满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 阅读下列短文,把A-D四个句子填入文中空缺处(1--4),使短文内容...

任务型阅读

阅读下列短文,把A-D四个句子填入文中空缺处(1--4),使短文内容完整正确,然后完成第5小题.

. Summer vacation is coming soon .Are you going to travel ?If you plan to take a plane ,you will have a healthy trip by following these suggestions .

(1) Bring some needed medicine in your handbag.

(2) Don’t leave your seat during the plane’s take offs and landings.

(3) To prevent blood clots:

a.      1.

b. Do leg-stretching exercises in your seat.

c. Wear comfortable airsick.

(4) If you sometimes get airsick.

a.      2.

b. Keep your seat belt fastened.

c. Don’t take small planes.

(5)     3.    . Don’t take wine or alcohol.

(6) Use both hands when reaching overhead for something.   4.

A. This will help prevent yourself from getting hurt.

B. Better drink water or juice when you feel thirsty.

C. Get up and walk around every 60 or 90 minutes.

D. Ask for a window seat.

 

5.What’s the best title for the passage?

A. A plan for Summer Vacation

B. Suggestions for an Interesting Air Trip

C. Suggestions for a Healthy Air trip

D. Problems during an Air Trip

 

1.C 2.D 3.B 4.A 5.C 【解析】 试题分析:短文就如何拥有一个健康的空中之旅,提出了六点建议。带好必备药、不要擅自离开自己的座位、如何防止血流不畅、如何防止晕机……等等。 1.C细节理解题。句意:每六十分钟或九十分钟站起来走动一下。依据题干句子:To prevent blood clots 为防止血流不畅。故C答案最符合题意。 2.D细节理解题。句意:要一个靠窗户的座位。依据题干句子:If you sometimes get airsick.如果你晕机的话。依据生活常识,D答案是预防晕机的一个有效措施。 3.B细节理解题。句意:当你口渴时最好是喝水或果汁。下一句“Don’t take wine or alcohol.”的意思是不要饮酒或含酒精的饮料。故B答案最符合题意。 4.A细节理解题。句意:这将有助于防止自己受伤。上一句:“Use both hands when reaching overhead for something.”句意是:当你够头顶上的东西时要用双手。这样做的目的一定是防止受伤。故答案为A。 5.C主旨大意题。依据短文中的句子:If you plan to take a plane, you will have a healthy trip by following these suggestions.句意:如果你计划坐飞机的话,遵循下面几点建议,你将会拥有一个健康的空中之旅。文中提出六个方面的建议。故最好的标题应是C。 考点:任务型阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

语法填空

阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在56-65的空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。

I’m Jack Lee, 1.________ American Chinese. Let me tell you about my grandfather’s life story. My grandfather was 2._______ in 1932 and grew up in a poor village in Fujian, China. At the age of 14, he first heard of America. It was said to be the land of gold and poor people could 3.____(easy) become rich there.

So my grandfather came to America. I thought it was easy to 4._______ money in America,” he told me. “But when I 5._________ (arrive) in Los Angeles, I realized it was not true. I couldn’t find a good job because I spoke little English. I wanted to go to a language school to learn English, 6.______ I couldn’t afford it. Later, I worked in a small 7._________, serving the guests, cleaning up the tables, washing the dishes and 8._________ (sweep) the floors. I was such a helpful and honest worker that boss was pleased with me. I was popular with my workmates, too. Life became easier and in the end I entered an evening school to learn English.”

My grandfather kept working hard, and finally made 9._______ (he)dream come true. Things do not come easily in life. That is what I have learned 10.______ my grandfather.

 

查看答案

根据上下文和中文提示,用单词的适当形式填空,使文章完整、通顺。(每空限填一词)

For your next vacation ,why not   1.  (考虑)visiting Dubai ?It’s a city of big business, expensive hotels, skyscrapers and shopping malls.

In the early 20th    2. (世纪),Dubai was a successful trading port .

People from   3.    (国外) stopped in Dubai to do business .But it was a small city ,and most people lived 4.   (作为) fishermen and businessmen .

Then in 1966,    5.    (石油)was found .This    6.   (带来)a lot of money into this area ,and soon Dubai began to    7.  (改变).

Today Dubai is one of the world’s most 8.  (现代的)business centers . Actually ,the city gets its money 9.  (主要地)from business .Many tall buildings are built in months .The city also has many man-made islands.

