满分5 > 初中英语试题 >

There is an old saying in English, “Laug...

There is an old saying in English, “Laughter is the best medicine”. Until recently, few people took the saying very seriously. Now however, doctors have begun to study laughter and the effects (作用) it has on the human body. They have found evidence that laughter really can improve people’s health.

Tests were carried out to study the effects of laughter on the body. People watched funny films while doctors checked their heart rate, blood pressure, breathing and muscles. It was found that laughter has similar effects to physical exercise. It increases blood pressure, the heart rate and the rate of breathing. It also works several groups of muscles in the face, the stomach and even the feet. If laughter exercises the body, it must be helpful.

Other tests have shown that laughter appears to make the effect of pain on the body less. In one experiment doctors produced pain in groups of students who listened to different radio programs. The group which could bear the pain for the longest time was the group which listened to a funny program. The reason why laughter can make pain less seems to be that it helps to produce endorphins (内啡肽) in the brain. These are natural chemicals which make both stress and pain less.

There is also some evidence to suggest that laughter helps the body’s immune system that is the system which fights infection (感染). In an experiment, one group of students watched a funny video while another group served as the control group in other words, a group with which to compare the first group. Doctors checked the blood of the students in both groups and found that the people in the group that watched the video had an increase in the activity of their white blood cells that is the cells which fight infection.

As a result of these discoveries, some doctors and psychiatrists (精神病学) in the United States now hold laughter clinics, in which they try to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh. They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce good effects similar to those caused by laughter.

1.We learn from the first paragraph that laughter __________ .

A. is good for one’s health

B. has something to do with some illness

C. has been studied long since

D. has no effect on the body

2.Doctors have found that laughter ___________ .

A. keeps down blood pressure

B. has similar effects to physical exercise

C. decreases the heart rate

D. increases stress

3.Which of the following statements is NOT true of laughter according to the passage?

A. It makes pain less.

B. It exercises the body.

C. It improves the body’s immune system.

D. It can cure cancer.

4.Smiling can produce _________.

A. about the same effects as laughter

B. more effects than laughter

C. fewer effects on the human body

D. no effects on the human body

5.In a laughter clinic doctors __________ .

A. laugh at their patients

B. encourage their patients to laugh

C. smile when they don’t feel like laughing

D. never stop laughing

6.The main idea of this passage is that _________.

A. the doctors should learn how to make people laugh

B. there are several ways of studying the advantages of laughter

C. tests show that laughter can produce positive effects on human body

D. laughter and physical exercise have the same effects on human body

 

1.A 2.B 3.D 4.A 5.B 6.C 【解析】 试题分析:笑是最好的药剂。科学家通过测试,发现了笑对人身体的积极作用,笑相当于体育锻炼,笑可以降低压力和疼痛。笑可以用于治疗疾病。 1.A 细节理解题。题意:从第一段里我们了解到笑有什么作用?A. is good for one’s health有益健康;B. has something to do with some illness对疾病有疗效;C. has been studied long since被研究很久了;D. has no effect on the body对身体没有效果。由本段最后一句:They have found evidence that laughter really can improve people’s health.可知科学研究发现笑真的能改善人的健康。故选A。 2.2】B 细节理解题。题意:医生发现笑的什么?A. keeps down blood pressure降低血压;B. has similar effects to physical exercise和体育锻炼有相似的效果;C. decreases the heart rate降低心跳的频率;D. increases stress增加压力。由第二段的:It was found that laughter has similar effects to physical exercise.可知笑相当于体育锻炼,故选B。 3.3】D 推理判断题。题意:根据短文下面哪一个不对?A. It makes pain less它降低疼痛;B. It exercises the body.它锻炼身体;C. It improves the body’s immune system改善身体的免疫系统;D. It can cure cancer.治愈癌症。根据短文内容,文中未说明笑对癌症的疗效,故选D。 4.4】A 细节理解题。题意:微笑能够产生什么?A. about the same effects as laughter和笑相同的效果;B. more effects than laughter比笑更多的效果;C. fewer effects on the human body对身体很少的效果;D. no effects on the human body对身体没有效果。由短文最后的句子:They have found that even if their patients do not really feel like laughing, making them smile is enough to produce good effects similar to those caused by laughter.可知科学家发现微笑和笑对身体有相似的效果。故选A。 5.5】B 细节理解题。题意:在笑的测试中,医生做什么?A. laugh at their patients对病人笑;B. encourage their patients to laugh鼓励病人笑;C. smile when they don’t feel like laughing不想笑时微笑;D. never stop laughing不停地笑。由文中的:they try to improve their patients’ condition by encouraging them to laugh可知他们鼓励病人大笑。故选B。 6.A. the doctors should learn how to make people laugh医生应该学会怎样使人们笑;B. there are several ways of studying the advantages of laughter有几种研究笑的优点的方式。C. tests show that laughter can produce positive effects on human body测试表明笑声对人的身体有积极的作用。D. laughter and physical exercise have the same effects on human body笑和锻炼对人体有同样的效果。短文主要讲述笑对人身体的作用,故选C。 考点:考查健康生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Think of life as a game in which you are playing with five balls in the air. You name them work, family, health, friends and spirit and you keep all of them in the air. You will soon understand that work is a rubber ball. If you drop it, it will bounce (弹跳) back.

