding  and Linda’s. Soon we were busy with children and moving to new homes, and we wrote less often. One day a card that I sent came back, stamped “Address Unknown. I had no idea how to find Linda.

Over the years, I missed Linda very well. I wanted to share happiness of my children and then grandchildren. And I needed to share my sadness when my brother and then mother died. There was an empty place in my heart that only a friend like Linda could fill.

One day I was reading a newspaper when I noticed a photo of a young woman who looked very much like Linda and whose last name was Wagman Linda’s married name. “There must be thousands of Wagmans,” I thought, but J still wrote to her.

She called as soon as she got my letter. “Mrs Tobin!” she said excitedly, “Linda Evans Wagman is my mother.

Minutes later I heard a voice that I knew very much, even after 40 years, laughed and cried and caught up on each other’s lives. Now the empty place in my heart is filled. And there’s one thing that Linda and I know for sure: We won’t lose each other again!

根据以上短文内容,然后从每题所给的四个选项中选择最佳选项。

1.The writer went to piano lessons with Linda Evans _______.

A. at the age of 13

B. before she got married

C. after they moved to new homes

D. before the writer’s family moved away

2.They didn’t often write to each other because they _______.

A. got married

B. had little time to do so

C. didn’ t like writing letters

D. could see each other on special time

3.There was an empty place in the writer’s heart be­cause she _______.

A. was in trouble

B. didn’t know Linda’s address

C. received the card that she sent

D. didn’t have a friend like Linda to share her happi­ness or sadness

4. The writer was happy when she _______.

A. read the newspaper

B. heard Linda’s voice on the phone

C. met a young woman who looked a lot like Linda

D. wrote to the woman whose last name was Wagman

5.They haven’t kept in touch _______.

A. for about 40 years

B. for about 27 years

C. since they got married

D. since the writer’s family moved away

 

查看答案

完型填空

Many people go to school for an education.     learn languages, history, geography, physics, chemistry and maths. Others go to school to learn a skill so that they can ________ . School  ________   is very important and useful. Yet no one can learn everything from school. A teacher, no matter how much he ________ , cannot teach his students everything they  ________ to know. The teacher's job is to show his students how to read and how to________ . So much more is to be learned ________ school by the students themselves.

It is always more important to know how to study ________ than to memorize(熟记)some facts or formula(公式). It is ________ quite easy to learn a   ________ fact in history or a formula in mathematics. But it is very difficult to use a formula in   ________ out a maths problem. Great scientists, such as Einstein, Newton and Galileo, didn't learn many things from school. But they were all so ________ that they invented so many things for mankind.

The ________ for their success is that they knew how to study. They read books that were not 59 at school. They worked hard all their lives, wasting not a single moment. They would ask many questions as they read and they did thousands of   ________ .

1.A. Students       B. They        C. We             D. People

2.A.make a living B.work on      C.travel abroad   D.go hunting

3.A. education     B. degree      C. lesson         D. task

4.A. teaches        B. knows       C. learns        D. practises

5.A. manage        B. expect      C. fail           D. want

6.A. study          B. play         C. think          D. work

7.A. From           B. before       C. within         D. outside

8.A.by heart       B.on the radio C.on the Internet D. by oneself

9.A. not           B. actually(实际上)  C. seldom    D. known

10.A. real         B. true        C. certain        D. great

11.A. setting       B. working     C. making         D. doing

12.A. famous        B. popular      C. successful     D. modest

13.A. experiment   B. reason      C. result       D. way

14.A. kept          B. showed       C. expressed      D. taught

15.A. duties        B. jobs        C. experiments   D.records

 

查看答案

—The film was wonderful. Thank you for inviting me.

      . I’m glad you like it.

A. I agree          B. Don’t mention it

C. You are right     D. Thank you all the same

 

查看答案

______ I took the brush away, I dropped some paint _______ the paper.

A. As; onto       B. While; on        C. When; in      D. Since; on

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.