满分5 > 初中英语试题 >

任务型阅读(共10小题;每小题1分,计10分)根据短文内容完成下表,每空一词。 ...

任务型阅读(共10小题;每小题1分,计10分)根据短文内容完成下表,每空一词。

Mr Black is our foreign(外国的)teacher. He is a good teacher. He often helps us a lot. And he is nice to every student. His lessons are very interesting. We usually have fun in his lessons. We all like him.

He is a tall and strong man. He says he is 40 years old. But he looks very young. He comes from New York.Now he 1ives in Nanjing with his family. He has a daughter. She is a pretty girl.And she studies in our school, too.

Mr Black is very“in(时尚的)”. He can sing many English songs. We all like to listen to him singing.He also likes sports. He is in the school basketball team. Mr Black likes reading. We often borrow books from him.

I think we are 1ucky to have Mr Black to teach us.

Name

Mr Black

Job

A 1.

Country

____2.

3.

40

What he is like

Mr Black is tall and  4.    .He looks  5.

His 6. are interesting.

He often 7.  his students.

8.

Music,sports and    9.

Family

He has a pretty 10.

 

 

1.teacher 2.America 3.Age 4.strong 5.young 6.lessons 7.helps 8.Hobbies 9.reading 10.daughter 【解析】 试题分析: 这篇短文中作者给我们介绍了他的英语老师,来自美国的Black先生。他今年40岁了, 但是他看起来很年轻。他喜欢音乐、运动和读书。他有一个女儿,和作者在同一个学校里。 1.根据短文的开头Mr Black is our foreign(外国的)teacher. He is a good teacher.可知,Black先生是作者的外语老师。由此可知Black先生的职业是teacher。 2.根据短文第二段中He comes from New York可知,Black先生来自纽约,是美国的一个城市。这里需要我们填的是国家的名字,故应填America。 3.根据短文中He says he is 40 years old.可知,Black先生今年40岁了,故40 是他的年龄。age年龄,在这里要大写第一个字母。 4.根据短文第二段中He is a tall and strong man可知,Black先生又高又壮。strong 强壮的,是一个形容词。 5.根据短文第二段中But he looks very young可知,Black先生虽然40岁了,但是他看起来很年轻。young年轻的。故填young。 6.根据短文第一段中His lessons are very interesting.可知,Black先生的课非常有趣。lessons课程,是一个名词。根据空后面的are可知,这里应用复数形式。 7.根据短文开头He often helps us a lot可知,Black先生经常帮助他的学生们。help帮助,因为句子的主语Black是第三人称单数形式,故填helps。 8.根据短文第三段的内容可知,这一段介绍了Black先生的一些爱好,如音乐、运动和读书,因此这里应用复数形式,故填Hobbies。 9.根据短文第三段的内容Mr Black likes reading可知,Black先生的爱好很多,如音乐、运动,还有读书。故填reading。 10.根据短文中He has a daughter. She is a pretty girl可知,Black先生有一个漂亮的女儿。daughter女儿,是一个名词。 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

句型转换:(共5小题;每空0.5分,计5分)

1.There are many people in the room. (改为同义句)。

There are _______ _______ people in the room.

2. I play football twice a week.(对划线部分提问)

_______ ________ do you play football?

3.I am in our school basketball team.(改为同义句)

I am _______ _______ ______ our school basketball team.

4. They are my classmates.(改为否定句)

They __________ my classmates.

5. Our English teacher is tall and strong. (对划线部分提问)

_________ your English teacher _________?

 

查看答案

词汇应用(共10小题;每小题1分,计10分)

根据句子意思, 用括号中所给汉语提示或单词的适当形式填空。(每空一词)

1.He with his father often _________ (放) kites in spring.

2.Lin Shuhao is one of my best ___________(偶像)in NBA.

3.I like watching basketball ____________ (比赛) on TV.

