满分5 > 初中英语试题 >

I was 15 months old, a happy and carefre...

I was 15 months old, a happy and carefree kid, until the day I fell. It was a bad fall. I landed on a piece of glass that cut my eye badly. from then on, my injured, sightless, cloudy gray eye lived on with me. Sometimes people asked me embarrassing(使人难堪的)questions. Whenever kids played games, I was the "monster". I was always imagining that everyone looked down on(瞧不起)me.

Yet mum would say to me, "Hold your head up high and face the world." I began to depend on that saying.

As a child, I thought mun meant, "Be careful, or you will fall down or bump into something because you are not looking." As a teenager, I usually looked down to hide my shame. But I found that when I held my head up high, People liked me.

In high school I even became the class president, but on the inside I still felt like a monster. All I really wanted was to look like everyone else. When things got really bad, I would cry to my mun and she would look at me with loving eyes and say, “Hold your head up high and face the world. Let them see the beauty that is inside instead of your appearance(外貌).”

My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情)for others.

“Hold your head up high” has been heard many times in my home. I say it to my children. The gift my mum gave me will live on.

1.The underlined word “carefree” in the first line probably means“ ______” in Chinese.

A.无忧无虑的 B.无拘无束的

C.小心翼翼的    D.与众不同的

2.Why did the writer imagine that everyone looked down on her?

A.She felt bad about her appearance.

B.She found it hard to act as a monster.

C.Kids refused to play games with her.

D.People always asked her embarrassing questions.

3.Why did the writer's mum say “Hold your head up high”to her?

A.To tell her to be careful.

B.To help her hide the shame.

C.To stop her from getting hurt.

D.To make her more confident.

4.From the story, we can know that ______.

A.the writer understood the saying very well as a child

B.the writer felt like everyone else in high school.

C.the writer is living with a warm and brave heart now

D.the writer has deep compassion for others all her life

5.The passage is mainly about ______.

A.what the writer experienced when she was 15

B.what the writer did to show thanks for mum's gift

C.how the writer changed herself with mum's love

D.how the writer became confident with her great efforts

 

1.A 2.A 3.D 4.C 5.C 【解析】 试题分析:这篇短文讲述的是作者因为小时候的一次意外使自己的眼睛受到了伤害,而且外貌变得丑陋。作者一度心情非常低落,对自己的生活失去了信心。但是在妈妈的鼓励下,作者开始变得自信起来,也知道如何去同情他人。 1.A词义猜测题。根据整篇文章,如果不是这次意外,她的眼睛受伤,她会是一个无忧无 虑的小女孩。故选择A。 2.2】A 细节理解题。根据文章第二段第三行“Sometimes people asked me embarrassing(使人 难堪的)questions. Whenever kids played games, I was the ".I was always imagining that everyone that everyone looked down on(瞧不起)me.“手术之后,一些人经常问我一些使人难堪的问题,当孩子们一起玩耍时,我是怪物,所以我觉得每个人都看不起我。故选择A。 3.3】D 推理判断题。根据倒数第二段“My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hard times, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情for others.我母亲的爱使我变的阳光起来,我开始面对困难并且变得自信。故选择D。 4.4】C推理判断题。根据倒数第二段“My mum's love was the sunshine that made me bright. I had faced hardtimes, and learned not only to be confident(自信的) but also to have deep compassion(同情) for others.我母亲的爱使我变的阳光起来,我开始面对困难并且变得自信,并对其它的处于困境的人表示同情。可见如今的作者有一颗健康的温暖的勇敢的心。故选择C。 5.5】C主旨大意题。这篇短文讲述的是作者因为小时候的一次意外使自己的眼睛受到了伤且 外貌变得丑陋。作者一度心情非常低落,对自己的生活失去了信心。但是在妈妈的鼓励下,作者开始 变得自信起来,也知道如何去同情他人。故选择C。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

If you are like most people ,your intelligence (智力) changes with the seasons ,You are probably a lot sharper in the spring than you are at any other time of year . A famous scientist ,Ellsworth Huntington (1876—1947),concluded (总结) from other men’s work and his own among people in different climates that climate and temperature have an effect (作用) on your mental abilities (智力).

He found that cool weather is much more favorable for creative (激活) thinking than summer heat .This does not mean that all people are less intelligent in the summer than they are during the rest of the year. It does mean, however , that the mental abilities of large numbers of people tend to be lowest in the summer .

Spring appears to be the best period of the year for thinking One reason may be that in the spring man’s mental abilities are affected(受影响)by the same factors (因素) that bring about great changes in nature .

Fall is the next-best season ,then winter .As for summer ,it seems to be a good time to take a long vacation from thinking .

1. Ellsworth Huntington decided that climate and temperature have ______

A. a great effect on everyone’s intelligence

B. some effect on most persons’ intelligence

C. some effect on a few persons’ intelligence

D. no effect on most persons’ intelligence

2.Why is spring the best season for thinking ? Because _______________.

A. all nature ,including man ,is growing then

B. it lasts longer than the other seasons

C. it is not too warm and not too cold

D. both B and C

3.The two best seasons for thinking seem to be _____________.

A. spring and fall                  B. winter and summer

C. summer and spring                 D. fall and winter

4.According to the passage, any vacation from thinking should be taken_____________ .

A. several times throughout the year B. during the winter

C. during the summer                  D. as seldom as possible

5. The main idea of this passage is that ____________.

A. most people’s intelligence changes with seasons

B. seasons are the reason of the changing intelligence

C. spring is the best season for thinking

D. summer is the best season for taking a long vacation

 

查看答案

完形填空(共10小题;每小题1分,满分10分)

阅读下面短文,从各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

When I was a teenager growing up in France, I wanted to leave school and have my own life. The only way I could     this was to work in the local paper factory in my town, or get married. I was very nervous when I told my     I wanted to leave school. I thought he would say, “No! You are going to college.”  I was very      when he said, “OK. Let’s go to the paper factory.”

Two days later, he took me to the factory. I imagined everyone to be friends,       together and having fun. I even imagined there would be music and singing. I      I had watched too many movies as a teenager.

When we arrived at the factory gate, my father spoke to the guard(门卫) and one minute later we were     . I walked around the factory looking at the building, the workers and listening to the noise. It was     . I ran back to my father and said, “I want to go home.”

He asked me, “What do you think of the factory?”

“Too bad,” I answered.

“And marriage is even     !” he said.

I went back to school the next day thinking about studying hard     I could get into a good college. I enjoyed studying English so I decided to major in(主修) languages at college.

Thanks to my father and our     to the paper factory, I now work at the United Nations and my father is very proud of me. I married a very good man and my life is much better than it would have been working in the factory!

1.A. say    B. do        C. receive     D. like

2.A. teacher B. friend    C. father      D. husband

3.A. angry    B. tired     C. nervous   D. surprised

4.A. working B. studying C. singing     D. farming

5.A. guessed B. meant     C. said       D. hoped

6.A. outside B. inside    C. back       D. away

7.A. terrible B. wonderful C. funny      D. special

8.A.better     B. harder    C. worse      D. easier

9.A.but      B. if        C. so that     D. although

10.A.way    B. idea      C. plan       D. visit

 

查看答案

---I feel stressed from time to time.Could you give me some advice?

----__________ sharing your worries with your parents?

A.Why don't you   B. How about

C. Why not         D. Would you like

 

查看答案

I don’t know _________iphone 5s.

A. that she is so crazy about  B. what is she so crazy about

C. why she is so crazy about   D. how she is so crazy about

 

查看答案

Speak aloud,please! I can ______ hear you.

A.usually       B. almost     C. hardly       D. nearly

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.