But the other four balls, family, health, friends and spirit, are made of glass. If you drop one of these, they will be broken. They will never be the same. You must understand that and try to have balance in your life. How?

Don’t look down on your worth by comparing yourself with others. It’s because we’re different and each of us is special.

Don’t let other people set goals for you. Only you know what is best for yourself.

Don’t give up when you still have something to give. Nothing is really over until the moment you stop trying.

Don’t be afraid of difficulties. It is by taking chances that we learn how to be brave.

Don’t shut love out of your life by saying it’s impossible. The quickest way to receive love is to give it; the fastest way to lose love is to hold it too tightly; the best way to keep love is to give it wings.

Don’t run through life so fast that you forget not only where you’ve been, but also where you are going.

Don’t be afraid to learn. Knowledge is a treasure you can always carry easily.

Don’t use time or words carelessly. You can’t get them back. Yesterday is history, tomorrow is a mystery, and today is a gift. Life is not a competition, but a trip, step by step.

1.The passage tells us not to _________ because everyone is special.

A. be afraid of difficulties

B. be afraid to learn

C. run through life so fast

D. compare yourself with others to look down on your worth

2.The sentence “Nothing is really over until the moment you stop trying.” means that _____.

A. Nothing is possible

B. If we don’t give up, there is always hope

C. You should learn to give up

D. Although you try, nothing will change.

3.The best way to keep love is to ___________.

A. say it’s impossible    B. give it

C. give it wings           D. hold it tightly

4.If you run through life so fast, you will ____________.

A. lose your own treasure that you can always carry easily

B. lose love by holding it too tightly

C. forget not only where you’ve been, but also where you are going.

D. not afraid of the difficulties

5.According to the passage, which is the best title? ___________

A. Nothing is impossible.

B. Glass balls are easy to be broken.

C. Things you can’t do

D. Treat your life in a right way.

 

查看答案

One day in the eighth grade, I was taking a Math Test on basic trigonometry (三角学). Now for a middle school student, there was nothing basic at all about it. So I had studied for about two hours the night before. After reviewing it for some time, I had started to understand it, so then I closed the book and ____________. However, it was not until midnight that I fell asleep. The next day, when I got the test, it might as well have been written in Serbian (which I don’t know how to read). I tried my best to work out the hard problems, but the numbers I came up with were strange. I sat back on my chair and looked for any possible answers, but I could not remember anything or think correctly. I started thinking about my dad coming home from work to find that I failed the test …

“How could you have failed the test? I am certain that nobody else in the whole class got as bad a grade as you did!”

Naturally I didn’t want that to happen. My dad was also really busy at work at present, so I was afraid that this might make him mad. When feeling hopeless, I noticed that my table partner was writing fast on his test. I could see how fast he was writing. I wanted to look over at his test, but then the many bad results I had heard about cheating (作弊) came into my mind. I told myself that if I started cheating now, it would be hard to give up that habit during high school. In the end, I decided not to copy his answers, and got a B- on that test. Even though my dad gave me a hard time about it, it would have been a lot worse if he found out that I had given in and cheated.

1.The writer might feel ______ before the Math Test.

A. surprised   B. relaxed   C. worried   D. excited

2.Which is the best expression to fill in the blank in the passage?

A. had breakfast  B. went to bed

C. took exercise  D. rode to school

3.The writer’s father was ______.

A. proud of him      B. tired of him

C. strict with him   D. pleased with him

4. From the passage, we know that the writer ______.

A. could read Serbian      B. didn’t cheat at last

C. got a good grade at last D. didn’t work hard that night

 

查看答案

根据下列提示,写一篇题为My hometown的文章。词数80—100

1.我的家乡位于河边,背靠小山,有许多楼房和宽阔的街道,到处有花和树。

2.1985年以前街道又窄又脏,几乎什么也没有,人们生活艰苦。

3.1985年以来大变样,许多新的学校工厂医院商店都建立起来了,沿河还建立了一个公园,每天人们在公园里玩得很开心。我热爱我的家乡。

My hometown

 

 

查看答案

One day a Chinese student went to study English in England.His family name was Sun,it was the name of the English w   1. “sun”.

England is a country with bad w  2. .It is often cloudy,and it r  3. very often,so the people there don’t get m  4. sunshine in the whole year.

When the Chinese student got to London,a tall p  5. with a long face opened his passport(护照) and l  6. at it.The policeman became very glad to f  7. the Chinese name “Sun” in the passport.He thought it was just l  8.  the English word “sun”,so he said to the Chinese student, “See your name is Sun.We n 9.  you here!”The Chinese student was greatly s  10. .But after a moment the policeman began to smile, “Mr Sun,you come to England with the sunshine!So we don’t want you to go away.”

 

查看答案

Holidays are fun but they also give thieves a lot of chances steal things.

1.

Follow my advice,and you will safe during holidays. Even though you might

2.

be busy shop,always notice what is going on around you. You never know

3.

when someone might be trying to steal something from you pockets.

4.

Don’t forget your bag in your car. It’s also important to take care of

5.

your homes during the holidays.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.