4.Are these clothes those ___________?(运动员)

5.We are interested in this ______________(有趣的) film.

6.–What’s your f_________ sport? I like playing table tennis best.

7.This is our ________ (two) English lesson.

8.She likes swimming very much. She is a good s________.

9.Jane s________ hard after class, so she gets good grades.

10.We r________ want to learn English well.

 

查看答案

Li Ting, Zhang Lin and Wu Jun are students of Class 1, Grade 7 in Sunshine Middle School.

Li Ting is a pretty girl. She has big eyes and a small nose. Her hair is long and black. She likes dancing and singing. We all like listening to her songs. She hopes to be a singer when she grows up.

Zhang Lin is a tall and helpful girl. She is good at all her subjects. She always helps her classmates with their homework. She is very clever and almost knows about everything. Her classmates all call her encyclopedia (百科全书).

Wu Jun is a strong boy. He enjoys playing sports. He plays football and basketball very well. He is a member of the School Sports Club. His dream is to be a football player like Raul.

1. Li Ting and Wu Jun are _______.

A. in different (不同的) classes

B. in different schools

C. classmates

D. sister and brother

2.Why do people call Zhang Lin encyclopedia?

A. Because she likes reading encyclopedia.

B. Because she looks like it.

C. Because she is helpful.

D. Because she almost knows about everything.

3. Who is Raul?

A. He is Wu Jun’s classmate.

B. He is Wu Jun’s teacher.

C. He is a football player.

D. He works in the School Sports Club.

 

查看答案

Mike is standing in front of the blackboard and speaking like a teacher. The boy does not see her and is still standing there. The children begin to laugh and he looks round and finds Miss White is standing behind him, so he runs back to his seat.

“Morning, class,” says Miss White. “Morning, Miss White.” Ann stands up and says,

“Sam and I are on duty today. Sixteen boys and eighteen girls are all here.” Sixteen boys? Who doesn’t come today?” asks Miss White. “Bill and his family move to London.” “Oh, I see,” Miss White says. But she sees a cat on the teacher’s desk. She asks, “Who draws the cat here?” No child answers, but they are looking at Mike. So she says, “Can you answer the question, Mike?” He has to say, “I am sorry, I do.” “You are too bad.” “It’s not my fault. Why do you let Bill leave?”

1.The children begin to laugh because _________.

A. Mike wants to be a teacher

B. Mike draws a cat on the teacher’s desk

C. Mike doesn’t find Miss White behind him

D. Mike wants to clean the blackboard

2.Miss White thinks there are _____ students in Mike’s class.

A. 32        B. 33       C. 34       D. 35

3.The word “fault” in the story means_____ in Chinese.

A.过错                 B.特点             C. 功劳             D. 能力

 

查看答案

My son Xiao Guang is 11 years old. He is a tall boy. He is a student at Yucai Primary School.

He loves table tennis and he is good at it. He often plays table tennis with his classmates. The training(训练) makes him strong. After training, he enjoys watching table tennis games on TV.

I am a worker and I also play table tennis. I play it because my son enjoys playing it and I want to be his partner(搭档).

At weekends, I go to a table tennis club with my son. There are many players there. They are friendly. Sometimes, we play table tennis with other players.

I think it is a good sport. It helps me feel good. In my eyes, my son plays better than me. But in his eyes, I am a better player. I hope my son will play in the national team in the future.

1. What does Xiao Guang look?

A. He is short.     B. He is tall.

C. He is fat.       D. He has short hair.

2. What does Xiao Guang like doing after training?

A. Watching TV.    B. Having dinner.

C. Reading books.  D. Singing songs.

3.Why does the father play table tennis?

A. Because the father loves it.

B. Because his son loves playing it.

C. Because his wife loves it.

D. Because he is a PE teacher.

4.When do Xiao Guang and his father go to a table tennis club?

A. Every day after school. B. On Monday afternoon.

C. On Tuesday morning.     D. At weekends.

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.