满分5 > 初中英语试题 >

根据短文内容完成下列表格。(每空一词,计10分) Every day, stud...

根据短文内容完成下列表格。(每空一词,计10分)

Every day, students bring their schoolbags to school. There are many things in them and some of them are not light. What do they have in their bags? All of the students have books, pens, pencils and rulers in their schoolbags. Lily likes drawing. She also has a box of crayons in her bag. Millie has a nice watch. It is not fast or slow. It tells the right time. Simon likes playing football. He has some football cards in his bag. Nick and Peter don’t  like football and they do not have any football cards. They have some storybooks, because(因为) they like reading.

__1.__ do students have in their schoolbags?

Every day, students __2. their schoolbags to school. __3.___ the students have books, pens, _4.__ and rulers in their schoolbags.

Lily likes drawing. There __5.__ a box of crayons in her bag. Millie has a nice watch. It is not fast or slow. It __6.__ the right time. Simon likes playing football, but Nick and Peter __7.__. Simmon has some football cards in his bag, but Nick and Peter have __8.___ football cards. They have some storybooks, 9.__ they like reading.

There are many things in the schoolbags and they are __10.__.

 

1.What 2.bring 3.All 4.pencils 5.is 6.tells 7.don’t 8.no 9.because 10.heavy 【解析】 试题分析:学生们的书包里都有什么?很多学生的书包都很重,因为里面有很多东西,那么到底有些什么呢?作者给我们讲述了几名学生的书包里的东西。如Lily的书包里有一盒蜡笔,因为她喜欢画画;Millie的书包里有手表,Simon的书包里有足球卡,Nick和Peter的书包里有故事书等。 1.这篇短文的中心意思在短文的开头,根据短文中There are many things in them and some of them are not light. What do they have in their bags?可知,学生们的书包里有很多东西,那么到底有什么东西呢?这篇短文给我们做了解答。故应填What,什么。 2.根据短文开头的第一句话Every day, students bring their schoolbags to school可知,这里应填bring,动词,带来。 3.根据短文中All of the students have books, pens, pencils and rulers in their schoolbags.可知,所有的学生们的书包里都有书、钢笔、铅笔和尺子这些东西。All可以做代词,构成短语All of+名词,也可以做形容词,修饰名词。故应填All。 4.根据短文中All of the students have books, pens, pencils and rulers in their schoolbags.可知,所有的学生们的书包里都有的东西是书、钢笔、铅笔和尺子。这里缺少的是铅笔,故填pencils。 5.根据短文中Lily likes drawing. She also has a box of crayons in her bag.可知,Lily喜欢画画,所以她的书包里有一盒蜡笔。题干中使用的是there be句型,因为这句话的主语a box of crayons是一盒蜡笔,是单数的形式,故填is。 6.根据短文中Millie has a nice watch. It is not fast or slow. It tells the right time.可知,Millie有一块漂亮的手表,表走得很准,可以告诉她正确的时间。tell告诉,因为主语it 是第三人称单数形式,故填tells。 7.根据短文中Simon likes playing football. He has some football cards in his bag. Nick and Peter don’t like football可知,Simon喜欢踢足球,他的书包里有很多足球卡片,但是Nick和Peter不喜欢足球。don’t这里是一种省略的形式,相当于don’t like football。 8.根据短文中Nick and Peter don’t like football and they do not have any football cards.可知,Nick和Peter不喜欢足球,所以他们的书包里没有足球卡。no没有,是形容词,修饰名词,相当于not…any。 9.根据短文中They have some storybooks, because(因为) they like reading.可知,Nick和Peter不喜欢足球,但是他们有故事书,因为他们喜欢读故事书。because是一个连词,意思是因为。 10.根据短文中There are many things in them and some of them are not light.可知,学生的书包里有很多东西,一些书包不轻,这里的not light不轻,也就是重的,故应填heavy。 考点:任务型阅读。
复制答案
考点分析:
相关试题推荐

One day Einstein(爱因斯坦) is walking in a street in New York(纽约). His friend meets him and says to him, “Einstein, you should buy a new coat. Look, your coat is very old.” But Einstein answers, “It doesn’t matter(关系). Nobody knows me here.”

