满分5 > 初中英语试题 >

短文填词。根据短文内容及首字母提示,在每个空格处填上一个恰当的词,使短文完整.通...

短文填词。根据短文内容及首字母提示,在每个空格处填上一个恰当的词,使短文完整.通顺。

Nowadays young people often have problems with their minds. Some students become 1.n________ because they have to study very hard. Others have2.t________ getting along well with people like their parents and classmates. Lu Jian, a fifteen-year-old student from Henan, couldn’t 3.u_______ his teacher and was doing badly in his lessons. He 4. b________ so worried that he wouldn’t like to do his daily activities.

Dai Lin, a student from Shandong, fourteen years old, was 5.a________ of meeting strangers. His face 6. t________ red when he met them. Another student, sixteen-year-old Liu Fang from Anhui had a 7. s________ of scare(恐惧). She was afraid of8.t________ or exams. When she looked at the exam paper, she couldn’t think of 9. a_______ to write. A recent(最近的) report from China Daily says about 14% of Beijing students have mental problems, 10.e________ teenagers. Their troubles include(包括) worries and unhappiness and having problems in learning and getting on with people.

A famous expert(专家) on teenagers gave the following 11. a________ for teenagers:

Talk to your parents or teachers often.

Take part in group activities and play sports.

Go to the doctor’s if not feeling 12.w________.

 

1.nervous 2.trouble 3.understand 4.became 5.afraid 6.turned 7.sense 8.tests 9.anything 10.especially 11.advice 12.well 【解析】 试题分析:这篇文章主要讲述了现在很多青少年有心理问题,有些是学习不好,有些是和别人相处有问题;这些问题甚至还造成了严重后果。而很多人在有这些问题时不能很好的处理。专家建议当存在心理问题时,要多和别人沟通交流,例如父母或老师。 1.句意:有些学生变得紧张是由于他们必须努力学习。依据句意可知,学生有学习上的压力。根据首字母提示,故答案为nervous。 2.句意:其它的人很难与他人相处,比如父母和同班同学。have trouble (in)doing sth.做某事有困难。依据句意及首字母,故答案为trouble。 3.句意:陆建,一个来自河南的15岁学生,不能理解他的老师并且学习很差。由学习成绩差可推知,陆建听不懂老师讲的课。依据句意及首字母,故答案为understand。 4.句意:他变的很忧虑,日常活动也不愿意做。由整个句子可以判断时态应该是一般过去时态,此处缺少系动词。依据句意及首字母,故答案为became。 5.句意:戴琳,来自山东的一名14岁学生,害怕见陌生人。依据上下句语境理解,可知他害怕见陌生人。故答案为afraid。 6.句意:一见到陌生人他的脸就会变红。上文提到戴琳害怕见到陌生人,很害羞。故见人就脸红。依据句意及首字母,故答案为turned 。 7.句意:刘芳,来自安徽的一名16岁学生,患有恐惧症。从下文中的内容可知,刘芳患有恐惧症。a sense of scare恐惧症。依据句意及首字母,故答案为sense。 8.句意:她害怕考试。下文中提到看见试卷,不知如何作答,可知她害怕考试。依据句意及首字母,故答案为tests。 9.句意:一看到试卷,她想不出该写些什么。上文提到刘芳患有恐惧症,害怕考试。依据句意及首字母,故答案为anything。 10.句意:最近来自中国日报的一份报告显示有大约14%的北京学生有精神问题,尤其是青少年。下文的内容提到专家给青少年提出几条建议。说明青少年患有精神问题尤为严重。故答案为especially。 11.句意:一位著名的青少年专家给青少年提出下面几条建议。从下文中列举的几条内容可知,是专家提出的忠告,建议。根据首字母提示,故答案为advice。注意advice为不可数名词,没有复数形式。 12.句意:如果感觉不舒服去看医生。依据句意及首字母,故答案为well。 考点:短文填空
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

补全对话。填上最合适的一句。

A: Hello, Zhengzhou Railway Station. Can I help you?

B: Yes, 1.____________________________________.

A: All right. 2.__________________________________?

B: We want to go to Lushan, so we’ll book the tickets to the station on Saturday evening.

A: OK. Starts at 10:50 p.m. and arrives at 11:00 a.m. at Lu Shan Railway, Jiangxi Province (省).

B: That’s nice. 3.________________________________________?

A: We’ve got tickets at ¥100 for the hard sleeper and ¥180 for the soft sleeper.

4._________________________________?

B: I’d like to book 10 tickets for the hard sleeper.

A: OK. Please pay for the tickets before 18:30. 5.___________________________?

B: Tony Brown.

 

查看答案

句型转换

1.The heavy traffic made me late for work.(同义句转换)

I was late for work _______ ________ the heavy traffic.

2.I am quite well these days. (对画线部分提问)

________ are you _______ these days?

3.We plan to visit the Great Wall.(同义句转换)

Our plan _______ _______ ________ the Great Wall.

