满分5 > 初中英语试题 >

Two students started quarreling at schoo...

Two students started quarreling at school. One student shouted dirty words at the other, and a fight began.

What can be done to stop fights like this at school? In some schools, disputants(争执者) sit down with peer mediators (同龄调解者). Peer mediators are usually students with special training in this kind of problems.

Peer mediators help disputants to talk in a friendly way. Here are some of the ways they use.

1. Express what you think clearly but don't say anything to hurt the other. Begin with "I feel" instead of "You always".

2. Listen carefully to what the other person is saying. Don't stop the other person's words.

3. Keep looking at the other person's eyes when he or she speaks.

4. Try to see the problems on the other person's side.

5. Never put anyone down. Saying things like "You are foolish (愚蠢的)" makes the talk difficult.

6. Try to find a result that makes both people happy.

Peer mediators never decide on the winner. They don't decide who is right or who is wrong. Instead they help disputants to find their own "win-win" result. A "win-win" result can make everyone feel good.

Peer mediators' work is often successful just because it gets disputants to talk to each other. And getting disputants to talk to each other is the first step in finding a "win-win" result.

1. Peer mediators' work is _______________.

A. to teach lessons to disputants

B. to help find a way to make both disputants happy

C. to find out who starts the quarrel

D. to give students some special training

2. What does the underlined phrase "put anyone down" mean in Chinese?

A. 贬低任何人          B. 落后于任何人

C. 奉承任何人        D. 向任何人低头

3.What's the first step in finding a "win-win" result?

A. Letting disputants be afraid of peer mediators.

B. Letting disputants feel peer mediators are kind.

C. Getting disputants to talk to each other.

D. Making disputants feel good by telling funny stories.

4. During the talk, if peer mediators say "You are a fool.",

A. disputants will realize they are wrong

B. disputants will understand peer mediators better

C. it is easy for peer mediators to decide who is right

D. it is hard for peer mediators to get a "win-win" result

5.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. All schools have peer mediators.

B. Peer mediators are usually students.

C. When disputants are speaking, peer mediators can stop their words at any time.

D. Peer mediators can make disputants get a "win-win" result every time.

 

1.B 2.A 3.C 4.D 5.B 【解析】 试题分析:本文主要讲了一类具有特殊技能来解决相互之间有矛盾的学生的问题的人——同龄调解者,他们给出建议,怎样调解学校里发生争执的学生,告诉他们如何通过一种和平的方式解决同学之间的问题。 1.B细节理解题。根据Peer mediators help disputants to talk in a friendly way.可知,故选B。 2.A词义猜测题。根据句意不要贬低任何人故选A。 3.C细节理解题。由第二自然段第一句Peer mediators help the disputants to talk in a friendly way.可知同龄调解者是通过对吵架的学生进行开导和交谈来达到调解目的的,所以选项B正确,而由文章最后一段可知同龄调解者并不决定谁赢A错,而选项C文中没有提到,文中只提到让吵架的学生坐下来交谈并听取他们的建议,而没有说让吵架的学生直接听从同龄调解者的话,故D错。故选B。 4.D细节理解题。根据 "You are foolish (愚蠢的)" makes the talk difficult.可知,要得到一个“双赢”的结果是很难的。故选D。 5.B推理判断题。通读整篇文章可知只有D是正确的,每次同龄调解者可以使当事人获得“双赢”结果。选B。 考点:考查社会现象短文阅读
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What do you think of black cats? Are they unluckier than cats of other colors? Many people in Western countries think so. Scientists at the University of California, Berkeley (UC Berkeley), did a study on cat colours and people’s understandings of cat personalities.

The study found that people do judge(判断) cat personalities by color. Scientists did a survey on the Internet. There were 49 statements (描述) matching five cat colorings with 10 personalities. People think orange and bi-coloured (双色的) cats are friendly, tri-coloured (三色的) cats are not generous, and white cats are calm, lazy and shy. As for black cats, people think they don’t have special personalities.

But why do so many people dislike keeping black cats as pets? People think black cats have less special personalities, which might be because of their bad reputation (口碑). They think black cats may bring bad luck, especially at Halloween. Movies and television shows also make people believe that.

Although people have these ideas, UC Berkeley scientists give another reason: people don’t think black cats are pretty enough. After all, nothing can show black cats are unluckier than other cats. “You can’t judge a cat by its colour, because it’s the personality of the cat, not the colour, that will let you know if the cat is right for you,” Cathy Marden, a scientist said.

