满分5 > 初中英语试题 >

A baby giraffe is born 10 feet high and ...

A baby giraffe is born 10 feet high and usually lands on its back. Bringing a giraffe into the world is a tall order. In his book, A View from the Zoo, Gary Richmond describes how a new-born giraffe learns its first lesson.

The mother giraffe lowers her head long enough to take a quick look. Then she puts herself directly over her child. She waits for about a minute, and then she does the most unreasonable thing. She throws her long leg and kicks her baby, so that it’s sent sprawling (四脚朝天).

When it doesn’t get up, what the mother has done is repeated again and again. The struggle (挣扎) to rise is important. As the baby giraffe grows tired, the mother kicks it again. Finally, it stands for the first time. Then the mother giraffe kicks it off again. Why? She wants it to remember how it can get up. In the wild, a baby giraffe must be able to get up as quickly as possible to stay with its group, where there’s safety.

Another writer named Irving Stone understood this. He spent a lifetime studying great people, writing stories about such men as Michelangelo, Vincent van Gogh, Sigmund Freud, and Charles Darwin.

Stone was once asked if he had found something unusual about these great people. He said, “I write about people who sometime in their life have a dream of something. They’re beaten over the head, knocked down and for years they get nowhere. But every time they stand up again. And at the end of their lives they’ve realized some small parts of what they set out (着手) to do.”

1. The expression “a tall order” in Paragraph 1 most probably means ______.

A. a happy thing           B. a difficult thing

C. a big dream             D. a beautiful place

2.A View from the Zoo is a book written by      .

A. Gary Richmond    B. Charles Darwin

C. Irving Stone     D. Vincent van Gogh

3.The mother giraffe puts herself over her child and throws her long leg and kicks her baby because she       .

A. is an unkind mother

B. likes watching her bay sprawling

C. doesn’t want her baby to live with her

D. wants to train her baby to get up in this way

4. The writer mainly wants to tell the readers that

A. the giraffe is an unusual animal

B. we should learn to be a careful writer

C. learning to get up leads to success

D. A View from the Zoo is a good book to read

 

1.B 2.A 3.D 4.C 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了把小长颈鹿带到这个世界上来是非常艰巨的工作。长颈鹿妈妈是通过踢打的方式让小长劲鹿学会站起来。许多伟人也是在不断的失败中才有所建树。 1.B词义猜测题。纵观文中语句理解可知。把长颈鹿带到这个世界上是件非常艰巨的任务,故选B。 2.A细节理解题。从文中“In his book, A View from the Zoo, Gary Richmond describes how a new-born giraffe learns its first lesson.”可知书是Gary Richmond写的,故选A。 3.D细节理解题。根据文中“She wants it to remember how it can get up.”可知踢它的目的就是让他站起来,故选D。 4.C主旨大意题。根据文中语句理解可知,本文主要介绍了让人们学会面对困难,要用不怕吃苦的精神,经过摔打之后,吸取教训,再拼搏,才能成功。故选C。 考点:考查科普类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Going to a friend’s house is very exciting. You may spend time with a friend and get to see where he lives. So remember to be polite.

When to arrive

The first thing to remember is that when a friend invites you to his/her house, you need to arrive on time. If your friend tells you to come “around 3:00”, that means you can arrive a few minutes after 3:00, but it is also a good idea to arrive at the right time.

What to bring

Often it is also nice to bring something to your friend’s house. This could be a box of chocolates for you two to share(分享), or maybe a movie that you can watch together. You can also bring some flowers. A little gift is a nice way to show your friend that you are excited to be at his house.

How to greet (问候)

When you visit your friend’s house, you may also meet his parents. You should tell them who you are and they may tell you their names. As a child, I went to visit my friend Paul. I called his parents by their first names John and Mary. But now I know it is more polite to call them Mr or Mrs Smith. This will show them more respect(尊重).

It is a cool thing to visit a friend’s house. Be polite to your friend’s parents, and you will be invited again!

1. If your friend asks you to get to your friend’s house around 5:00 p.m, it is polite to arrive at ________ p.m.

A. 4:30          B. 4:50         C. 5:02         D. 5:30

2.The passage mainly(主要)tells us ____________.

A. when to arrive at your friend’s house

B. how to greet people

C. what to bring to your friend

D. how to be a good visitor

3. It’s not good to bring your friend ____________ when you go to his/her house.

A. a box of chocolates          B. some flowers

C. a movie                      D. some money

4.The passage may be from ____________.

A. a notice(通知) on a wall

B. a letter to a friend

C. an article in a magazine

D. a piece of news in a newspaper

 

查看答案

Film Times(13th June-23th June)

Futailong Film: Harry Potter(3 hours)

Date: Sunday                                 Time: 2:00pm-5:00pm

Price: ¥45(adults); ¥35(children under 18)    Tele: 0579-83238858

Yintai Film: Catch Me If You Can (2 hours and 35 minutes)

Date: Saturday and Sunday                       Time: 4:00pm

Price: ¥40(children under 12 are not allowed)       Tele: 0579-83235585

Jinhua Film: The Twins (1 hour and 40 minutes)

Date: from Monday to Friday                     Time: 2:30pm

Price: ¥35(free tickets for children under 10)        Tele: 0579-83476678

Binghong Film: I Spy (2 hours)

Date: from Monday to Friday                     Time: 9:00am

Price: ¥30                                   Tele: 0579-83222268

1.Which film lasts the longest?

A. Harry Potter  B. Catch Me If You Can

C. The Twins     D. I Spy

2.You can see Harry Potter on ________.

A. Saturday   B. Sunday    C. Friday   D. Monday

3. When Mr Wang and his 9-year-old son go to see The Twins, they should pay _______.

A. ¥45   B. ¥40     C. ¥35   D. ¥30

 

查看答案

完形填空(本题共10小题,每小题1分,共计10分)

阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

Will the sky ever fall? The answer is no. But if it________, there’s no need to be afraid!

Chicken Little is an American cartoon film. It’s very popular around the world. Its story teaches us: don’t worry too much in your________.

One day Chicken Little is in the forest when an acorn(橡果)falls on his head! This makes him________ . He thinks a piece of the sky is falling!

He can’t wait to tell________about it. They run for their lives!

When people________the truth, no one likes Chicken Little. They laugh at him. He gets a bad name in the town. It’s time for him to change others’ ________.

Chicken Little begins to play baseball. He is not bigger than a ball, ________he plays it very well! He helps his team________ . Now they think he’s great.

Just then, a spaceship really does fall from the________! The aliens (外星人)have bad plans. Once again he must tell people about it.

Will he get help from his friends in the town? Can he show himself a /an ________ person? You will get the answer from the cartoon film.

1.A. takes     B. happens   C. leaves     D. works

2.A. life      B. family    C. sports     D. study

3.A. happy     B. excited   C. surprised  D. afraid

4.A. anyone    B. someone   C. everyone   D. no one

5.A. forget    B. write     C. know       D. ask

6.A. minds     B. plans     C. programs   D. jobs

7.A. and       B. so        C. but        D. or

8.A. lose      B. beat      C. miss       D. win

9.A. land      B. water     C. grass      D. sky

10.A. difficult  B. different   C. outgoing  D. beautiful

 

查看答案

---Excuse me. _______        --- Oh, they are in the tape player.

A. What color are the tapes?

B. Where are the tapes?

C. How are the tapes?

 

查看答案

Welcome to my family. _______ my father Jack and my mother Tracy.

A. This is    B. He is        C. These are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.