4.Beth seems to like me. (改为复合句)

_______ _______ that Beth likes me.

5.English isn’t so important as Chinese.(改为肯定句)

Chinese is _______ _______ ________ English.

 

查看答案

Feeling down? Got the (1) blues? Everyone gets sad. Yes, everyone meets the feeling. Some people have sad feelings just once in a while(偶尔), and others have sad feelings (2)pretty often. More than half of all teenagers(青少年) have these feelings at least once a month.

Sadness is a feeling— it’s one of the many normal human moods. We all have. When people lose something important, or when they are disappointed about something, or when something sad happen to them or someone else, they will feel sad. When people are lonely, they often feel sad, too.

It’s very important for people of any age to get help when they have sadness. If they get help from others, they can get better quickly. Sometimes talking about what makes you sad can help the sad feeling melt away(消失). (3)There is always somebody to talk with when you are sad. Sometimes thinking can help melt away sadness. Sometimes both of these things can be useful.

任务一:根据短文内容,判断画线部分(1)的文中意思。

1.Got the blues?

A.蓝色  B.闷闷不乐  C.快乐  D.蓝调

任务二:写出可以替换画线部分(2)的单词。

2.___________

任务三:请将画线部分(3)译成汉语。

3._______________________________________________

任务四:根据短文内容,回答下列问题。

4.How often do some teenagers have sad feelings?

_________________________________________________

5.What does “both” refer to(意指) in the last sentence?

__________________________________________________

 

查看答案

 

Name/Address

The number of the rooms

Single

Double

Something about it

First hotel,

222 Hotel Road

Tel:414-6433

120

¥50

¥70

French restaurant.

Swimming-pool.

Telephone and Television in each room.

Next to the city center.

Shengli hotel,

129 North Road

Tel:591-5620

50

¥24

¥36

Close to the bus station.

Telephone in each room,

Restaurant, Swimming-pool

Dongfang hotel,

233 Kaixuan Road

Tel:591-5620

120

¥30

¥40

Near First Hotel. A big restaurant. Television, Night-club

Anmin hotel,

1246 Tuanjie Road

Tel:643-8200

180

¥60

¥100

Japanese, Chinese restaurants,

Large garden.

1.If you want to eat Chinese food, you’ll go to the restaurant called _______.

A.Shengli hotel    B.First hotel

C.Dongfang Hotel   D. Anmin hotel

2.The cheapest cost for a single bed is ______ in _______.

A.¥24; First hotel        B.¥30; Anmin hotel

C.24; Shengli hotel      D.¥50; Dongfang hotel

3.The number of the rooms of all the hotels is _______.

A.120  B.240  C.450  D.470

4.If a Japanese traveler wants to eat French food, ______ is the right place for him to go to.

A.233 Kaixuan Road   B.1246 Tuanjie Road

C.222 Hotel Road    D.129 North Road

5.Which hotel is next to Dongfang hotel?

A.First hotel.  B.Anmin hotel.

C.Shengli hotel. D.No hotel.

 

查看答案

 

Dear Donna,

Help! I’m a 15-year-old high school student in New York. In eight months, I’m going to take an entrance exam(升学考试). To prepare, I’m studying six hours a day. I want to do well, but I’m really upset. I cant’ sleep. What can I do?

Yours,

Mary

Dear Mary,

Many students have the same problems as you. Here is some advice to help you deal with the stress(压力).

1. Make a study plan, but don’t study too much in one day. You remember more by studying one hour each day for six days, than six hours in one day. Also, don’t study late at night.

2. Have a rest for 15 to 20 minutes every two hours. Go outdoors and walk. Doing exercise is a good way to reduce stress.

3. Don’t eat a lot or sugar of drink a lot of coffee. Eat food high in Vitamin(维生素) B (such as eggs, milk, vegetables and rice). These give you energy and help you think clearly.

4. A study partner(伙伴) can help you practice for the test. You can talk to your partner. This can reduce stress, too.

I hope these suggestions can be helpful.

Your,

Donna

1.What’s Mary’s problem?

A.She can’t pass the exam.

B.She can’t study English.

C.She can’t agree with her mother.

D.She is worried and can’t sleep.

2.Donna thinks Mary’s problem is _______.

A.great  B.normal  C.wonderful  D.serious

3.The word “reduce” in the article means ______.

A.导致  B.减轻  C.加强  D.增加

4.Donna thinks that _______ can help Mary think clearly.

A.eating a lot of sugar

B.studying six hours every day

C.drinking a lot of coffee

D.eating food high in Vitamin B

5.Which is mentioned(提及) in the passage?

A.The best time to study in from 10 pm to 1 am.

B.Walking outdoors can make you remember more.

C.It’s good to tell a study partner about your feeling.

D. Listening to music can help you relax.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.