Every year ,millions of 10. (观光者)come to relax on its beaches ,enjoy delicious food and do a lot of shopping .

 

查看答案

用方框中所给单词的适当形式填空,每个单词限用一次。

deep   unless  although   surprise   since

 

1.      you may not like to do chores ,you should help your parents around the house

2.He decides not to do that because he didn’t want to         him.

3.The Monkey King can’t turn himself into a person      he can hide his tail .

4.The Caspian Sea is the           salt lake in the world .

5.He has owned the supermarket        his early age .

 

查看答案

The mobile phone is like your ID card nowadays .It’s the first thing that you will look for when you get up .It’s a must carry thing wherever you go (even washrooms ).That’s why marketers are aiming at (针对)mobile users a lot .They know what the future is going to be and how the things are going to change after some time .According to some perdition, mobile Internet use will overtake computer Internet use before 2015.

Here is some interesting information about mobile use.

How fast is mobile Internet growing?

By 2014, mobile Internet should take over computer Internet use .It is predicted that mobile Internet users will be much more than computer Internet users.

How much do people use their mobile phones?

On average, Americans spend 2.7 hours per day on their mobile phones .That’s over twice the amount of time they spend eating and over 1/3 of the time they spend sleeping each day.

What do people use their mobile phones for?

Games 61﹪     Weather 55﹪  Maps /search 50﹪  Social Networking 49﹪

Music 42﹪      News 36﹪   Entertainment 33﹪  Dining 25﹪ Video 21﹪

1.According to the passage ,the first thing you look for is   when you get up.

A. computers    B. televisions    C. mobiles    D. Internets

2.The underlined word “overtake “means “          ”in Paragraph 1.

A. 超过      B.改变     C.提高    D.消灭

3.According to the passage ,people use their mobile phones most for     .

A. reading news   B. playing games

C. enjoying music  D. watching videos

4.Marketers aim at mobile users a lot because               .

A. Mobile users are very rich

B. Mobiles are rather popular in people’s life now

C. Mobiles are very useful and expensive

D. Mobile users have their ID card in their mobiles

5.This passage mainly tells us about            .

A. some interesting information about mobile use

B. how many people are using mobile phones?

C. what kind of mobile phones are being used by people

D. what people use their mobile phone for

 

查看答案

The human brain weighs about 1.4 kilograms, but it can, hold much more information than most computers. However, there is another difference between humans and computers. Computers don't forget information they are given, but humans often do. No one remembers everything, and luckily we don't usually have to. But everyone can improve their memory if they want to. Here are some suggestions.

◆Try to use new informati6n immediately. For example, if you meet someone who says "Hi! I'm Carlos," don't just say "Hello." Repeat the person's name. Say"____"

◆Break a big number into smaller parts. For example, it's hard to memorize (记忆) 109244153. But if you break it into three parts--109/244/153—it becomes easier.

◆Write out what you need to remember ever and over again. This will help you keep it in mind longer, especially for memorizing formulas (公式) or facts.

◆Always review information. If you bring what you've learned back to your mind, they become easier to remember. For example, before you go to sleep, it’s a good idea to review the new things you learned that clay.

◆Discuss with a friend. It is always easier to remember things through discussions. You can have a discussion about what's right and what's wrong, and it will lead to the right answer.

Never tell yourself that you have a bad memory. You can always do something to help improve your memory. And everyone's memory gets better if they use it often enough.

All of the suggestions are helpful. If you follow them, you are certain to improve your memory.

1.How many suggestions are mentioned in the passage?

A. Three. B.Four. C.Five. D.Six.

2.Which should be put in the blank (空格) in Paragraph 2?

A.Hello, Carlos.      B.How do you do?

C.Hello, I am Sophia. D.Glad to meet you!

3.What can help memorize a big number more easily according to the passage?

A. To store it in a computer.

B.To break it into smaller parts.

C.To discuss it with a friend.

D.To review it before you sleep.

4.Which of the following is true according to the passage?

A. Discussing with friends can help you remember things.

B. Always reviewing information can help you fall asleep.

C. Formulas and facts can help you learn about your brain.

D. Human beings can improve their memory by computer.

5.What does the sentence "Never tell yourself that you have a bad memory” mean?

A. You should tell others about your bad memory。

B. You should believe in other people all the time.

C..You should ask others to improve their memory.

D. You should be confident in your memory ability.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.