满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读,阅读下面短文,在表格内的空白处填入合适的答案(每格限填一词)。 So...

任务型阅读,阅读下面短文,在表格内的空白处填入合适的答案(每格限填一词)。

Some rays (光线) of sunlight are harmful to our eyes. Even on cloudy days, the sun’s rays can still damage (损害) our eyes . Besides ,damage to our eyes comes from other things as well, such as reection (反射),especially when we are around water, sand, or even snow.

This is the reason why people who often go out wear sunglasses for protection. It is advised that we wear sunglasses whenever we are outdoors during the day. Some people may wonder, though, how sunglasses protect our eyes.

The secret is that the coating (涂层) and the lenses(镜片) are used. Sunglasses are tinted (染色) with various colors; each color tint is used to prevent a certain type of light. With coating, UVB rays are unable to pass through the lenses. The coating and the special design of the lenses can help greatly to protect our eyes from harmful rays.

Moreover, sunglass lenses are designed with an anti-reective coating to reduce reection from water and snow. This reflection prevention is good to drivers and people who take part in water and snow sports.

On the market, there are lots of sunglasses that are not of good quality, which not only have no effect(作用) on protecting our eyes from harmful rays, but can also do more damage to our eyes. Therefore, when you buy sunglasses, you should ask the person who is selling them whether the sunglasses are of a good quality. If they say they do not know, you should go to another store until you can nd a shopkeeper that can tell you which pair offers the best protection. '

Title: How sunglasses1._________our eyes

Some harmful things to our eyes

Sunlight

Damaging our eyes even when it is 2.________

Refection

Damaging our eyes when we ate around water, sand or snow

The secret of sunglasses

The coating

Preventing certain types of light

The lenses

3._________ reflection from water and snow

The_______4.on buying sunglasses

Avoiding getting sunglasses of bad quality

Going to shops whose keepers can give information on sunglasses 5.________ the best protection

 

1.protect 2.cloudy 3.Reducing 4.advice 5.offering 【解析】 试题分析:本文告诉我们一些光线对于我们的眼睛有害,不仅是太阳光,还有其他一些物品的反射光线。戴上太阳镜可有效地保护我们的眼睛。短文也介绍了太阳镜是如何保护我们的眼睛的。最后作者建议我们在购买眼镜时一定要购买质量好的太阳镜。因为质量差的太阳镜会更加危害我们的眼睛。 1.细节理解题。句意:太阳镜如何保护我们的眼睛。依据短文中的句子“Some people may wonder, though, how sunglasses protect our eyes.”可知答案,这也是文章的主题句。 2.细节理解题。句意:太阳光线甚至在阴天也损害我们的眼睛。依据短文中的句子“Even on cloudy days, the sun’s rays can still damage (损害) our eyes .”可知答案。 3.细节理解题。句意:吸收一些水和雪的反射光线。依据短文中的句子“sunglass lenses are designed with an anti-reflective coating to reduce refection from water and snow.”可知答案,为了与上面保持一致,故用动名词的形式。答案为Reducing。 4.细节理解题。句意:购买太阳镜的建议。由短文最后一段可知,作者建议一定要购买质量好的太阳镜。因为质量差的太阳镜会更加危害我们的眼睛。故答案为advice。 5.细节理解题。句意:去那些店主能提供有关太阳镜保修信息的商店。依据短文中的最后句子“you can find a shopkeeper that can tell you which pair offers the best protection.” '选择动词offer,此处注意用现在分词offering做后置定语修饰information。 考点:任务型阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子  按所给的汉语,用英语完成下列句子, 并将答案写在答题卷标有题号的横线上

1.上初中时,他参加了校足球队的选拔。

While attending junior high, he _________________________the school football team.

2.一些和我同岁的学生都非常勤奋。

Some                               very hard-working.

3.叙利亚局势很糟糕,人们都在担心自己的生命安全并纷纷逃离家乡。

The situation in Syria is very terrible; people all _____________________________and escape from their hometown.

4.他们将被迫躲藏起来直到战争结束。

They ________________________________until the end of the war.