After a few years, Einstein becomes a famous scientist (著名科学家). But he still(仍然) wears the old coat. His friend meets him again and asks him to buy a new one. But Einstein says, “I don’t need to buy a new one. Everyone knows me here.”

1.Einstein lived in _______.

A. England      B. China       C. America         D. Japan

2.Einstein’s coat is very old. His friend _______.

A. gives him a new one

B. asks him to buy a new one

C. help him buy a new one

D. help him mend(修理) the old one

3.Einstein doesn’t want to buy a new one because(因为) _______.

A. nobody knows him

B. he likes the old one

C. he has no money

D. he isn’t interested in his clothes

4.Some years later Einstein _______.

A. buys a new one

B. becomes a great scientist

C. still wears the old clothes

D. Both B and C

5.The title(标题) of the story should be _______.

A. Einstein and His Friend

B. Einstein and His Old Coat

C. A Famous Scientist –Einstein

D. A Day of Einstein

 

查看答案

There is a new park near Andy’s home. It’s fine today. Andy and his family are in the park now. On their left, there is a café. On their right, there is a big lake. There are many flowers and trees around the lake. There’s a small hill behind the lake. Near the lake, there are two signs. One says, “Don’t swim in the lake!” The other says, “No fishing!” But you can go boating on the lake. There is a beautiful garden in the middle of the park. There are green grass and beautiful flowers in it. There are some small shops between the lake and the garden. The park is so nice. Andy and his family like it very much.

1. The park near Andy’s home is       .

A. new and beautiful     B. old and beautiful

C. clean and new        D. old and clean

2.Is there a café in the park?

A. Yes, there isn’t.     B. No, there isn’t.

C. Yes, there is.        D. No, there is.

3.People can        on the lake.

A. swim             B. fish             C. boat          D. play

4.The shops in the park are       .

A. small             B. big              C. good         D. pretty

5.Do Andy and his family like the park?

A. Yes, they don’t.    B. No, they do.

C. Yes, very much.      D. No, they don’t.

 

查看答案

 

Name

Boy

Girl

Can say

Jack

 

A

Helen

 

BCD

Pingping

 

DE

Tom

 

ABCDG

Fangfang

 

F

1. Jack is __________

A. a boy  B. a girl  C. boy  D. gir

2.Helen can say _________

A. A   B. BC  C. CE  D. BCD

3.Pingping is ___________.

A. Chinese  B. English  C. American  D. England

4.Who can say many letters?

A. Jack     B. Fangfang  C. Tom      D. Helen

5.There are ___________ boys and _______ girls in the table(表格).

A. 3, 2     B. 2, 3   C. 2, 5   D. 3, 5

 

查看答案

完形填空 (共10小题,每小题1分,计10分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。

Dear Lin Tao,

How are you? I’m at home in New York. You ask me some questions in your letter. Let me answer ______.

America is beautiful. We like the school and the people here are very friendly. My sister and I ____ to the same (相同的)school. We have     from Monday to Friday.     we go to English classes every Saturday. On Sunday, my father     us to the parks.

My father works in a big factory and my mother works in a hospital. They work very hard. I have __  friends in my school. They often ask me something     China. They like      basketball. I often play with them. I don’t like American food at all.

Do you    English every day? How are the other friends? Please    in English in your letter next time.

1.A. it    B. they         C. them     D. some

2.A. go     B. goes        C. get     D. gets

3.A. class  B. classes    C. school   D. schools

4.A. But  B. And        C. Then     D. So

5.A. takes  B. carries(搬运 C. gets    D. puts

6.A. much  B. many        C. a lot    D. lot of

7.A. for    B. with       C. about    D. in

8.A. plays  B. to playing   C. play    D. playing

9.A. say   B. talk       C. speak    D. tell

10.A. write B. say          C. read    D. talk

 

查看答案

---__________?       ---I can’t find my bike.

A.How are you                    B.Who are you

C.What is wrong with you         D.Whose bike is this

 

查看答案
试题属性

Copyright @ 2008-2019 满分5 学习网 ManFen5.COM. All Rights Reserved.