满分5 > 初中英语试题 >

Here is the result of a survey(调查) of th...

Here is the result of a survey(调查) of the changes of means of transportation in China since 1970s. In the 1970s, people usually went to work on foot or by bike. There were few buses or cars. From the 1980s to 1990s, bikes and buses were the most popular means of transportation. Most people went to work by bike or by bus. Nowadays, more and more people have their own cars. They usually drive their cars to work. People can travel anywhere by train or by plane. It’s fast and convenient(方便的) for most people to take the subway to work in some cities. Such as Beijing and Shanghai. In a word, more and more means of transportation will come to people’s life. It is believed that more and more people can go to the moon or other stars by spaceship someday.

Passage 2

Look at the chart. There are 50 students in Class Two. Here is the result of a survey of how students get to school in Class Two.

Ways of getting to school

On foot

By bike

By bus

By car

By subway

Percent(百分比)

20%

30%

30%

10%

10%

根据短文内容,选择正确答案(10分)

1.Passage 1 mainly tells us          in China.

A、the most popular means of transportation

B、people can fly to the moon by spaceship someday

C、the changes of means of transportation

2.In the 1970s, Chinese people usually           to work.

A、walked or took a train

B、took a bus or rode a bike

C、walked or rode a bike

3.What’s the Chinese meaning of the underlined phrase in Passage 1?

A、人们猜测    B、据调查    C、人们相信

4.There are        ways of getting to school in Class Two.

A、five     B、six     C、seven

5.There are         students riding their bikes to school in Class Two.

A、10     B、15     C、20

 

1.C 2.C 3.C 4.A 5.B 【解析】 试题分析:这篇短文主要讲述了对不同年代交通工具的改变调查情况及学生到校的交通工具的调查。 1.C主旨大意题。通读第一篇短文可知主要讲述了不同交通工具的改变。故选C。 2.C细节理解题。根据文中In the 1970s, people usually went to work on foot or by bike。可知人们走着或者骑自行车去上班。故选C。 3.C词义猜测题。句意:人们相信,越来越多的人可以有一天去月球或其他星球的。故选C。 4.A细节理解题。通读第二篇短文可知2班的同学到校的交通方式有5种,故选A。 5.B主旨大意题。根据题意可知2班30%的学生骑自行,故选B。 考点:社会调查类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

完形填空(15分)

      English traveller found that he had only    to buy the ticket to go back home. As he knew that it would    him only two days to    to England, he decided that he could easily do    . So he bought a ticket and    the ship. It was time    lunch. He didn’t go to have it. In the evening, he said that he didn’t feel    and went to bed    , the next day he was    hungry that he couldn’t stand(忍受) it    .

“I’m going to eat,” he said. “Even if they throw me    the sea.” After he    everything the waiter(侍者) put in front of him and he was ready for the coming trouble. “    me the bill(账单),” he said. “The bill,sir?” said the waiter. “There isn’t any bill.” Was the answer. “On the ship    are included (包括) in the money for the ticket.”

1.A、A             B、An              C、For

2.A、moneys enough  B、a lot of money   C、enough money

3.A、spend          B、carry           C、take

4.A、get to        B、arrive           C、get

5.A、with food      B、without food     C、with foods

6.A、got in        B、got on          C、got off

7.A、to             B、have             C、for

8.A、trouble        B、well             C、good

9.A、late          B、early           C、lately

10.A、too          B、so              C、such

11.A、not any longer B、no longer       C、any longer

12.A、into          B、on              C、in

13.A、ate           B、eating           C、eats

14.A、Take          B、Look             C、Bring

15.A、meals         B、tickets          C、Bill

 

查看答案

Look! Your bag is a little smaller than ____

A、his                 B、her                 C、their

 

查看答案

Li Hua’s shoes are as _______ as Zhang Hui’s.

A、cheap               B、cheaper              C、the cheaper

 

查看答案

       he is very young,        he can do many things.

A、Though,but           B、Though, /             C、But, /

 

查看答案

If you want to be a student helper, you must be good        children.

A、at                   B、with               C、for

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.