5.到现在为止,他们还没有想出一个解决这个问题的好方法。

So far, they                               to solve the problem.

6.对她来说,好好照顾她的孩子们比其他什么都要紧。

Taking good care of her kids ______________________________than anything else.

 

查看答案

动词填空  用括号内所给动词的适当形式填空。

1.Our teacher once told us that practice _____________ (make) perfect.

2.I don’t know when____________ (hold) the parents’ meeting. You can ask Mr. Green.

3.No attention _____________ (pay) to his new book at the book show last week.

4.Some girls like having their hair _____________ (cut) like boys. They may think it’s cool.

5.—Has Jack finished mending his bike, Tommy?

—I am not sure, but he ____     ___ (fix) his bike the whole afternoon.

6.I don’t know the news because nobody ___________(tell) me before.

7.As a result, he succeeded in _____________ (win) the first prize.

8.-- When shall I hand in my report? -- As soon as it ____________ (complete) tomorrow.

 

查看答案

根据句意,在横线上,写出括号内所给单词的适当形式。

1.Tom broke his bowl because of his ____________ (care). His mother was angry with him.

2.His ____________(pronounce) is simply terrible, so he practices speaking English hard every day.

3.It is a good      _      (choose) to make a list of all the things you need to do.

4.During Spud’s life time, he had many great ____________ (achieve).

 

查看答案

根据句意和汉语注释,在横线上,写出单词的正确形式。

1.Sam is too_____________ (不耐烦的) to look after his little sister.

2.When we face the difficulty, we need_____________(勇气).

3.The woman hasn’t decided _____________ (是否) to go abroad or not.

4.My teacher often advises us to read English _____________ (出声地) .

 

查看答案

TOKYO, JAPAN – What do you do when you see a cockroach (蟑螂)? Do you hit it with a newspaper? Do you step on it?

When researchers at Tokyo University see a cockroach, they take the remote control and make the cockroach turn around, run left or right, or go forward. These scientists are changing the cockroaches into robots(机器人). Each cockroach has a very small packet that has in it a microprocessor (微处理器). Then researchers can send signals (信号) from the remote control to the packet. The signals control the movements of the cockroaches.

Why does anyone want to control a cockroach? “Insects can do many things that people can’t,” says Isao Shimoyama, head of robot research at Tokyo University. In a few years, he says, these robot insects will carry very small cameras. They will be able to move through earthquake rubble (瓦砾) to look for people or move under doors to find information about someone.

This may seem strange, but the Japanese government thinks the research is very important. The government is giving the scientists $ 5 million for this research.

First, the research keeps hundreds of cockroaches. They use only the American cockroach because it is bigger and stronger than other cockroaches. Then they choose the best cockroaches and remove their wings and antennae (触须). They put small packets where the antennae were. The packets weigh about three grams, or about two times the weight of the cockroaches themselves. “Cockroaches are very strong,” says Ralph Holzer, who is a researcher at Tokyo University. “They can lift 20 times their own weight.”

With a remote control, the scientists send signals to the packets. When a cockroach gets the signal, it moves. The problem is that the cockroaches don’t always move in the right direction.

1.The scientists are changing the cockroaches into robots because _________.

A. they want cockroaches to do things people can’t in the future

B. they want to control the movements of the cockroaches

C. they want cockroaches to take photos of the earthquakes

D. they want to send signals to the packets on the cockroaches

2.Scientists control cockroaches’ movements _________.

A. by removing their wings

B. by sending signals from the remote control

C. by using very small cameras

D. by removing their antennae

3.What can cockroaches do to help people?

A. They can lift 200 times their own weight.

B. They can help people to carry very small cameras.

C. They can keep hundreds of cockroaches.

D. They can search for those people in rubble after an earthquake.

4.What problem do the cockroaches meet with?

A. The cockroaches sometimes don’t move.

B. The cockroaches are too big to move through earthquake rubble.

C. The cockroaches sometimes move in the wrong direction.

D. The cockroaches can only lift 20 times their own weight.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.