满分5 > 初中英语试题 >

“He could have lived on his good looks, ...

“He could have lived on his good looks, but instead he chose to live on talent and hard work.” This is how Internet users praised Chinese swimmer Ning Zetao.

On Aug 6, the 22-year-old won the 100-meter freestyle at the 2015 FINA Swimming World Championships in Russia. He was the first Asian to ever achieve this. Overnight the 191-cm-tall, handsome young man became the nation’s hero. Ning didn’t let the sudden fame(名声) get to his head. He said he only saw “a slight change” in his life after winning.

“My life is full of changes and challenges,” he said . “I welcome them and am never afraid of them.” The first big change in Ning’s life came at 2009.At the time, he specialized(专攻) in breaststroke(蛙泳) and was successful. But he felt a sharp pain in his knee. He suffered(遭受痛苦) every time he practiced his kicks. When he was 16,the knee pain got worse, and he had to stop swimming the breaststroke. Then he switched(转换)to sprint freestyle swimming. Ning didn’t let the change bring him down. Instead, he took advantage of it and became one of the best freestyle swimmers. Last year, he won four gold medals in freestyle races at the Incheon Asian Games in South Korea.

What is the next change Ning would like to see in his life? He said he wants to improve on his English. “English will help me communicate with foreign coaches and compete in the world games in the future.” Obviously Ning has high expectations for himself at the Rio Olympics next year. We wish him good luck.

1.The underlined word “them” in Paragraph 3 means_________.

A. changes and challenges            B. Ning’s fans

C. Internet users                    D. other swimmers

2.What is Ning’s first big change in his life?

A. Ning won the 100-meter freestyle at the 2015 FINA Swimming World Championships in Russia.

B. Ning switched to sprint freestyle swimming because the knee pain got worse.

C. Ning improved his English to communicate with foreign coaches

D. Ning specialized in breaststroke and was successful.

3.The best title of the article is ______________.

A. The freestyle swimming         B. Change for the best

C. Ning’s life                   D. The first Asian swimmer

 

1.A 2.B 3.B 【解析】 试题分析:本文向我们介绍了游泳世界冠军宁泽涛,身高1.91米,英俊潇洒;在俄罗斯国际泳联世界游泳锦标赛中获得男子100米自由泳金牌,是获此荣誉的亚洲第一人,成为民族的英雄。而最初他的主项确是蛙泳,而改练自由泳是不得已而为之。是宁泽涛勇于面对挑战,辛苦付出,努力做最好的自己的结果。接下来他还打算努力提高自己的英语水平,便于与外国教练沟通,力争在游泳上有更大的突破。 1.A 细节理解题。“My life is full of changes and challenges,” he said . “I welcome them and am never afraid of them.”我的生活充满着机遇与挑战。我欢迎它们而不惧怕它们。故答案为A。 2.B细节理解题。由第三段中的句子The first big change in Ning’s life came at 2009.可知,宁泽涛人生的第一次大改变发生在2009年,由于受膝盖伤病的困扰,他不得不由蛙泳改练自由泳。故答案为B。 3.主旨大意题 由短文大意可知,宁泽涛在自由泳上获得了巨大的成功,而改练自由泳是不得已而为之。是宁泽涛勇于面对挑战,辛苦付出,努力做最好的自己的结果,这也是最好的改变。故答案为B。 考点:人物介绍类阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

To write a great news story, you have to make sure it is correct, relevant and fresh.

For a start, all the information in a story must be correct. Not only the spelling and grammar, but also the facts.

Any mistakes that appear in a story can get a newspaper into big trouble. For example, if a newspaper said that Yang Liwei was the first man to go into space, it would be wrong. He wasn’t the first. The newspaper would probably lose lots of readers because of that mistake.

A news story is not only correct, but also relevant to its readers. People are mostly interested in news that happens near to them. That is why you care more about what happens at your school than at American schools. It is also why newspapers in Beijing don’t talk about much news in Shanghai or Hong Kong.

Finally, news must always be fresh. When you pick up your evening newspaper, you want to read about news that happens that day. You don’t want to read about news from last week!

So, now you know what makes a good news story. Have a good look at our newspaper and see if it is full of good news. You can try writing a news story for our newspaper like a real reporter.

1.What is the meaning of the underlined word “relevant”.

A .相关的        B.有趣的        C. 最新的         D.正确的

2.According to the writer, newspapers in Wuxi should talk about news in ________.

A. Hong Kong       B. Wuxi       C. Shanghai        D. Beijing

3.Which of the following is true?

A. A small mistake can’t get a newspaper into trouble.

B. A lot of people like reading about news from last week.

C. The passage doesn’t tell us who was the first man to go into space.

D. People are mostly interested in news that happens far away from them.

 

查看答案

In America, street dancing is a great outdoor sport for young people to do with a group of friends. Many people bring their radios out onto the streets, and then wait for others to join in.

Step 1:    1.Also wear comfortable running shoes that allow (允许) you to jump easily. Dancing needs a lot of movements, so it is smart to take care of your feet.

Step 2: Get some music that you can dance to and bring a radio or a CD player.

Step 3: Invite some friends to street dance. Put some music on and start dancing to it. Use your feet as much as possible and make quick movements.

Step4:    2. This will make others start street dancing.

Step5:    3. Street dancing is all about free-style dancing. You can enjoy yourself while getting exercise by street dancing.

Put the following sentences into the correct blanks.

A. Put your arms up to the right, and then move them quickly to the left while turning your body.

B. Wear comfortable clothes.

C. Try different movements if possible.

 

查看答案

完形填空  先通读下面的短文,掌握其大意,然后从下面四个答案中选择可以填入相应空白处的最佳答案。

My mother used to say things just to make me      . Like most teenagers, I thought I knew      . And what I didn’t know, I didn’t want to      . For example, if I said I was going to a movie, my mother would roll(转动)her eyes. On my way out, she’d shout: “You need to slow yourself down before something       happens! You don’t want to learn that the hard way!” I didn’t know what that      . I thought she just wanted me to stay home.

Many years later I had three teenagers      my own. They thought they knew everything. I would say the same things to them      my mom. That’s when I first saw it. My mother wasn’t trying to make me stay at home. She was trying to help me.

Why do we always have to learn things “the hard way”? Why can’t we just accept our         wisdom? It’s a good lesson for anyone. Obviously(显然),I still haven’t learned it. Yesterday, I stepped out of the shower when I heard my cell phone          in the kitchen. Grabbing(抓) a towel, I ran        the house. I grabbed the phone and hit my left foot against the table. The X-ray showed that I’d broken two toes.

We all need to slow ourselves down once in a while, before something bad does it for us. My mother was right about a lot of things. I wish I could have told her.

1.A. mad         B. happy      C. worried      D. warm

2.A. nothing     B. everything C. something    D. anything

3.A. tell       B. be told     C. ask           D. be asked

4.A. bad        B. good        C. well         D. badly

5.A. mean       B. means       C. meant         D. meaning

6.A. at          B. in         C. on           D. of

7.A. like       B. likes       C. liked         D. liking

8.A. elder      B. elders      C. elders’     D. elderly

9.A. ring        B. rings       C. rang         D. ringing

10.A. over       B. on         C. through       D. across

 

查看答案

Shuofang Airport, please. I have to be there by 7:00.

_________, but I'll do my best.

A. I can't promise anything           B. Don’t worry

C. We still have enough time left     D. Sorry, I can’t

 

查看答案

I don’t doubt _________.

A. that the music is worth listening to

B. if the music is worth listening to

C. that the music is worth listening

D. whether the music is worth listening to

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.