满分5 > 初中英语试题 >

This is a happy family. There are three ...

This is a happy family. There are three members(成员)in it.

Hi!My name is Da Tou.I have a big head and two small hands.I have two big eyes.I am wearing a yellow T-shirt.I have no brothers or sisters.My parents love me very much.

满分5 manfen5.com

 

This is my father.He is also my good friend. He has a small head and two big hands, He wears a pair of glasses. He is a reporter(记者),so he knows a lot. He often plays games with me.

满分5 manfen5.com

 

This is my mother.She is a little fat.She often wears an apron(围裙)。She is good at cooking.She works in a shop near our house.My mother is a kind woman.

满分5 manfen5.com

 

1.What does Da Tou look like?

A. He has a small head.

B. He has two big hands.

C. He is wearing a green T-shirt.

D. He has two big eyes.

2.What is Da Tou’s father’s job?

A. He is a teacher.      B. He is a doctor.

C. He is a reporter.      D. He is a worker.

3.Da Tou’s mother is good at ______ .

A. reading        B. cooking

C. writing        D. playing games

4.Which is NOT true according to the passage?

A. Da Tou has a brother and a sister.

B. His father wears a pair of glasses.

C. His mother is a kind woman.

D. His mother works in a shop near their house.

5.What’s the best title of the passage?

A. A good reporter      B. Da Tou and his friends

C. A happy boy         D. A happy family

 

1.D 2.C 3.B 4.A 5.D 【解析】 试题分析:本文介绍了大头儿子的一家,大头没有兄弟姐妹,大头儿子眼睛大,小头爸爸是记者,妈妈擅长做饭。他们是幸福的一家。 1.细节理解题。根据“I have two big eyes. ”可知, 大头儿子眼睛大。故选D。 2.细节理解题。根据“He is a reporter. . . ”可知, 小头爸爸是记者。故选C。 3.细节理解题。根据“She is good at cooking. ”可知, 妈妈擅长做饭。故选B。 4.推理判断题。由“I have no brothers or sisters. ”大头没有兄弟姐妹,选项A错误的,可知选A。 5.主旨大意题。短文讲的是幸福的一家。故选D。 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Dear Jenny,

I’m very busy on Friday. At 8: 00 I have math. It is not fun. The teacher says it is useful, but I think it is difficult. Then at 9: 00 I have science. It is difficult but interesting. At 10: 00 I have history. After that I have P. E. at 11: 00. It’s easy and fun. Lunch is from 12: 00 to 1: 00, and after that we have Chinese. It is my favourite subject. Our Chinese teacher, Mr Wang, is of great fun. My classes finish at 1: 50 p. m. , but after that I have an art lesson for two hours. It is really relaxing!

How about you? When are your classes? What is your favourite subject?

Your friend,

Yu Mei

1.Who is the letter from?

A. Jenny.   B. Yu Mei.      C. Mr Wang.    D. DK.

2.What does Yu Mei think of math?

A. It’s not fun.       B. It’s useful.

C. It’s interesting.    D. It’s relaxing.

3.When does Yu Mei have science?

A. 8: 00.    B. 9: 00.

C. 10: 00.     D. 11: 00.

4.What’s Yu Mei’s favourite subject?

A. Math.     B. Science.    C. Chinese.    D. P. E.

5. Yu Mei and Jenny are ______ .

A. sister    B. classmates   C. brother    D. friends

 

查看答案

Ann is my classmate. She comes from New York, and she lives in Shanghai with her parents now. Every morning, she goes to KFC to have breakfast. Sometimes she buys a hamburger for me. She can’t speak Chinese well. In the evening, her father often helps her with it. He’s a teacher in our school. He can speak Chinese very well.

Ann thinks the school life(生活)in China is very interesting. Ann likes reading Chinese books because she wants to know more about China. She tries(努力)to talk with her Chinese friends in Chinese. She hopes to speak Chinese well. She is very happy to live in China. She loves people here.

满分5 manfen5.com

1.Ann is in ______ now.

A. Beijing       B. Shanghai

C. New York      D. Hong Kong

2.Sometimes Ann buys ______ for the writer(作者).

A. chocolate       B. a hamburger

C. an ice cream     D. coffee

3.What is Ann’s father’s job?

A. A teacher.       B. A driver.

C. A manager.     D. A doctor.

4. How is Ann’s school life?

A. Boring(枯燥的).     B. Busy.

C. Bad.                D. Interesting.

5.What is Ann’s hope(希望)?

A. To get fat.

B. To have more friends.

C. To speak Chinese well.

D. To live in New York.

 

查看答案

完形填空(10分)

This is a photo of Mr King’s family. Mr and Mrs King        two sons and a daughter. They are in England. Mrs King is       Chinese teacher. Mr King is a bus driver.         daughter is eleven and        is a student. Her name is Kathy. She is in Class Four        No. 1 Middle School. There are thirty students in her class. Tom and David        her brothers. They are nine years old. They are        . They are        , too. They go to school at 7: 30. They have        in the morning and two classes in the afternoon. Tom and David like        and they play it every day. They love their sister very much.

1.A. there are     B. there is     C. has got    D. have got

2.A. a             B. an           C. the        D. /

3.A. They         B. Them         C. Their     D. Our

4.A. he            B. his          C. she        D. her

5.A. in            B. for         C. on        D. with

6.A. be            B. am           C. is        D. are

7.A. younger       B. older        C. bigger    D. smaller

8.A. friends       B. brothers    C. students   D. boys

9.A. breakfast     B. four classes C. some bread D. a break

10.A. school       B. teachers     C. Chinese   D. football

 

查看答案

—Let’s go for a picnic this afternoon.

                       

A. Good idea.                B. Yes, I’d love to.

C. I like fish a lot.         D. No problem.

 

查看答案

His name is Tony Hand. His ______ name is Hand.

A. family    B. first     C. number    D. given

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.