满分5 > 初中英语试题 >

Reading books is a good hobby for all ki...

Reading books is a good hobby for all kinds of reasons. First, reading books is fun. You can always keep yourself happy if you like reading. This is especially useful when the weather is bad. It is a relaxing hobby, too. You can really become lost in a book.

Next, you can read a book anywhere: in a car, in a waiting-room, on a plane or in bed. All you need is a book! Reading is a convenient hobby as it is easy to stop and then start again.

Another good reason for reading books is that it is useful. If you read as a hobby you will get better and better at it. This makes you read faster and become easier at understanding what you read. If you read enough, you will probably find that your schoolwork becomes much better.

Some people say that reading is out of date. This is not true. You can read on computers and, the more you read, the better your computer skills will be.

Good readers are most likely to be good writers, too. They are usually good at spelling as well, and have more things to write about. Reading books is a wonderful hobby. Why not start reading right now?

1.The passage mainly tells us______.

A. the best place to read books

B. how to read books

C. why reading is a good hobby

2.What does the underlined word“convenient”mean in Chinese?

A. 复杂的     B. 方便的     C. 流行的

3.Which of the following is true?

A. Reading books is bad for school work.

B. Reading books helps you study better.

4.What will you be if you are a good reader according to the last paragraph?

A. A writer.     B. A worker.     C. A doctor.

5.The passage suggests us______.

A. not reading too much

B. reading right now

C. becoming a writer

 

1.C 2.B 3.B 4.A 5.B 【解析】 试题分析:本文主要写的是阅读是一个好习惯,如果你把阅读当作一种爱好,你就会使自己保持快乐。在任何地方都可以阅读,你阅读的速度会变得越来越快也更容易地理解你所读的,有些人认为阅读过时的说法也是不正确的,当你在电脑上阅读时,你的电脑水平也会提高。好的读者也可能成为作者。 1.C主旨大意题。这篇短文主要讲述了为什么说读书是一个好的爱好。故选C。 2.B词义猜测题。根据句意:读书是一个很方便的爱好,因为它可以很快的开始或结束。故选B。 3.B细节理解题。通读整篇短文可知读书可以使你学习更好。故选B。 4.A细节理解题。根据文中Good readers are most likely to be good writers, too可知如果你是一个好的读书者你可以成为一名作家,故选A。 5. 考点:教育类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Our family went to the Yellow Stone National Park last summer vacation. Our son, Tom, wanted to see bears there. And what an experience (经历) it was!

When we got there ,we put up our tent and went to explore(探险). As we returned, we heard our daughter Susie cry out. And then we saw a bear go into our camp.

Tom wanted his father to chase(追赶,驱赶) him away. His father said, “No, it’s dangerous to chase a bear. And don’t let him chase you.” Susie said, “What should we do? Maybe we should climb a tree.” Tom said,” No, we have to get him out of there. He might go to sleep in our tent.” “Maybe we could make him leave if we put some honey outside for him to eat.” Susie suggested(建议). Then I said, “How are you going to get the honey? It’s in the tent.”

We watched the bear go into the tent and heard him upset(翻倒,弄翻) everything inside. “It’s foolish for us to try to chase him away.” said my husband, “Leave him alone and wait for him to come out.” we waited, but the bear stayed inside. We had to sleep in the car that night.

1.Where did the family go last summer?

A. They went to the Central Park.   B. They went to Yellow Stone National Park.

C. They went to a zoo.

2.Tom wanted to go to the park to see _______.

A. tigers.      B. wolves       C. bears

3.Who do you think saw the bear first?

A. Susie       B. Tom.       C. The writer.

4.What did they do when they saw a bear go into their tent?

A. They chased the bear away.

B. They stayed outside the tent and did nothing.

C. They put some honey outside for the bear to eat.

5.What did the bear do in the tent?

A. He ate the honey and slept.

B. He chased the people away.

C. He turned everything upside down.

 

查看答案

完形填空。

My grandfather is eighty years old. He always says life is     from the past, and he often says that life in the past was     and easier.

Family life is different. Mother     at home in the past and took care of their children, but now everyone is busy working. No one has time to     children at home.

And the     ! No one walks anymore. More and more people drive. In the past we walked five miles to school on schooldays, even in     . But now children don’t. And the life in school is also different. In    class, for example, we used our heads to work out problems in the past, but now we use calculators(计算器).

Most families have computers now. In the past we didn’t have     . We didn’t even have lights. My mother had to spend all day     in the kitchen. But now we don’t often eat at home.

And people talk less to each other     before. They are too busy to talk, too busy to eat, and too busy to think.

Life was easy in the past, but now it is quite different.

1.A. difficult     B. different     C. important

2.A. better        B. good          C. worse

3.A. worked        B. got         C. stayed

4.A. look after    B. look like     C. look at

5.A. buses         B. cars        C. bikes

6.A. spring       B. autumn       C. winter

7.A. English      B. Chinese     C. math

8.A. cars         B. TVs           C. computers

9.A. playing      B. cooking     C. watching

10.A. as          B. than        C. from

 

查看答案

—Bob. What kind of shows do you like to watch, sitcoms or soap operas?

—______. Either will be OK.

A. No problem.

B. I can’t stand.

C. I don’t mind.

 

查看答案

It’s _____ better to have a small lovely room than a big cold one.

A. much     B. little      C. Few

 

查看答案

You have more toys than      . But my toys are better than       .

A. I; yours     B. mine; yours    C. I; you

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.