满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线...

任务型阅读  阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一词。

The haze(雾霾) season is back. How much do you know about haze? Haze can also be called Smog. The word smog is from the words smoke and fog. It is a kind of air pollution(污染) mostly because of cars and factories.

Smog will do great harm(伤害) to your health. It can make you cough and have skin and eye problems. It seems that we can do nothing to stop it, but only wait until the wind blows all the smog away. However, there are some easy ways to stop it hurting you. Here are some of them.

1. Dont do exercise in the open.

Exercising in the open makes you breathe(呼吸) deeply, and you will take in the particles(颗粒物) deep into your lungs.

2. Stay indoors and keep the air clean.

If you can, just stay in your room and keep the doors and windows closed. Remember to air your room twice a day, you can open the window at noon or at night for half an hour.

3. Wear a mask.

Paper and cotton masks can not help you in the haze weather. Some special masks, such as N95 masks, can keep you from breathing in the particles in the air.

4. Change your diet.

Scientists find that vitamin A, C and E can greatly help protect your eyes, nose and lungs. So eat more green vegetables and fresh fruit every day. Whats more, do not eat food with too much fat.

The haze weather

What is haze?

It means smog, a kind of smoky and foggy weather.

It is a kind of     1.   caused by cars and factories.

What is the harm?

It is bad for our health.

2.   can we prevent the haze?

Dont    3.   outside.

Stay indoors as much as possible   4.   the doors and windows closed.

Remember to open the windows for a while to keep the air clean.

Wear a mask to stop taking in the particles.

Change your diet. Vitamins can make you healthy. So, please eat more vegetables and fruit and   5.   meat.

 

1.pollution 2.How 3.exercise 4.with 5.less 【解析】 试题分析:这篇文章主要介绍的是雾霾季节回来了。最开始出现在20世纪初期,它是由汽车和工厂导致的一种空气污染,有几条建议可以防治雾霾伤害。1.不要在户外做运动;2.呆在室内并且保持空气清新;3.戴口罩;4.改善饮食。 1.细节理解题。根据It is a kind of air pollution(污染) mostly because of cars and factories.可知雾霾是一种有汽车和工厂导致的一种空气污染。故填pollution。 2.细节理解题。句意:我们能怎样防止雾霾的伤害呢?根据句意,故填How。 3.细节理解题。根据Don’t do exercise in the open.可知不要在户外做运动。故填exercise。 4.4】细节理解题。根据If you can, just stay in your room and keep the doors and windows closed.可知尽可能多地呆在室内,让门窗关闭着。故填with。 5.5】细节理解题。 根据So eat more green vegetables and fresh fruit every day. What’s more, do not eat food with too much fat.可知多吃水果和蔬菜,少吃肉。故填less。 考点:考查健康类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完成句子  按所给的汉语,用英语完成下列句子。

1.Cindy会保守秘密而不是告诉别人

Cindy will ___________________________________others.

2.时间似乎过得比平常快

Time  _____________________________________.

3.看到这个礼物,Jane便迫不及待地打开它。

Jane _________________________when she saw the present.

4.他花了半小时浏览这本书。

He  _________________________________ the book..

5.爸爸在出发前把食物装满了汽车。

Daddy __________________________ before start.

6.你吃得越多,长得越胖。

The more you eat, _________________________________.

 

查看答案

动词填空  用括号内所给动词的适当形式填空。

1.Andrew always ________(discuss) maths problems with classmates.

2.Youd better___________ (not study) too late at night, or youll be tired.

3.The police ________________ (plan) how to save the boy now.

4.There ________________ (be) an English party in our school this evening, isnt there?

5.Once he ______(hit ) a pipe in his flat and the water was all over the room.

6.It’s cold in the room. Shall we make a fire __________ (keep) ourselves warm?

7.Could you advise the little boy ________(not swim) in the lake?

8._______ (take) care of yourself when your parents are not at home.

 

查看答案

根据句意和汉语注释,写出单词的正确形式。

1.How many ________(架子) do you have in your office?

2.The children in poor areas need our ____________(支持)very much.

3.There are too many ______________(广告) on TV. I dont like all of them.

4.You can _______(信任)him. He will not tell anything to others.

 

查看答案

根据句意用括号内所给单词的适当形式填空。

1.I didn’t like the traveling from one place to another at the ______(begin).

2.The young lady looked         (slim) after taking more exercise.

3.The poor men cant buy           (they) anything because they have no money with them

4.The _________(high) of the tall building is over 125 metres.

 

查看答案

Sometimes...

Sometimes I feel lonely,

Like Im by myself with no one here.

When Im that way, I call a friend.

My lonely moods(心情) soon disappear(消失).

Sometimes I feel excited,

Like I have some news I have to share!

My friends open their ears to me.

They always listen, talk, and            .

Sometimes I feel so sad,

Like my world is cold and darkest blue.

At those times my friends let me know

Theyre with me, standing strong and true.

Sometimes I feel mixed-up,

Like I just dont know how I should feel.

My friends then help me figure out

Whats right and wrong, whats false and real!

1.In this poem, the color blue is _________________.

A. a beautiful color

B. a color of sadness

C. the color of someones eyes

D. a color that makes the writer happy again

2.Please think of a word to complete the sentence They always listen, talk, and   .

A. care    B. read    C. dance    D. sing

3.What does figure out mean?

A. Look out.           B. Feel better.

C. Say something true. D. Find out.

4.Which feeling is NOT mentioned(提及) in the poem?

A. Excitement.  B. Anger.

C. Sadness.     D. Loneliness.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.