满分5 > 初中英语试题 >

完形填空。(共10分) Everyone needs friends. We a...

完形填空。(共10分)

Everyone needs friends. We all like to __  _ close to someone . ____ is nice to have a friend to talk , laugh ,and do things with. Certainly, sometimes we need to be alone . We don’t always want people around. But we would feel lonely if we ___ had a friend.

No two people are ____ . Friends sometimes don‘t get on well .That doesn’t mean that they no longer like each other. Most of the time they will make up and become _  __ again . Sometimes friends move away. Then we feel very _____. We miss them very much, but we can ____ them and write to them . It could be that we could even see them again. And we can ______ new friends . It is surprising to find out how much we like new people when we get to know them .

There‘s more good news for people who have friends . They live longer than people who don’t . Why ? It could be that they are ___. Being happy helps you stay well . Or it could be just knowing that someone cares. If someone cares about you, you take ____ care of yourself.

1.A. look       B. watch   C. feel          D. see

2.A. It         B. He      C. There         D. Someone

3.A. ever       B. never    C. just           D. really

4.A. friendly  B.kind     C. just the same D. quite different

5.A. friendly B. good   C. pleased     D. friends

6.A. angry      B. sad    C. happy         D. alone

7.A.call        B. ask      C. tell         D. talk with

8.A.look for  B. find     C. make         D. know

9.A. happier   B. stronger C. kinder         D. richer

10.A.less       B. better   C.little          D. no

 

1.C 2.A 3.B 4.C 5.D 6.B 7.A 8.C 9.A 10.B 【解析】 试题分析:本文讲述了每个人都需要朋友,既需要独处,更需要朋友,没有朋友,我们会感到寂寞。以及朋友间的关系和朋友的好处。 1.1】C此题考查细节理解题。句意:我们都喜欢感觉跟某人亲近。因为close是“亲密的”意思,是一个形容词,B.watch和D.see后面不能接形容词,所以排除BD;A. look看起来。根据意思,应该是“感到亲近”,所以用feel。所以本题选C。 2.2】A此题考查固定句型。句意:有一个和他说说、笑笑、一块做事情的朋友真的很好。 It is+adj.+to do sth.表示“做某事对某人来说是怎样的”是一个固定句型。在此,it是形式主语,它指代的内容是后面的动词不定式to have a friend to talk , laugh ,and do things with.。所以本题选A . 3.3】B此题考查细节理解题。句意:如果我们没有朋友我们将感到寂寞。A.曾经; B.从来不;C. 仅仅;D.真地。根据语境通过But we will feel lonely “但是我们将感到孤独”可知,只有没有朋友的时候才会孤独。所以此处应用一个否定词,只有never。可知选B。 4.4】C此题考查段落大意题。句意:没有两个人完全是一样的。A.友好的;B. 善良的;C. 一样的,相同的;D.很不一样。根据后面朋友有时候相处不好。那不意味着他们不再喜欢对方了。多数时间他们和好又成为朋友。可知选C。 5.5】D此题考查细节理解题。句意:多数时间他们和好又成为朋友。A.友好的; B. 好的;C. 高兴的;D. 朋友。Make up 是和好的意思,所以有成为朋友。故选D。 6.6】B此题考查细节理解题。句意:然后我们感到很伤心。A.愤怒;B.伤心;C.幸福;D.独自的。根据语境有时候朋友搬走了和We miss them very much“我们非常想念他们”可知,朋友搬走了,我们会不高兴的。可知我们会伤心。故选B。 7.7】A此题细节理解题。句意:我们非常想念他们,但是我能给他们打电话和给他们写信。通过上文的Sometimes friends move away和下文的write to them可知,此处应该是打电话,用call。所以本题选A。 8.8】C此题考查固定短语。句意:我们能结交新朋友。通过It is likely that we would never see them again可知,我们如果失去了朋友,我们会交新朋友。Make friends交朋友或make a friend with sb. 和某人交朋友。故选C。 9.9】A此题考查细节理解题。句意:它可能使他们(指有朋友的人)更幸福。A.更幸福;B.更强壮;C.更善良;D.更富有。根据后一句Being happy helps you stay well .幸福有益于身体健康。可知,前面应该用happy。因为前面是两者的比较,所以应该用比较级,又因为此处放在are的后面,应该用形容词,所以填happier。故选A。 10.10】B此题考查细节理解题。句意:如果有人关心你,你会更好的照顾你自己。A.更少,更差;B.更好地;C.小,几乎没有;D. 没有。通过最后一段第二句They live longer than people who don’t .和倒数第二句Or it could be just knowing that someone cares.可知选B. 考点:考查生活类短文阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

My father usually drives to work ______ taking the bus.

A. instead of     B. instead

C. because of    D. together with

 

查看答案

.---Do you know if Jim______ to play basketball with us?

---I think he will come if he ______ free tomorrow.

A. comes; is     B. comes; will be

C. will come; is  D.will come; will be

 

查看答案

The art club is for members only. You can’t go in _____ you are a member.

A. unless        B. because      C. if      D. though

 

查看答案

Our teacher asks us to remember that _______ careful we are, _______ mistakes we will make.

A. the more; the fewer       B. the fewer; the more

C. the more; the more       D. the less; the fewer

 

查看答案

My aunt said that she ________ to Guangzhou.

A has never gone  B.had never gone

C.has never been  D. had never been

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.