满分5 > 初中英语试题 >

Dear Sammy, I'm sorry I can't go to the ...

Dear Sammy,

I'm sorry I can't go to the Sports Center with you today.I have to see a doctor. Here are the directions (说明) to the Sports Center.

From our house, go right ahead on Main Avenue. Walk past the police station and the City Fountain. Then cross the bridge. At the other side of the river, turn right. The Sports Center is on your left. You can’t miss it. The basketball game starts at 1:00 p.m. so don’t be late. By the way, let’s have some ice-cream after you finish playing. We can meet at Choco’s Ice-Cream Shop. It’s right around the corner from the Sports Center. Your game should be over at 3:00 p.m. so I’ll meet you there 10 minutes later.

Have fun!

Mom

1.Why won’t Sammy’s mother go to the Sports Center with him?

A. Because she has a meeting.

B. Because she has to go to work.

C. Because she has to see a doctor.

D. Because she has to go swimming.

2.Sammy won’t pass __________ if he goes to the Sports Center.

A. a gas station B. the City Fountain

C. a bridge     D. the police station

3.Sammy will __________ after he comes out of the Sports Center.

A. play sports

B. see a doctor

C. have cakes with his mother

D. have ice-dream with his mother

4.Where is Choco’s Ice-Cream Shop?

A. It’s on Main Avenue.

B. It’s near the Sports Center.

C. It’s near the City Fountain.

D. It’s on the left of the police station.

5.When will Sammy and his mother meet in the afternoon?

A. At 3:00. B. At 1:00 C. At 3:10 .D. At 1:10.

 

1.C 2.A 3.D 4.B 5.C 【解析】 试题分析:本文是妈妈写给儿子的一封信,在信中妈妈叙述了她要去看病不能和他一起去体育中心,告诉了他去那里的路线,并且约好在3:10一起去吃冰激凌。 1.细节理解题。根据I have to see a doctor. 可知,因为妈妈要去看病,故选C。 2.细节理解题。根据Walk past the police station and the City Fountain. Then cross the bridge. At the other side of the river, turn right. The Sports Center is on your left.可知,这里没有提到路过加油站,故选A。 3.细节理解题。根据let’s have some ice-cream after you finish playing. 可知,他们要去吃冰激凌,故选D。 4.细节理解题。根据It’s right around the corner from the Sports Center. 可知,它就在体育中心附近,故选B。 5.细节理解题。根据Your game should be over at 3:00 p.m. so I’ll meet you there 10 minutes later. 可知,他们相见的时间是在体育结束后10分钟,故选C。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空

My family is a big family. I _________two brothers and a sister. My father is good to _______ He works very hard every day.He can’t come home early __________ he can’t have dinner with us. He wants to _________more money. He wants to let us have a happy life.

Later, my father has a better job. But he is still ________and he doesn’t have time to have dinner with us.

When my father is 50 years old, he ________us a big house. One day, he has dinner with us. My family are very _________. “I’ll have dinner with you every day,”my father says. He __________ to stop working.

But the next day, my dear _________leaves us forever because of a traffic accident (交通事故)。

In fact, happy life doesn’t mean too much __________40. Sometimes, it only means a dinner with your family.

1.A. need   B. have      C. bring       D. enjoy

2.A. him B. them      C. us         D. her

3.A. and     B. but       C. if          D. or

4.A. give     B. borrow C. make      D. ask

5.A. healthy B. busy    C. unhealthy D. difficult

6.A. buys   B. sells     C. tells      D. teaches

7.A. sad     B. quick    C. happy       D. quite

8.A. helps    B. feels   C. wants       D. lets

9.A. brother B. sister C. mother      D. father

10.A. work B. money   C. food      D. time

 

查看答案

Paul __________ go into the room. He __________ a key.

A. can / hasn’t      B. can’t / hasn’t

C. can / doesn’t have D. can’t / don’t have

 

查看答案

---What is in that building?---__________ a meeting room and some offices.

A. There is B. There are C. That is D. These are

 

查看答案

---__________ do you usually play basketball with your friends?

---After school.

A. What B. WhereC. WhenD. How

 

查看答案

---How about wacthing a football game?

---__________.

A. Thank you.          B. Not at all.

C. Sorry to know that. D. Good idea!

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.