满分5 > 初中英语试题 >

Mr. Green goes to a small city on vacati...

Mr. Green goes to a small city on vacation. He wants to go to the Happy Hotel, because his friend works there. But he doesn’t know the way to the hotel. When he sees an old man, he stops and says to him, “Excuse me, where is the Happy Hotel?” The old man answers, “I can show you the way.” Then the old man gets into the car (上车). After some time, they get to a small house, and the old man says, “Here we are!” Mr. Green looks at the house. “But it isn’t the Happy Hotel”, he says to the old man. The old man answers, “It’s my house. You can go down this street. When you see a big restaurant, turn left. Then you can see the Happy Hotel on your right. It’s next to a school.”

1.Why does Mr. Green go to the small city?

A. Because he is on vacation.

B. Because he wants to visit his aunt.

C. Because he works there.

2.Why does Mr. Green want to go to the Happy Hotel?

A. Because his friend works in the Happy Hotel.

B. Because the hotel is very comfortable.

C. Because the hotel is very cheap.

3.How does Mr. Green go to the small city?

A. He walks there.

B. He goes to the city in a taxi.

C. He goes to the city in a car.

4.Where is the Happy Hotel?

A. It’s near the old man’s house.

B. It’s next to a school.

C. It’s behind a restaurant.

5.“Here we are!” means(意思是)_________

A. 给我们           B. 我们在这里         C. 我们到了

 

1.A 2.A 3.C 4.B 5.C 【解析】 试题分析:短文大意:格林先生去一个小城市度假。他想去快乐酒店,因为他的朋友在那里工作。但他不知道去旅馆的路。当他看到一个老人,他停下来问路,老人上了车让格林先生把他送到家说可以沿着这条街走下去,快乐酒店在学校旁边。 1.A细节理解题。根据短文开头Mr. Green goes to a small city on vacation.可知格林先生去一个小城市度假。所以该选A。 2.A细节理解题。根据文中He wants to go to the Happy Hotel, because his friend works there.可知格林先生想去快乐酒店,是因为他的朋友在那里工作。所以该选A。 3.C细节理解题。根据文中When he sees an old man, he stops and says to him, “Excuse me, where is the Happy Hotel?” The old man answers, “I can show you the way.” Then the old man gets into the car (上车).可知格林先生坐小汽车去了小城市,所以该选C。 4.B细节理解题。根据文中Then you can see the Happy Hotel on your right. It’s next to a school.可知快乐酒店在学校旁边,所以该选B。 5.词义猜测题。根据后面句子Mr. Green looks at the house. “But it isn’t the Happy Hotel”, he says to the old man.可知“Here we are!” means意思是我们到了,所以该选C。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

This question sounds _______ than that one.

A.many more polite  B. much more polite

C.many more politely  D.much more politely

 

查看答案

Students often spend lots of time  _____ their homework.

A to do     B do     C did       D doing

 

查看答案

The young man used to ____ to work, but he is used to ___ to work now.

A. drive; walking  B. drove; walked

C. drive; walks   D. driving; walk

 

查看答案

The sports meeting was put off ____the bad weather.

A. such as       B. because of

C. ever since     D. even though

 

查看答案

It’s not enough     an English club. You should also read English newspapers often.

- Thanks for your advice.

A. join      B. to join

C. joining   D. to joining

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.