1.Many people in Western countries may think black cats are    .

A. lovely animals      B. a sign of bad luck

C. a sign of good luck D. unfriendly animals

2.The main idea of paragraph 2 is that    .

A. people often complain about black cats on the Internet

B. people think cats of different colours have different personalities

C. black cats are less popular than other cats

D. the study is a great success

3.According to the study, people think that    .

A. black cats have special personalities

B. orange and bi-coloured cats are generous

C. cats with three colours are friendly

D. white cats are calm, lazy and shy

4.People don’t like black cats for the following reasons EXCEPT    .

A. black cats often appear in TV shows

B. black cats bring bad luck to people

C. black cats have bad reputations

D. they don’t think black cats are beautiful

5.The passage mainly talks about    .

A. why black cats are popular in movies

B. why people are not willing to keep black cats as pets

C. different colour cats have different personalities

D. different people have different ideas on black cats

 

查看答案

Today is Sunday, June 14th.Andy is planning a trip to South Island with his family.He loves doing water sports, especially swimming.However, his parents won’t allow him to swim when the highest temperature is

below 30℃.Here is the weather forecast(预报) for South Island for the coming week.

满分5 manfen5.com

1.On which days can Andy go swimming?

A.June 17th and June 18th.

B. June 19th and June 20th.

C.  This Tuesday and Wednesday.

D. Tomorrow and the day after tomorrow.

2.What should Andy’s family take with them if they go to South Island on June 21st?

A.Kites.      B.Sunglasses.

C.Umbrellas.  D.Sun hats.

 

查看答案

Mr and Mrs Brown have two children, Mike and Liz. The whole family are all busy, so they often leave notes(便条) for each other. Read these four notes of today and answer the following questions.

①3:30 pm

To Mike,

Mr Tyler rang. No football practice today. I’m going to Donna’s house to play and be back at 5:00 pm.

Liz

②4:00 pm

To Liz,

It’s your turn to walk the dog. I have to do my homework after school. Remember to play with Teddy when you get home!

Mike

③6:45 pm

Has anyone seen my tennis shoes? I’m in my bedroom doing my homework.

Mike

④9:00 pm

I saw your shoes this morning. They smelt terrible so I put them outside the back door. Good night, dears!

Mum

1.Who should walk the dog today?

A.Mike      B.Mrs Brown

C.Liz.       D.  Mr Brown

2.What is Mike doing at 6:50 pm?

A.Practicing football.    B.Doing his homework

C.playing tennis.          D. looking for shoes

3.According to the notes, Teddy is ______.

A.Mike’s mother           B.Mike’s brother

C.the dog in the family   D. Mike’s friend

 

查看答案

完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,从各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

IMAGINE a life without arms or legs! You can’t hold anyone in your arms. You can’t walk anywhere with your feet. How would you last a day like that? Would you       at yourself in the mirror like Nick Vujicic, the 29-year-old Australian?

Nick was born without limbs(四肢), so life was not       for him. At school many students played jokes on him       he looked different from everyone else. He was refused to be their friends, so he always felt       . However, he faced that bravely. He learned to type and write with two toes(脚趾)when he was six, and he could        surf the Internet and play golf. In university, he achieved great success and was among the excellent students in the studies. And he decided on       to do later in his life—to encourage others to work hard for their dreams.

Now Nick is one of the most popular       in the world. He travels to many countries and gives speeches about his story      difficulties. “Living life fully is about looking at what you have, not what you      ,” he said. His story encourages millions of people.

“I tell people to keep on getting up when they       and to always love themselves,” he said. “If I can encourage just one person, then my job in this life is done.”

满分5 manfen5.com

 

1.A. laugh  B. cry      C. smile     D. shout

2.A. old      B. easy     C. modern   D. difficult

3.A. because  B. if      C. until     D. but

4.A. excited  B. relaxed  C. lonely  D. surprised

5.A. even     B. ever     C. probably  D. never

6.A. how     B. who      C. what      D. where

7.A. doctors B. speakers C. scientists D. engineers

8.A. at       B. for      C. beyond    D. against

9.A. make     B. hope    C. want      D. lose

10.A. fall    B. play     C. listen  D. Exercise

 

查看答案

Could you tell me       this winter holiday?

We plan to go and see the beautiful Ice Festival in Harbin.

A. where your family will go

B. how will your family go

C. how your family will go

D. where will your family go

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.