满分5 > 初中英语试题 >

My name’s Nannan. I’m a student. I’m 11 ...

My name’s Nannan. I’m a student. I’m 11 years old. I’m in Class Five. This is my friend. His name is Tom. He’s 12 years old. He’s in Class Six. My favourite colour is red. His favourite colour is blue. We are not in the same(相同的)class, but we are good friends.

满分5 manfen5.com

 

1. Nannan is in________.

A. Class Six         B. Class Five

C. Five Class         D. Six Class

2. Tom is________.

A. a student          B. 11 years old

C. Nannan’s teacher  D. Nannan’s brother

3.What is Tom’s favourite colour?

A. Red.            B. Blue.

C. White.           D. Sorry, I don’t know.

4.How old is Nannan?

A. 5.        B. 11.     C. 12.     D. 13.

5.Are they in the same class?

A. Yes, they are.        B. No, they aren’t.

C. Yes, they aren’t.    D. No, they are.

 

1.B 2.A 3.B 4.B 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文中楠楠给我们介绍了她自己和她的朋友Tom的一些情况。楠楠今年11岁,她在5班,她最喜欢的颜色是红色;她的朋友Tom今年12岁,他在6班,他最喜欢的颜色是蓝色。 1.B 细节理解题。根据短文中My name’s Nannan. I’m a student. I’m 11 years old. I’m in Class Five.可知,楠楠今年11岁了,她在5班。故应选B。 2.A 推理判断题。根据短文中This is my friend. His name is Tom. He’s 12 years old. He’s in Class Six.可知,楠楠的朋友叫Tom,他12岁了,他在6班,由此可知,Tom是一个学生。故选A。B、C和D与文意不符。 3.B 细节理解题。根据短文中His favourite colour is blue可知,Tom最喜欢的颜色是蓝色。故应选B。 4.B 细节理解题。根据短文的开头My name’s Nannan. I’m a student. I’m 11 years old.可知,楠楠今年11岁了。故选B。 5. 考点:日常生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

What’s this? It’s letter(字母)P. What colour is it? It’s green. What’s this and what colour is it? It’s letter E. It’s brown. What’s this letter? It’s letter N. It’s red. P-E-N. Is it“pen”? Yes, it is.

I have a blue pen in my pencil case(铅笔盒). My pencil case is orange. This is my book. It’s my Chinese book. It’ s in my bag. My bag is black. Look! The bag is on the chair. The chair is yellow. It’s my chair. It’s nice. I like it.

满分5 manfen5.com

 

1.What colour is letter P?

A. Green.   B. Yellow.   C. Red.    D. Blue.

2.Which letter is red?

A. P.       B. E.   C. N.     D. C.

3.What’s in the pencil case?

A. An orange case.      B. A blue pen.

C. A black bag.          D. A yellow chair.

4.Where is my Chinese book?

A. It’s in my bag.       B. It’s in my desk.

C. It’s on my chair.     D. Sorry, I don’t know.

5.Something(某物)is black. What is it?

A. My pen.   B. My desk.

C. My bag.    D. My pencil case.

 

查看答案

完形填空(本题有10小题,每小题1分,共10分)

阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

Hello, boys and girls. My     is Lingling. I am in    . This is our      .There are 46      and 47 chairs in it.     are 22 boys and 24 girls in our class. There are     English girls     our class. They are Lucy and Lily.     are twins (双胞胎). We are        . Miss Chen is our English teacher.    is friendly (友好的). We like our class.

满分5 manfen5.com

 

 

1.A. book      B. name            C. pen          D. class

2.A. class 3  B. three class     C. Class 3      D. Three Class

3.A. student   B. school          C. teacher       D. classroom

4.A. desks     B. cups           C. maps          D. footballs

5.A. These    B. This           C. That         D. There

6.A. one       B. two             C. three         D. four

7.A. in       B. at              C. of            D. on

8.A. We        B. They           C. She           D. You

9.A. hands     B. girls          C. friends      D. boys

10.A. She     B. He              C. It            D. Miss Chen

 

查看答案

It is time ____ to school.

A. to go      B. /        C. going      D. go

 

查看答案

—How old ____Li Ping and Lucy ?  Sixteen _____old.

A. are, year      B. is ,years

C. is ,year      D. are , years

 

查看答案

—____ boys are there in your class ?

—_____ 22 boys.

A. How many , They are    B. How much , They are

C. How much , There are    D. How many , There are

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.