满分5 > 初中英语试题 >

Mary is an American girl. She is now in ...

Mary is an American girl. She is now in Beijing with her parents. Mary doesn’t know much Chinese, but she is studying it. She often speaks Chinese with her Chinese friends. Sometimes they can’t understand her, because she can’t speak Chinese very well.

It’s Saturday morning. She goes out. She is walking in the street. She wants to go to the zoo to see the elephants and monkeys, but she doesn’t know how to get there. She asks a Chinese boy the way. The boy can’t understand her. Then she takes out a pen and a piece of paper(一张纸). She draws an elephant on it, and shows the picture to the boy. The boy understands, and shows her the way to the zoo.

1. Mary is________.

A. Chinese     B. English      C. Japanese     D. American

2.Mary is in______ with her parents now.

A. Shanghai      B. Beijing

C. New York       D. London

3. Mary doesn’t know how to get to_______.

A. the zoo     B. the park

C. her home    D. her school

4.Mary can’t speak_______ very well.

A. English      B. England      C. China       D. Chinese

5.At last the boy________.

A. can understand Mary’s Chinese

B. takes her to the zoo

C. shows her the way to the zoo

D. draws a picture for Mary, too

 

1.D 2.B 3.A 4.D 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文讲述了美国女孩Mary,想去动物园,但她不认识路。由于中文讲得不好,她只有画画问路,最后别人告诉了她去动物园的路。 1.D细节理解题。文章第一句Mary is an American girl. Mary是个美国女孩,故选D。 2.B细节理解题。文章第二句She is now in Beijing with her parents.她现在和父母在北京,故选B。 3.A细节理解题。文中第二段She wants to go to the zoo to see the elephants and monkeys, but she doe sn’t know how to get there.她想去动物园看看大象和猴子,但她不知道怎么去那里。There指代是zoo,动物园,故选A。 4.D细节理解题。文中第一段she can’t speak Chi nese very well她的中文说的不好,故选D。 5.C文中最后一句The boy understands, and shows her the way to the zoo.男孩明白了,告诉了她去动物园的路。故选C。 考点:故事类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

Liu Xiang is a famous runner in the world. He was the winner(获胜者) of the Athens Olympics(雅典奥运会) . The Chinese people are proud (自豪) of him. He is a hard-working young man. He is still strong and healthy. Why is he in good health? He usually gets up early in the morning and exercises every day. He likes listening to music and he sings well. He has good eating habits. He never eats junk food and hardly ever smokes and drinks. He goes to bed early and sleeps 8 hours every night. He often says, “It is important(重要) for health to have a good lifestyle.”

根据短文,判断对错。对的写T,错的写F.

1.Liu Xiang is a singer.

2.He never wins the Olympics.

3.He doesn’t have a healthy eating habit.

4.He likes singing and smoking very much.

5.He has enough (足够的) sleep and he is healthy.

 

查看答案

完形填空(每小题1分,满分10分)

Molly spent her summer vacation in China with her parents last year. They visited a lot of famous ____, such as Beijing, Guangzhou and Shanghai. She ____ Beijing for a week. She ____ the Palace Museum, the Great Wall, Tian’an Men Square ____the Summer Palace. They ____ went to the zoos and the parks.___ was cloudy, but not rainy, so it ___ not too hot. They ____ great fun playing in the zoos and the parks. Molly learnt a lot ____ Chinese history. She said, “It is interesting to visit China. I ____ China very much.”

1.A. parks       B. gardens        C. cities         D. countries

2.A. stayed      B. stayed in      C. lived           D. lived at

3.A. made      B. cried        C. felt            D. visited

4.A. and        B. Or            C. But             D. until

5.A. too        B. either      C. so              D. also

6.A. It          B. This         C. That            D. They

7.A. is         B. are          C. were           D. was

8.A. have       B. did           C. had           D. do

9.A. about      B. at           C. for            D. in

10.A. hope     B. visit       C. love            D. decide

 

查看答案

—Steven, can you help me buy some meat?

—  ________,I like shopping.

A. That’s right   B. Sorry

C. Of course       D. You’re welcome

 

查看答案

Tom, your father is waiting ________ you at the school gate.

A. for          B. at           C. with          D. as

 

查看答案

He  ________  late for school.

A. is often        B. often is

C. does often      D. often does

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.