满分5 > 初中英语试题 >

Peter’s uncle lives in the country. He i...

Peter’s uncle lives in the country. He is a man full of humor (幽默). One day, Peter went to see his uncle. His uncle drove his car to the station to meet him. On their way home, they saw many people. His uncle waved (挥手) to everybody. Peter was surprised (惊奇) and said,“Uncle,you wave to everybody. Do you know all of them?”

“No,Peter,” answered his uncle. “When I wave to someone who knows me, he’ll feel happy. When I wave to someone and he doesn’t know me, he will feel surprised and then he will have something to think about,he will make his road seem shorter (更短). So I can make everybody happy.”

1. Peter’s uncle lives________.

A. in the city  B. at the statio

C. in a town    D. in the country

2.Peter’s uncle is________.

A. a strange man  B. a kind man

C. a humor man    D. a happy man

3.Peter and his uncle went home________.

A. by car    B. on foot     C. by hike    D. by train

4. Peter’s uncle ________there.

A. doesn’t know anybody    B. knows some of those people

C. knows everybody          D. doesn’t know those people

5.Peter’s uncle wanted to________.

A. make everybody happy        B. make everybody unhappy

C. make someone happy          D. make someone unhappy

 

1.D 2.C 3.A 4.B 5.A 【解析】 试题分析:短文大意:该短文主要介绍了彼得和叔叔在乡下过暑假时彼得的叔叔的一个特殊举动,即他每次遇到任何人都会与他们摆手打招呼,目的是想让他们高兴。 1.D 细节理解题。根据短文第一段中Peter’s uncle lives in the country可知彼得的叔叔住在乡下,所以选D。 2.C 细节理解题。根据短文第一段中He is a man full of humor可知彼得的叔叔是一个幽默的人,所以选C。 3.A 细节理解题。根据短文第一段中Peter went to see his uncle. His uncle drove his car to the station to meet him可知彼得和他叔叔是驾车回家的,所以选A。 4.B细节理解题。根据短文第二段第一句“No,Peter,” answered his uncle. 可知彼得的叔叔并不全部都认识这些人,所以选B。 5.A推理判断题。根据短文最后一句话So I can make everybody happy可知彼得的叔叔向大家摆手的目的是想让他们开心,所以选A。 考点:故事类阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

There are four people in my family. They’re my grandfather, my parents and me. My grandfather exercises every day. He never uses the Internet. He eats vegetables three times a day, but he hardly ever drinks milk. And he watches TV every night. My father is a taxi driver. He’s very busy. He never exercises, but he sometimes use the Internet. He watches TV on Saturday and Sunday evening. He often eats vegetables and drinks milk. My mother is a housewife(家庭主妇). She watches TV every day. She never use the Internet. She sometimes eats vegetables, but she drinks milk three times a week. Exercise? Of course she does. She exercises every day by doing housework. I’m a middle school student. I go to school from Monday to Friday. I often exercise. But on Saturday and Sunday, I don’t exercise because I have too much homework to do. I watch TV only on Sunday evening. But I use the Internet twice a week. I drink milk every day, but I don’t like vegetables. My mother often says to me, “Why do you eat so much meat, Mike? It’s not good for your health.” But I like it very much.

1. _____ sometimes use the Internet in his family.

A. Mike and his father  B. Mike and his mother

C. Mike’s parents    D. Mike’s father and grandfather

2._____ watch TV every day in his family.

A. Mike and his grandfather  B. Mike’s mother and grandfather

C. Mike’s parents           D. Mike’s father and grandfather

3.What does Mike’s father do?

A. He often eats vegetable. B. He sometimes use the Internet.

C. He is very busy.        D. He is a taxi driver.

4.Why don’t Mike exercise on Saturday and Sunday?

A. Because he wants to surf the Internet.

B. Because he wants to watch TV.

C. Because he has too much homework to do.

D. Because he has to go to school.

5.Mike likes eating _____ very much.

A. meat    B. vegetables   C. fruit   D. milk

 

查看答案

That book isn’t so _______ as this one.

A. interesting       B. more interesting

C. most interesting  D. the most interesting

 

查看答案

The underlined part in the word least” is pronounced as _______.

A. /e /   B. /i /   C. /i: /      D./a: /

 

查看答案

We enjoy _____ music .

A. listen to B. listening   C. listening to   D. Listen

 

查看答案

My bike is           cheaper than           .

A. many , Mark’s  B. much , Mark

C. much , Mark’s  D. very , Mark

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.